ISA MULAJ: ELEMENTET E KRIMIT MIKS: KAMISHI, KATRABONI, KONTRABANDA DHE KËRBAÇI

(Prishtinë, 06. 04. 2012) – Duket sikur në asnjë disciplinë shkencore nuk janë bërë përparime më të vogla teorike se në kriminalistikë. Teoria formulohet në bazë të ngjarjeve që kanë ndodhur dhe vështrimit analitik të tyre. Më tutje, nga analitika, teoria mund të bëhet në formë të sintezës ose sistemit teorik. Kështu ka ndodhur në marketingun miks, kur është sintetizuar analiza e bashkëveprimit të katër elementeve të tij: Produkti, Çmimi, Vendi, dhe Promocioni. Synimin kryesor elementet e marketingut miks e kanë konsumatorin ose tregun e produkteve e shërbimeve. Gjersa marketingu miks është diçka themelore dhe i lehtë për t’u kuptuar, në lëmin e krimit nuk janë bërë analiza të elementeve miks të tij edhe pse ato ekzistojnë në realitet. Qëllimi ynë këtu nuk është të bëjmë ndonjë zbulim kushedi se çfare, por të njihemi me mënyrën e funksionimit të krimit miks dhe ngjashmëritë e tij me marketingun miks.

_____________________________________________

KËTË PUNIM HULUMTUES MUND TË LEXONI KËTU:
http://pashtriku.beepworld.de/files/mulaj-krimi-miks.doc
_____________________________________________

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Postime të Lidhura