AUREL DASARETI: ASKUSH NUK JETON PËRGJITHMONË – AS HERONJTË E LUFTËS!

SHBA, 20 dhjetor 2018: Patriotëve: Ju duhet të tërhiqni ujin në tualetin e shtetit amë Shqipërisë, Kosovës, në pjesët e FYROM-it dhe gjithë trojeve tjera shqiptare, dhe uji i papastër do t`i mbartë dhe shpien përgjithmonë nga një vend në një tjetër këta bërllok-tradhtarë të pabesë! Shqipëri (natyrale), është koha për të zgjidhur problemet (lajmë hesapet) me kriminelët, dhe të ri-hyjnë në bukurinë dhe shëndetin tënd shkëlqimi, qielli dhe dielli, ashtu siç të ka krijuar Perëndia!
***
Urrejtja patetike ndaj shqiptarëve fle në qoshet e thella të mendjes së pushtuesve të trojeve tona dhe zgjohet e shpërthen në kohë vështirësish, turbullirash, trazirash e rrëmujash.

Jemi të rrethuar nga armiq të egër që përveç falsifikimit dhe përvetësimit të historisë tonë të lashtë pellazge/ilire, na e poshtërojnë dinjitetin dhe rrezikojnë integritetin/sovranitetin e Vendit. Patjetër të krijojmë balancin ushtarak (sidomos me Serbinë), sa më shpejtë të jetë e mundur. Dobësia jote tërheq agresionin e kundërshtarit.
Kolonizatorët i shikojnë dy shtetet tona si inferiore ushtarakisht prandaj na kërcënojnë haptas, veçanërisht çetnikët. Që të parandalojmë agresionin patjetër të barazohen potencialet ushtarake ashtu që edhe sikur lufta të ishte e pashmangshme ajo do të përfundonte në favorin tonë.

Në terrenin e ish Jugosllavisë (1992-99) lufta assesi nuk mundeshe të shmanget me vendosjen e balancës politike apo presionin e fuqive të mëdha. Erdh në shprehje vetëm balancimi i armatosur, disfatat e terroristëve serb në fushëbeteja, e pastaj bisedimet në tavolina.

Nga doktrina luftarake e kam kuptuar se nuk ka luftë kur të dy palët i frikohen njëra-tjetrës; ky është fakt i njohur gjerësisht në strategjinë ushtarake. Për më tepër, në aspektin e krijimit të balancës, në një luftë mbrojtëse, gjëja më e rëndësishme është organizimi dhe motivimi i ushtrisë dhe pastaj vjen sasia, lloji dhe cilësia e armëve që ajo ka në atë moment. Gjatë përvojës sime luftarake, zbulova se fitoren në fushëbeteja nuk e ofron as numri i ushtarëve e as sasia e armëve, fiton ajo ushtri e cila i hyn betejës me zemrën më të fortë.
***
Përherë gjatë historisë, populli dhe trojet tona janë bërë viktimë e okupatorëve të huaj. Viktimë, kryesisht jo për shkak të superioritetit burrëror të sulmuesve, por të përçarjes dhe mosmarrëveshjes mes nesh, të mos unitetit, mos organizimit profesional dhe mos armatimit adekuat të forcave mbrojtëse.
Unë paralajmërova kundër zvogëlimit së Forcave të Armatosura të dy dekadave të fundit. Vendi duhet të ketë një ushtri (mbrojtje) të fortë, pavarësisht nga kërcënimi, për të frikësuar sulmuesit eventual.
***
Mësimi i hidhur që luftërat shfarosëse na mësuan është: Për ta mbajtur të thatë barutin.
Liria kushton. Shqipëria dhe Kosova jo vetëm që duhet të kenë një mbrojtje të fortë ushtarake, por edhe të sigurojnë që forcat tona të praktikohen për të vepruar në njësi të mëdha me njësitë luftarake aleate. Është tepër vonë për të ushtruar kur një armik i armatosur është në pragun e derës. Fuqia luftuese duhet të ndërtohet dhe ushtrohet në kohë paqeje. Mbijetesa e një vendi varet përfundimisht nga vullneti i popullit për të mbrojtur veten. Një popull që nuk dëshiron të mbajë armë, mund të detyrohet të bartë armët e të tjerëve. Vullneti i mbrojtjes duhet të mbahet afër faktit që Forcat e Armatosura të jenë të dukshme në të gjithë vendin.
• Forcat e Armatosura (ushtria-aktive)
• Mbrojtja Territoriale (rezervistët)
• Mbrojtja civile
Motoja e Mbrojtjes Territoriale është një shprehje për armatosjen e popullatës «Për të gjithë. Gjithmonë.” Gjithashtu, për këtë arsye është kaq e rëndësishme të rindërtohet, për të goditur shpejt dhe në nivel lokal edhe kundër: Armiqve të huaj pa uniformë.
***
Është shumë e rëndësishme që ne të marrim iniciativën e propagandimit së çështjes sonë, si viktimë e vërtetë. Dhe jo t`ua lëmë gënjeshtarëve nazifashistë, kasapëve që lozin rolin e viktimës.

Pranohet ngjashmëria e fitores së çështjeve politike me ato të Doktrinës Luftarake. E bëjë një analogji, sa për të sqaruar mendimet e lartë-përmendura:

Një ofensivë e përgjithshme, luftim mësymës i njësive të mëdha luftarake në një hapësirë të gjerë, sulm i madh dhe goditje me vrull e me synime të mëdha në shumë fronte (veprimeve luftarake të trupave dhe të mjeteve, që qëndrojnë ballë për ballë me armikun), ka nevojë të arrihet me dinamik. Ritmin nuk duhet ta humbim. Ju nuk duhet assesi t’i lejoni armiqtë të rigrupohen dhe përforcohen atje diku para nesh, për të na dhënë rezistencë dhe të kemi viktima për shkak të kësaj. Kur armiku është në rrëmujë, shpërbërje, atëherë nuk duhet assesi t`i japim kohë për t`u ngritur në këmbë përsëri, por automatikisht e shtypni atë deri në shkatërrim.
Është e njëjtë si të keni një boksier para jush, i jep atij një goditje të hatashme, ai bie në gjunjë dhe ju nuk doni më të luftoni. Në vend që ta rrahësh më tepër derisa ta përfundosh punën, ti kërcen nga gëzimi. Dhe, ai përnjëherësh ngrihet dhe të jep një goditje të fortë, të nokauton.
***
Patjetër të bojkotoni blerjen e mallrave të Serbisë, sidomos të produkteve “ushqimore” të zgjedhura dhe “përpunuara” pikërisht për ju, që mundësisht shkaktojnë sëmundje të ndryshme: kancerit, sterilizimin e të rinjve që të lindin sa më pak fëmijë etj. Me këtë veprim të mençur dhe patriotik ruani shëndetin dhe forconi mirëqenien e juaj, ndërkaq dobësoni ekonominë dhe apetitet e mëtejme ekspansioniste të saj.
***
Trojet tona udhëhiqen nga idiotët. Prandaj duhet t`i shkarkoni nga detyra. Përveç tjerash, ata janë fajtorët kryesor që shqiptarët autokton bëhen pakicë në vendin e tyre.
Shohim nivele të ulëta të lindjeve dhe emigrim masiv të rinisë sonë, që braktisin atdheun për shkak të varfërisë dhe jo-perspektivës që e krijon shteti. Por edhe ikjen e personelit të medicinës dhe profesioneve tjera, që janë të punësuar por jo të kënaqur me rrogat, të kombinuar me emigracionin e lartë ilegal-joligjor nga Afrika dhe Lindja e Mesme. Kjo është receta për ndryshimet vdekjeprurëse demografike dhe vetë-shkatërrimin biologjik të popullsisë autoktone pellazge-ilire-shqiptare. Është pikërisht kjo që ndodh në Shqipëri-të e sotme. Shqiptarët boshatisin vendin, shfuqizojnë veten. Pyetja është se sa shpejt do të ndodhë likuidimi, nëse ne vet nuk e ndryshojmë situatën.
Kur isha i vogël dhe vizitonim fermën, për shkaqe sigurie gjyshi im më thoshte: “Ti kurrë nuk duhet t`i afrohesh një demi nga përpara, një kali nga prapa, ose një idioti nga ndonjë anë”!
Gjatë lundrimit lypset të orientohemi nga yjet, jo nga dritat e anijeve që kalojnë.
Perëndia e bekoftë Amerikën dhe Shqipërinë!

_____________________
Shqiptarët janë thurur si forca të blinduara
Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike ([email protected])
E
vërteta është deti i thellë! Dhe, edhe më i thellë kur është fjala për Kosovën dhe shqiptarët. Shqiptarët nuk do të ndalen derisa nazifashistët serbo-çetnik dhe zagarët shqipfolës që e rrezikojnë mbijetesën e tyre, të shkatërrohen plotësisht. Besa Shqiptare është gjëja më e keqe që mund të të ndodhë, dhe çmendarakët që sillen e veprojnë si të luajtur mëndësh, bash atyre ua trazojnë ujërat.
***
Të gjithë njerëzit, kulturat, fiset, klanet, komunitetet, shoqëritë kanë një dëshirë për të ruajtur dhe mbrojtur territorin e tyre. Kjo është një pjesë krejtësisht e natyrshme e operacioneve të vetë-mbështetjes. Një instinkt themelor, një dëshirë për të jetuar dhe mbijetuar, duke siguruar vendin e vet dhe për aq sa është e mundur të sigurojë pasardhësit e saj. Kjo është një e drejtë themelore (legjitime) dhe e natyrshme e njeriut.
***
Bashkëpunuesit me armikun, me gënjeshtra, intriga dhe tradhti atdheu, duke shkelur mbi vullnetin e juaj, e morën përsipër pushtetin për të udhëhequr fatin e Kombit dhe Vendit. Uzurpatorët, me forcën e bajonetave të armikut na e mbytën lirinë, pamundësuan mirëqenien, na e zbrazën vendin nga rinia, vendosën korrupsionin, kriminalitetin dhe mjerimin.
Dëgjova se në Pekin do mbahet “Festivali kinez i mishit të qenve”, ku përveç çetnikëve nazifashist: Ilija Garashanin, Dobrica Qosiç, Sllobodan Millosheviç dhe Aleksandar Vuçiç, të ftuarit për ta provuar këtë delikates kinez (gjellë qensh, gatuar shumë keq dhe pa shije) janë edhe serbomëdhenjtë shqipfolës, të pabesët: Edvin Kristaq Rama, Hashim Thaçi dhe Baton Haxhi Qamili.
Ne vetë-ofrohemi t`u falim territore kolonizatorëve.
Qëllimi i pavdekshëm i serbëve (rusëve) është të kenë dalje në det të ngrohtë, sidomos prej Dubrovnikut të Kroacisë deri në Vlorë. Ata pas një “korrigjim kufiri” të Kosovës do të kërkonin “korrigjimin” e radhës, derisa ta zaptojnë gjithë Shqipërinë. Megjithatë, “Të gjithë serbët në një shtet”, siç ëndërrojnë ata, do të jetë e ashtuquajtura “Serbia e ngushtë”! Derisa t`u mbetet vetëm pashallëku i Beogradit, ata nuk do të qetësohen!
***
“Edhe ushtria është një opsion…”, – na kërcënohet me luftë Kryeministrja e Serbisë Ana Brnabiç, që të mos formojmë Ushtrinë e Kosovës. Si mundet që persona të LGBT janë agresivë?! A nuk ishte në media se ata/ato janë plot me dashuri?! Ai djalë i ri, i çuditshëm dhe i shëmtuar Ana Brnabic, gjithnjë dukej i mirë dhe i qetë, por edhe ai filloi të kërcënonte. Çetniku nuk ka gjithmonë mjekër.
Ushtria është gur-themel i sovranitetit shtetëror të një shteti. Serbët i frikohen shumë formimit të ushtrisë së Kosovës. 100 vitet e fundit kanë kryer gjenocid mbi shqiptarët pikërisht për shkakun se viktimat ishin të paarmatosur. Ata nuk kanë prapanicë të kacafyten me të armatosurit.
Serbët logjikojnë kështu: “Prisni bre, nëse dëshirosh të mbrohesh nga një serb, kjo do të thotë që ti je një vrasës dhe një kasap. Nuk është mirë të mbrohesh bre. Shtrihu të të vrasim. Nëse nuk dëshirosh të shtrihesh ti je shqiptaro-madh, nazist dhe fashist”.
***
Politik-bërësit shqipfolës, kur janë në pyetje interesat e tyre personale, hahen (zihen) si qen rrugësh. Edhe unë pajtohem se: Për t’i mësuar qenit urdhrat bazë, ju nevojiten një rrip qafe, një zinxhir dhe shumë durim. Nëse ka nevojë për diçka më të rreptë, mund ta kapni për zverku dhe ta shkundni lehtë duke i thënë: «Jo!»
Politik-bërësit e trojeve tona duhet të punojnë për popullin e jo e kundërta. Por mjerisht, në tokat tona pellazge/ilire/arbërore, qofshin ato të Shqipërisë së brendshme apo Shqipërisë së jashtme, s’e njeh qeni të zotin, prandaj është rrëmujë e madhe. Faji i popullatës që i ka lëshuar qentë nga zinxhiri.
Kumbarët shqipfolës të Serbisë nga Ministria e Kulturës në Tiranë, ia dhuruan asaj ta regjistroj si të veten në UNESCO “Lahutën” e Malcis së At Gjergj Fishtës dhe gjithë shqiptarisë. Lahutën tonë që ka ekzistuar me mijëra vite para se përvetësuesit e sotëm të zbritnin nga drunjtë e Karpateve.
***
William Shakespeare: “Një nënë është e anshme nga natyra”.
Evropa lavire prej asgjëje e polli Serbinë dhe Greqinë, është nëna surrogate e tyre. Prandaj këta dy vende dhe “kombe” që janë shtrirë në territoret tona, janë të përkëdhelurat e sajë. Pse kërkojmë drejtësi dhe neutralitet nga nipërit dhe mbesat e atyre nazistëve/fashistëve burrec që në Kongresin e Berlinit (1878) dhe Konferencën e Ambasadorëve në Londër (1913) copëtuan Shqipërinë duke i shndërruar trojet tona në pellgun e të vdekurve?! Mbahuni me Amerikën, forconi miqësinë shekullore me shpëtimtaren dhe mikeshën e pavdekshme tonën.
Evropa, jo vetëm që nuk ka asnjë ndërgjegje që të na e kthej borxhin, ose të paktën të mbrojë këto kufij që kemi pas amputimit, tani dëshiron për të na çuar në shkatërrim të plotë. Është mërzitur shumë dhe derdh lot krokodili për ato 100% taksat e mallrave ushqimore (të kontaminuar) që vite me radhë Serbia i transporton në Kosovë. Dhe, përpiqet që shtetit më të ri të Evropës, ndryshe Dardanisë antike, t`ia pamundësoj formimin e ushtrisë, vetëmbrojtjen nga të ledhatuarit e saj kriminel gjakpirës.
***
Shumë njerëz të vegjël që bëjnë shumë gjëra të vogla në shumë vende të vogla, mund të ndryshojnë botën. Ne kemi mundësinë për ta kthyer rrjedhën e historisë në favorin tonë, mbrojtësit e kombit kanë erërat nën krahë.
Bashkëpunimi shkruhet me dy shkronja: Ne.
Ne shqiptarët duhet të qëndrojmë së bashku, përgjithmonë, përndryshe armiqtë do të na varin secilin një nga një.

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Postime të Lidhura