SHKRIMI
e diel, 13 qershor 2021

FARIDIN TAFALLARI: SI U SHPËRNDA “ZËRI I KOSOVËS”, ORGAN I LRSHJ-LPRK-së, NË VITET 1982 - 1984 (ADRESAT)

Pashtriku, 25 shkurt 2021: Në të gjithë veprimtarinë patriotike dhe atdhetare, në rrugën e gjatë dhe të vështirë drejt lirisë dhe Çështjes Kombëtare, një rol të padiskutueshëm dhe vendimtar ka luajtur shtypi ilegal i kohës, duke filluar nga “Bashkimi”, organ i Frontit të Kuq Popullor, botuar nga Ibrahim Kelmendi., si dhe “Lajmëtari i Lirisë” dhe “Zëri i Kosovës”, të botuar nga Jusuf Gërvalla, në Gjermaninë Federale si dhe “Liria”, organ i OMLK, Organizatës Marksiste Leniniste të Kosovës, botuar nga Kadri Zeka në Zvicër. “Zëri i Kosovës”, i botuar nga Jusuf Gërvalla, ishte organ i Lëvizjes Nacional Çlirimtare të Kosovës dhe Viseve të tjera Shqiptare nën Jugosllavinë e atëhershme, dhe që nga qershori i vitit 1982, organ i Lëvizjes për Republikën Socialiste Shqiptare në Jugosllavi,LRSHJ, e më vonë, organ i Lëvizjes Popullore për Republikën e Kosovës, LPRK.

Shpërndarja dhe postimi i ekzemplarëve të ZK, për mërgimtarët, bashkëkombasit tanë kudo nëpër botë, qe një detyrë patriotike tepër e rëndësishme dhe e domosdoshme për ato vite të vështira, që për dikë mund të jetë dukur e thjeshtë, por në realitet ishte një punë e mundimshme dhe shumë e rrezikshme për kohën. Andaj sot, kur kujtojmë me krenari, demonstratat e fuqishme të PRANVERËS së 1981, dëshiroj të kujtoj dhe të sjell në vemendjen e lexuesit edhe shpërndarjen e këtij organi’, ”Zërit të Kosovës”, të botuar fillimisht nga Jusuf Gërvalla në Gjermaninë Federale, si një veprimtari e kryer me aq vetmohim e përkushtim nga unë dhe nga shumë bashkëkombas të mi mërgimtarë, patriotë e atdhetarë, të cilët kontribuan pa pra në shërbim të atdheut dhe kombit! Shpërndarja e “Zërit të Kosovës” kudo nëpër botë, u bë me anë të postës. Ashtu sikurse e thashë dhe më lart, edhe pse dukej një detyrë e thjeshtë, ajo ishte me shumë telashe, e komplikuar dhe tepër e lodhëshme. Së pari duhej të shkruheshin adresat, për të cilat duhej kushtuar një vemendje e veçantë, që ato të ishin të sakta, pra pa gabime. Secilës adresë duhej dërguar aq ekzemplarë sa kërkonte. Pesha e paketimit të ekzemplarëve duhej të ishte tepër e saktë, deri në gramin, peshën e lejuar, se përndryshe posta nuk t’i pranonte… dhe të shkonte dëm gjithë ajo punë e mundimshme e paketimeve.Ishte shumë i rëndësishëm ruajtja tepër sekrete e adresave, në mënyrë, që këto adresa marrëse të këtij shtypi, të mos dekonspiroheshin e të binin në sy të fqinjëve të tyre, se përndryshe edhe rrezikonin, dhe jo vetem këta persona rrezikonin por edhe familjen e tyre në vendlindje! Pra, për të gjitha këto duhet të isha tepër i vemendshëm dhe i kujdesshëm, sepse i kryeja të gjitha veprimet vetë, pa ndihmën e askujt! Për kujdesin e madh, që duhej treguar, lidhur me ruajtjen e adresave gjatë shpërndarjes së ZK, po citoj pjesërisht dy letra, që më kanë dërguar në atë kohë, dy anëtarë të KP së Lëvizjes. Letra e parë është e dërguar nga Xhema: “I dashur shok, ja këto janë disa nga adresat, që m`u dukën më të rëndësishmet për dërgimin e ZK, Shumë prej këtyre njerëzve ti ndoshta i njeh, prandaj për atë që të kam thënë se, kanë dërguar të holla, në se e sheh të arsyeshme dërgojua Z.K. Këto adresa pos S. Xhafer Durmishi, shënimi im, F.T.), nuk guxon t’i ketë askush, sepse siç po e sheh, njerëzit po i ndërrojnë edhe 100 fytyra. Pra vetëm ju të dy. Përshëndetje vëllazërore Xhema (Xhafer Shatri, shënimi im F.T.).

Letra e dytë: ”Adresat nuk t`i dërgova, nga se nuk i kisha kompletuar siç po t`i dërgojë tani, dërgesat duhet të bëhen përmes ‘Flugpost’(Postajrore). Përndryshe nuk shkojnë para muajit. Unë mund të tregoj pastaj kur dhe ku. Sa i përket sasisë, se sa numra duhet dërguar secilit, po i vë anash me laps të thjesht numrin, siç e shoh unë të arsyeshme... Pyet së pari sa është pesha maksimale e ‘Drucksache’ për në SHBA. Si ‘Päkchen’(paketë e vogël), me çmime të lirë, pesha maksimale është një kgr. dhe kushton, në 15.DM. Sa i përket shpërndarjes këndej,duhet të dimë se, ku i keni dërguar e do t`i dërgoni, që mos mbetet asnjë anë pa to. (mos të dërgohen dy herë)… Përshëndetje Shoku (Ibrahim Kelmendi, shënimi im F.T.). Kështu pra, ato adresa më ishin besuar mua, si një detyrë, të cilën duhej ta kryeja me shumë besnikëri dhe në konspiracion të thellë, ku persona të tjerë nuk duhej t’i dinin aspak, për mos të rënë në gjurmë as armiku e as tradhtarët shqipfolës. Kjo detyrë e rëndësishme dhe e rrezikshme kryhej vullnetarisht dhe me dëshirën e zjarrtë për rrugën, të cilën e kishim pranuar, ne, si anëtarë të Lëvizjes dhe si anëtarë të Këshillit të Përgjithshëm së Lëvizjes për Republikën Shqiptare në Jugosllavi…që më vonë u kalua nga LRSHJ në LPRK, Lëvizja Popullore për Republikën e Kosovës, ku në të nënkuptohej që, brenda kësaj Republike të bashkoheshin edhe të gjitha trojet etnike shqiptare në Republikën e Kosovës!

“Zëri i Kosovës”, shpërndahej në Shtutgart e rrethinë edhe nga aktivistët e Lëvizjes, bëhej shpërndarja dorazi aty ku ishin pranë adhuruesit dhe dashamirët e Lëvizjes, ku edhe ata e ndihmonin shumë proçesin e shpërndarjen së Z.K. Ka pasur raste që, nëpër banesat kolektive të Deimler-Bezit (haimeve), ku ka pasë shumë punëtorë, të ardhur nga atdheu ynë, Kosova, nga trojet etnike Shqiptare, si në Sindelfingen, pra kudo, nëpër banesa ku banonin shqiptarë, bashkëvendasit tanë, (heime) ekzemplarët e Z.K. i fusnim edhe nën dyer. Veprohej kështu, sepse, në atë kohë duke banuar së bashku në një dhomë, 3 – 4 bashkëkombas, ishte shume më i pakët rreziku i dyshimit të tyre mes veti, bile për këtë mënyrë shpërndarje na porosisnin vetë ata bashkëkombas, të cilët dëshironin shumë ta lexonin Z.K. Duhet dhe ja vlen të përmendim se, ka pasur edhe nga bashkëkombasit tanë, të cilët kanë rrezikuar mjaft duke i marrë me vete disa ekzemplarë të Z.K, për t’i çuar në vendlindje!? Kështu Z.K. u shpërnda tek bashkatdhetarët tanë në shumë vende të Evropës, por edhe në shumë vende të kontinenteve të tjerë, si në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në Argjentinën e largët etj. Ndaj për t’i rikujtuar emrat e atyre bashkëkombasve (por të më falin, se ndoshta jo të gjithëve, sepse kanë qenë të shpërndarë me mijra ekzemplare të Z.K.) edhe pse shumicën e tyre nuk i njoh e nuk më njohin vendosa që, në këtë 30 vjetor të demonstratave të pranverës 1981, tua shënoj emrat me shumë kënaqësi dhe respekt, të cilët në ato vite i konsideroja jo vetëm si shokë të idealit të madh por edhe si vëllezër e motra.

***

ADRESAT E POSTIMEVE TË ZK, GJATË VITEVE 1982 – 1984

1. AbaziAbdylkadri, “Furkan” Marabit Muhaxherin Damaskus SYRIE(5)

2. Adem Kelmendi, T.O. Box.95, Focskray, Virginia, 22150, USA-(5)

3. Agim Osmani, Schmidenstr. 156 7000 Shtutgart (5)

4. Agim Gashi, 1927 Stepher Dr. Montgomery, Ili.60538 U.S.A (5)

3. Ahmet Sadiku,Gineheimer Landstr. 42 1653, 6. Frankfurt, 90(30)exp.

4. Ahmet Krasniqi, Hotel Flaminus, Via Frncinet Nr. 23, Prima porta, Roma Italy(30)

5. Ahmet Muharremaj, 8 Rue du Prebotin Nr. 77160 France (20)

6. Ahmet Zharku, 207 E.Mosholu Pkwy Bronx, N.Y.10467 U.S.A. (30)

7. Ajet + Meni, 1330 S. Central AV.Cicero, Ili. 60650 U.S.A.(15)

8. ALBANSKA KULTUR 4285 Förneningen «Adem Demaçi« BOX 20314 SCHWEDEN

9. AL.Kosovar, Youth in TheFree World 439West46 Street NewYork N.Y.10036USA(5)

11. Aleks Efthim 13330 Nadine St. Huntigton W. Mi 48070 U:S:A: (5)

12. Alivebi Beadini, Motenburgerstr.12 Hamburg 50 (Halit) (10)

13. Avdyl Nuhaj, Drahenfelstr.1/A,D-6700 Ludwigschafen tel.573194(5)

14. A.Zenelaj (për Shaqën)8 Avenue Maurice Thorez 69120 Voulx EN VELIN Lyon Francei(30)

15. Azir Aziri, Chee de Haeht 486 1030 Brukselles Belgien (15)

16. Bashkimi Kombëtar Shoqria « Bajram Curri » P.B. Box Hastings Vic. 3915 Australia (10)

17. Bajram Lata, Kastellstr.11, 7972 lsny Algäau (20)

18. Bajram Shala, Schmiden str.90 D-7000 Shtutgart 49.0711563927(5)

19. BELLA VITA (Restaorante) 1409 York Avenue New Xork, N.Y. U.S.A. (5)

20. Besim Rexha, Heidelstr.4 D-5520 Velbert 1 (5)

21. Brahim Shehu, Kastellstr.11, D-7972 Allgäu (5)

22. Brahim Zeqiri, Av Du LIGNON 21 Geneve SUISSE tel.564011

23. B. Bedzeti Dotmumnderstr.69, 4000 Düseldorf (30)

24. B. Krasniqi, Po Box 1314 Bunbury 6230 W.A. Australia (20)

25. Dem Dinaj, Am Buchagn str.32 D-5963 Venden 1 Krs OLPE (5)

26. Dem Haziraj, Herweg str. 4 D-7306 Dekendorf (5)

27. Dino Egriu 10 Ocean Parkway Brooklyn, N.Y. 11218 U.S.A. (5)

28. Ejup Ahmeti, 18 Rue Acasias Nr.205, CH-1225 Geneve, (5)

29. Emrush Ramniqi, Schutzenstr. 27,6700 Ludwigschafen (5)

30. Enxhëll Kolaneci, Botschaftstrat S.V.AL.Jacquingasse 41, 1030 Wien Austri

31. Enver Avdullahu 3.Rue des Pitons Ch-1205 Geneve te.2952o5

32. Esat Bilalli, 270,6 Th,Palisades NY.06750 N.Y. U.S.A. (5)

33. Familja KALAJ, 40 East Ave. 81 St. NewYork,N.Y.10027 USA. (10)

34. Fadil Rashani 10,rue John-Grasset CH-1205 Geneve.tel.299374 (5)

35. Fadil Hajredini, 1, Chemin desOuches CH-1203 Geneve.tel.968547

36. Faridin Fafallari, Haiterbacherstr.75, 7270 Nagold te. 07452 66108

37. Faik Misini, (19.41)22-684962

38. Faik Hamiti, në Shtutgart tel.(19)49.711.252784 miku.?Frikacak!!!

39. Fehmi Sadiku, Av Du 00Mars 24 CH200 Neuchtal tel.38/246570 (5)

40. FONDI i PERBASHKET SHQIPTAR P.O.Box197 Brooklyn ,N.Y. 11218 Lisle.U.S.A.

41. Gazmend Lleshi, 1330, S.Central Chikago 60650 U.S.A. (5)

42. Gürkan Saraçoglu, Mahmut Pasa cad. No.82, Istanbul (5)

43. Gjergj Kalaj, 125 Goldner Av. Pontiak, Mich., 48054 U.S.A. (20)

44. Gjergj Kalaj 40 E.End Av.81st. Ny.Manhetan U.S.A. 5?

45. Gjeto Sinishtaj, 315 E. 68 St. New Xork, N.Y. 10021 U.S.A. (20)

46. Hajrulla Tërpeza, D-8264 Waldkraiburg, Rangenueg (5)

47. Hamid Krasniqi, Rübinhomle 30 D-7074 Albsdadt 2 (2)

48. Hasim Mjaku, Markgrafenstr. 54, 7750 Konstanz (5)

49. Hasim Sufta, 1145 sok. No.94 Yeniseheir, Izmir-Türkiye (2)

50. Hatixhe Morina, Schubertstr.18,6000 Frankfurt-Main (10)

51. Haqif Demka AROSA (19)41.81/313769?

52. Hysk Halimi, tel. …..315970?

53. Hamz Laqi. 49.52462308………?

54. Hajriz Demiri, C.2.25.D.68 Manhaim 1.tel.49.621.21526

55. Idriz Halimi tel. (19) 41.22/3147713

56. Ilaz Devaja, tel. (19)-22- 320700

57. Iljaz Kamberi, Schödlerstr.30 Wandsbek 20 2.Hamburg (150)

58. Ismajl Hoxha, Helingen str.25, 6630 Saarlouis-Roden (5)

59. Isah Latifi 49 (42.1)655036

60. Ismajl Hyseni, 18 Rue Jean Jaqnet Ch.1201 Geneve-tel.320975

61. Ismail Imeri, P.O.Box 511 Lisle Ilinois 60532 U.S.A. (20)

62. Imer Berisha 1 Walker Court Greinwich, conn.606830 U.S.A. (2)

63. Imer Isufi 1611 Mary An Lan Lockport, Ill., 60441 U.S.A. (5)

64. Imerjah Qamili, Kölnerstr. 313, D-4000 Düseldorf (30)

65. Isa Bulan, Karl-Theodorstr. 4 D-6908 Wiesloch

66. Jahir Prenku, Robertstr.21, 5000 Köln 91 tel.0221857226

67. J. Röhm Kristofstr. 41 Shtutgart-Fellbach (2)(miq gjerman)

68. Kadri Avdullahu, te.923694

69. Kamber Kamberi, tel. (19) 41. 45/ 513358

70. Kolë Paloka, seestr.42, D-7033 Kernen (5)

71. Kolë Gjojcaj, 36762 Waltham, Sterling HTS. Mich. 48077, U.S.A.(20)

72. KPD. Welingoferstr. 103, 4600 Dortmund 30 (2)

73. Klubi „Emin Duraku“ Düseldorf“Graf-Adolfstr.63- 65.4.Düseldorf

74. Klubi „Idriz Seferi“, Rue Rubens 41, 1030 Bruksels-Beg. (150)

75. Klubi „Perparimi“ Weststr.150 Zürich, tel.01-352411

76. Latif Qelaj, Alte Landstr. 101, 2072 Bargteheide

77. LIRIA 397/B W.Broadwey S. Boston, Mass. 02127 U.S.A. (10)

78. Lutfi Dauti, 55 Cathrineav Weternbury. Conn 06704 USA.(100)

79. Lekë Syla hasangasse 33,1100 Vienë-Austri

80. Maksut Zulfaj, Vulkan str. 32 D-2820 Bremen 70 (15)

81. Mahmut Kryeziu, Frolihstr. 12, 89 Augsburg (10)

83. Mark Mirdita, 16 Rue De Chaudronees Ch. 1205 Geneve

84. Murat Kryeziu, Nordwestring. 30, 7042 Bernhaussen (10

85. Mejdi Raxha, Hidere Wasse 30/682, 7032 Sindelfingen

86. Muharrem Gjocaj, Klarastr. 9-72, 8000 Münhen 19 (150)

87. Muharrem Ramaj, Pasenstr. 13, 2800 Bremen 44 (5)

88. Musa Xheviti, Militet str. 10 Delroth, 4047 Dormogen 11 D.(2)

89. Mr. Lefter Dema, Monroe, 2146-3- B, 1428Buenos Aires, Argentina(10)

90. M. H. Bilali, 48 Fairviev Av. New York N.Y. 10016 U.S.A. (3)

91. Muhamet Ramiqi, Cite Ouest« G »Ch.1196 Gland (VD)tel. 642957

92. Mulaj.? Jesgostr. 11, 1. Berlin (40)

93. Mustaf Rexha, Rue de Indenerie 5 Geneve-Suisse tel.564011

94. Mursel Nuhaj, tel. 0211-658751

95. Milaim Shabani, Cite Ouest « G » 1196 Gland (VD) Suisse

96. Miftar Avdullahu, B. D. Santei Gorge 44 Geneve Suisse

97. Milaim Hoti, tel. 410233

98. Nami Ramadani, Karlsbaderstr. 12, 7300 Esslingen (15)

99. Namuk Çaliskan, Gökalp Mahlesi 44/2, sok.No.33-D- 1, Zeytinburgnu. Istanbul Tyrkie (2)

100. Nezir Neziri, Martin Hemmstr. 81, 8070 Ingolstadt (7)

101. Nezir Nuhaj, tel. 0211-658477

102. NueCamaj+Pjeter B. 510 East 86 Street NewYork, N.Y. 10028 USA

103. Nur Hanim, Cigdem sok. Nr.24/6, Pendik, Istanbul (5)

104. Nijazi Sylqa, Gülvenik Cad. Yaylagül, sok. No.3/19-20, Asagi Ayranci Ankara (10)

105. N. Neziri, Max-Peschelstr. 27, 8858 Neuburg (50)

106. Nikole Shtufi, Hercherstr. 1B Hanover (tel.o511-323372)(5)

107. N. Dibrani, Untenführungstr. 18 4600 Olten. CH (5)

108. Peter d`Albano, 765 Agate st. apt San Diego. Cal 92109 U.S.A.

109. Peter Platzman, Erlbüggerstr. 15a. 4370 Marl. (2)

110. Q. Malaj F. Grem Stationsweg 14. 5210Troisdorf, tel0224,173832(10)

111. Qerim Berisha, 1123 Berndard Drive, Westbury, U.S.A. (10)

112. Q. Kerqova, Co“Red Apple INN”8. stret, Monroe Wis, 53566USA5)

113. Raiz Deva, Zefer Mahlesi, Marangoz Bursa (2)

114. Ramiz Kurtulus, Gazi Osman Pasa cad. No. 16 Aliböjköy, Istanbul(2)

115. Ramazan Ajdini, Il. Kristin Dr. 822Schaumburg. Ill. 50195 USA.(10)

116. Reis Bega, 99 Medison Av. New York N.Y. 10016 USA. (3)

117. Rexhep Gecaj, Lunzernstr. 80-7035 4020 Linz Austria

118. Rexhep Rama, Dorfstr. 54, 4656 Starkihre. CH (2)

119. Rexhep Ibrahimi Königes str. 81 Kaiserslautern (5)

120. R. Tafallari, Karthauserstr. 40, 55o3 Konz

121. Reshat Sahitaj, Rue Masui 116 1100 Bruxseles Begique

122. Rifat Buzuku, Rohrwegg 44, 3470 Hökster (5)

123. R. Sharaj, 21 Kristin Dr. 822 Schaumburg Ill, 60195 USA(5)

124. Rrustem Gashi, Motorstr. 59 Zimmer 205, 8 München 40

125. Shaban Neziri (K. L.) Klingenstr. 23, 7101 Massenbachhauesn (5)

126. Shaban Yldrim, bayerstr. 5, 8000 München (2?)

127. Shaqir Salihu, 7408Laybton Drive Sprinfield Virginia 22150 USA(20)

128. Shaip Hashani, 6137 S. Kolin, Chikago Ill. 60629 USA. (20)

129. Shaip Zeqiri, Herrenbergerstr. 40. Zim, 305, 7400 Tübingen (30)

130. Shemsedin Kryeziu, Hotel Z. Hircshen Sant Julistr 21Salzburg(10)

131. Shote Camaj, 510 East 86 St. New York.,N.Y. 10028 USA.(10)

132. Sadik Zeneli, (Uka) Münzerstr. 12, Bö 7100 Heilbronn (5)

133. Sadri Hajrizi, Löhstr. 3a, 5090 Leverkusen 1. (20)

134. Sami Hashani, 128BD. de Stalingrad bad. lesc.1 ap.3, 94200, Ivry S/Saine Frankrei(10)

135. Sami Xhaferi, 1902 Brandley Dr. 60538 Montgomery Ili., USA (2)

136. Saçir Kastrat, Feridiye cad. No. 93,Taksim Istanbull (2)

137. Selim Koca, Haim Sindelfingen….. (30)

138. Selami Beçiri, Rue du Ruissen N. 92, 75018 Paris (5)

139. Selmani L+Z+N. Dalipi, 11.Rue Dizernes 1205 Geneve Suisse

140. Smajl Ngucati, Kelenstr. 19, 7000 Shtutgart 1 (5)

141. Sitki Belallari, Fa.Wallner Martingasse 16, 2700 Wr. Neuestadt Austri

142. Sokol Gashi, Mindelsheim str. 12, D-8938 Buchloc (1)

143. Sylë Neziri, Mommssengasse 21-14, 1040 Wien Öshtrei (10)

144. Sylë Nuha, Gustav Poesgenstr,-Düseldorf (19)49. 211-382556(150)

145. Sylë Thaçi, Kolskstr. 26, 46. Dortmund 14 (40)

146. Tafil Berisha, Malemsaijmstr. 35, 7253 reningen, W-Germany (5)

147. Tejfar Dervishi, 74 4t4 Ave. Paterson. N. J. 07524 USA.

148. Tefik Saraçoglu, mahmutpasa cad. No. 82, Istanbul

149. Tus Amet, Rue de skater ventes 53, 1080 Bruxelles Molemberk

150. Vedat & Sadrije Saliu, tel. 0711-886727

151. Vebi Mustafi, Oberbilker Allee.6, 4000 düseldorf 1

152. Vebi Bajrami, Günder Schharovskistr.6 (20)

153. Vëllazrit Sela, 824 Ceney IslandAve. Brooklyn, N.Y. 11218 USA (30)

154. Xhafer Basha, Unterbiberger str. 26, 8000 München 83 (20)

155. Xhavit Ramabaja, Auf Dem Felde 23, Gütrsloh 12. (30)

156. Xhavit Kabashi, 316-6- 92street, ap.26. New York,city. 10028USA (10)

157. Xhafer Demolli, Kopernikustr. 29, 2800 Bremen

158. Xhafer Rrahmani, tel. 38.75893

157. Xhafer Demolli, Kopernikustr. 29, 2800 Bremen

158. Xhafer Rrahmani, tel. 38.75893

159. Xhavit Fera, tel (19) 41. 297305

160. Xhemajl Duraku, Box 66, 26035 Ödakra-Schveden. (30)

161. Xhemail Musliu, Poststr. 58, 7250 Leonberg (5)

162. Xhevdet Hoxha, 29559 Lamer, Livonia Mi 48152. U.S.A

163. Xhezair Ahmeti, 1830 Brooklyn, N. Y. 11210 U.S.A (5)

159. Xhavit Fera, tel (19) 41. 297305

160. Xhemajl Duraku, Box 66, 26035 Ödakra-Schveden. (30)

161. Xhemail Musliu, Poststr. 58, 7250 Leonberg (5)

162. Xhvdet Hoxha, 29559 Lamer, Livonia Mi 48152.

163. Xhezair Ahmeti, 1830 Brooklyn, N. Y. 11210 U.S.A (5)


kthehu

SHKRIMET E FUNDIT

FOTOLAJM

Adem Jashari 1955 - 1998

FOTODËSHMI

 • Deshmoret e Kombit
 • Xhemajli Berisha
 • Shaban, Adem e Hamëz Jashari
 • Mehë Uka
 • Tahir Sinani
 • Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi
 • Xheladin Gashi - Plaku
 • Jashar Salihu
 • Xhemajl Fetahaj
 • Agim Ramadani
 • Indrit Cara - Kavaja
 • Mujë Krasniqi - Kapuçi
 • Abedin Rexha - Sandokani
 • Fehmi i Xheve Lladrovci
 • Remzi Ademaj, Xhevat e Seladin Berisha
 • Bekim Berisha - ABEja
 • Ilir Konushevci
 • Ismet Jashari - Kumanova
 • Luan Haradinaj
 • Adrian Krasniqi
 • Zahir Pajaziti, Edmond Hoxha dhe Hakif Zejnullahu
 • Bahri Fazliu dhe Agron Rrahmani
 • Adem Jashari
 • Ahmet Haxhiu
 • Fadil Vata
 • Ukshin Hoti
 • Afrim Zhitia dhe Fahri Fazliu
 • Rexhep Mala dhe Nuhi Berisha
 • Jusuf Gërvalla dhe Kadri Zeka
 • Naser Hajrizi
 • Adem Demaçi
 • Metush Krasniqi
 • Zekeria Rexha
 • Xheladin Hana
 • Musine Kokollari
 • Marije Shllaku
 • Gjon Serreçi
 • Qemal Stafa
 • Mulla Idriz Gjilani
 • Shaban Polluzha
 • Avni Rrustemi
 • Azem e Shote Galica
 • Asdreni
 • Migjeni
 • Ndre Mjeda
 • Shtjefën Gjeqovi
 • Faik Konica
 • Fan Noli
 • Gjergj Fishta
 • Bajram Curri
 • Isa Boletini
 • Idriz Seferi
 • Hasan Prishtina
 • Luigj Gurakuqi
 • Ismail Qemali
 • Dedë Gjo Luli
 • Çerqiz Topulli dhe Mihal Grameno
 • Mehmet Pashë Deralla
 • Vaso Pashë Shkodrani
 • Naum Veçilharxhi
 • Haxhi Zeka
 • Mic Sokoli
 • Naim Frashëri
 • Sami Frashëri
 • Sylejman Vokshi
 • Ymer Prizreni
 • Ali Pashë Gucia
 • Abdyl Frashëri
 • Jeronim De Rada
 • Marko Boçari
 • Bubulina
 • Pjetër Bogdani
 • Lekë Dukagjini
 • Gj.K.Skënderbeu
 • Teuta
 • Kostandini i Madh
 • Leka i Madh
 • Iliria

VIDEO

Fazli Berisha - Pashtrik

Selver Mackaj 2

Copyright © 2006 - 2012 Portali Pashtriku.org - Të gjitha të drejtat e rezervuara.     Zhvilluar nga: AlbaProject Networks