DEFORMIMI I HISTORISË!

DEFORMIMI I HISTORISË!

Nga Sheradin Berisha, Pashtriku 2 nëntor 2021

Historia është si një lum i madh, që rrjedh brenda shtratit, dhe sipërfaqja e tij shpërfaq një histori të datave, luftërave, të traktateve, marrëveshjeve, të mbretërve, presidentëve, gjeneralëve, të politikës në përgjithësi.

Dhe krejt kjo është një histori zyrtare, të cilën e mësojmë në të gjitha nivelet e shkollimit.

– A është kjo historia e plotë dhe e vërtetë që ligjerohet e mësohet nëpër shkolla?!

– Jo, nuk është as e plotë, as e vërtetë!

– Pse është e tillë kjo histori që e mësojmë në shkollë?

– Është e tillë sepse shumë fakte e dëshmi të zhvillimeve politike, ekonomike, financiare, gjeopolitike, luftarake, etj., nën sipërfaqe mbeten të fshehur (sekrete) nëpër arkiva…, të cilat si të tilla e mbajnë të deformuar kuptimin sublim e përmbajtësor të realitetit historik që ka ndodhur!

Nëse është kështu, atëherë shtrohet pyetja:

– Kush e mbanë të deformuar këtë realitet historik?!

Përgjigjia është e qartë:

– Elita e bankierëve global, e cila publikisht shpërfaqet përmes aktorëve të shumtë politikë, kryetar shtetesh, qeverish, ministrash, shefash të medieve, të shërbimeve sekrete, të “elitave intelektuale”, etj!

Pra rrjedhimisht historia zyrtare që mësohet në tekstet mësimore shkollore është një histori e deformuar, e fabrikuar për interesa të politikës, e cila kontrollohet dhe financohet nga fondacionet dhe bankat e oligarkëve!

Një shembull!

Si u deformua historia e luftës së dytë botërore?

Ekonomisti, historiani dhe shkrimtari i shquar anglez Antony Cyril Sutton (1925-2002) në librin e tij “Skull&Bones”, f.25, shkruan: “Vetëm për tu siguruar që linja zyrtare të ishte mbizoteruese në lidhje me të tjerat, në vitin 1946 Fondacioni i Rokfellerit ndau 139.000 dollare për të publikuar historinë zyrtare të Luftës së Dytë Botërore.”

Edhe studiuesi i ri gjerman, Jan Udo Holey (i lindur më 22 mars 1967) me pseudonimin ‘Jan van Helsing’ në librin “Shoqëritë sekrete dhe fuqia e tyre botërore”, fq. 221 /262, shkruan: “Në vitin 1946, ‘Rockfeller Foundation’ shpenzoi 139.000 Dollarë amerikanë për të paraqitur një version zyrtar të luftës së dytë Botërore, e cila fshehu të gjithë historinë e bankierëve Amerikanë që ndërtuan regjimin Nazist, poashtu edhe sfondin okultist dhe mistik të nazistëve. Një nga financuesit kryesorë të fondeve ishte vetë kompania e Rockfelerit, Standard Oil”.

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Postime të Lidhura