ISA MULAJ: ‘PAJA PATAKU’ ME GAZETËN E DREQIT KUNDËR ILLYRICUM SACRUM’it

Prishtinë, 02. 03. 2014 – (Punim Hulumtues për Diskutimin e Politikave, PRDP Nr. 039/14, shkurt 2014) – Ndalohet ribotimi, riprodhimi dhe shpërndarja pa lejen e Autorit dhe të Botuesit – Për të gjithë ata shqiptarë kudo që janë, media, polici, institucione, studiues, lexues, ata që s’kanë ditur gjë për Illyricum Sacrum e tani kanë shpërthyer në pyetje, afera, mospajtime, keqpërdorime, shikoni përsëri se kjo ngjarje nuk është e shkurtit 2014, por për ata që kanë pasur sy dhe kanë dashur të njihen me të në rastet kur unë i njoftoja e ata e injoronin këtë zbulim, ngjarja është e vitit 2013: Lexoni këtu: https://pashtriku.org/ngarkimet/dokumentet/Illyricum-Sacrum-Ylli%20i%20Davidit.pdf
Gazeta e dreqit e quajtur ‘Koha Ditore’, me datën 18 shkurt 2014, në faqe 26 boton një kronikë nga Shaban Maxharraj me titullin: “Guri i zbuluar [Illyricum Sacrum] mebtet në dorë të qytetarëve. Ai kishte lexuar një njoftim timin në rrjetin social “Facebook” për zhdukjen e Illyricum Sacrum-it, e pastaj kishte filluar intervistat me lloj-lloj politikani e institucionesh që nuk kishin haber rreth kësaj pune, por jo me mua si zbulues. Ja se çka thotë ky gazetar: “Gjatë të hënës, gazeta nuk ka mundur të vërë kontakt me këtë banor [do të të thotë me mua].” Shumë e çuditshme, a? E tërë bota mund të më kontaktoj kur të dojë, e Koha Ditore s’paska mundur! Dhe ç’është e vërteta, punimin për zbulimin dhe analizën e hollësishme për Illyricum Sacrum ia kam dërguar jo vetëm Kohës Ditore, por edhe thuajse të gjitha gazetave tjera në Kosovë. Të gjitha e kanë injoruar këtë zbulim të Mileniumit. Misioni i gazetave në Kosovë është dezinformimi dhe degjenerimi i publikut kosovarë, si dhe servilizmit ndaj interesave politike e mafioze. Tërë ato lajme që i lexoni nëpër gazeta, sajohen në bazë të interesave oportuniste dhe të dëmshme për publikun.

 A e mbajtet mend citatin e gazetës, sidomos këtë “me këtë banor [të fshatit Shushicë]?” U tregoj pak më vonë se për çfarë qëllimi gazeta e UDB-ashëve të Titës e ka paraqitur kështu, por në fillim më duhet t’ia bëjë me dije kësaj gazete se unë për më shumë se 20 vite nuk jetoj atje dhe NUK KAM LETËRNJOFTIM TË ISTOGUT. A more vesh ti gazetaruci Shaban Maxharaj, e ti redaktori i Kohës Ditore Agron Bajrami? Ndërsa juve lexues të nderuar, po ua sqaroj prapavijën pse e ka formuluar kështu qëllimshëm. Zbulimi i Illyricum Sacrum-it i ka tronditur pa masë çifutët. Ambasada e SHBA-së në Prishtinë, e cila udhëhiqet nga çifutja Tracey Ann Jacobson, e ka mobilizuar policinë e Kosovës kundër meje. Po dashkan të më marrin në pyetje rreth masakrës në Banjë, sepse ata, nuk po ditkan gjë. Unë ua kam bërë publike ofertën time policisë. Kur dy inspektorë nga Peja erdhën dhe më kontaktuan, u thash: “Çka po doni prej meje? A jeni ju që më quanit psikopat dhe më pyesnit a je kanë te psikiatri? Qysh s’po u vjen marre tash me kërku njohuri prej psikopatit? Ju i keni armët, uniformat, merrni rrogë prej meje, jeni me të mençur, unë jam budallë, dhe kjo është arsyeja pse ju jeni aty e nuk jam unë.” Jo po na e kemi për detyrë…”Çfarë detyre keni ju? A po e sheh këtë mal deri në bjeshkë? A e shihni se si është masakruar? Jo vetëm ju, por të gjithë në Kosovë e dinë kush e ka bërë kështu, e ju që e keni për detyrë, e dini më së miri.” U frikësuan. Njëri e kishte emrin Riza Mahaj (me të cilin isha dëgjuar edhe më herët në telefon – dhe kjo vërteton se si nuk paska mundur të më kontaktoj Koha Ditore), e tjetri nuk e di. E panë sa është sahati, dhe vetëm më thanë a po e nëshkruan këtë ftesë me ardh në polici me bisedu rreth rastit të Banjës? U thash, nuk e nëshkruaj, dhe ecni. Ikën si langova.
Është interesant se kur policia ua mori Illyricum Sacrumin atyre që e kishin vjedhur, më 18 shkurt pasdite, menjëherë ky far oficeri i policisë Riza Mahaj (ish nifar skarepi i lodht) të nesërmen në mëngjes me thërret në telefon nga numri i tij 044 506 094 (për të cilin tha se është numër i policisë). Thoshte se duam të bisedojmë diçka për atë gurin (Illyricum Sacrum) dhe “diçka tjetër”. Kjo diçka tjetër doli të jetë një artikull i imi në pashtriku.org, me titullin: “Masakra e Banjës që e lejoj dhe po e censuron policia e Kosovës.” Dhe ç’është e vërteta, policia s’di të lexoj, pra edhe nëse lexon, nuk kupton gjë, por një gjë të tillë e urdhëron Ambasada e SHBA-së, fill menjëherë pasi merret Illyricum Sacrum. Pra mbani mend fort mirë; për afro 4 muaj, masakra e Banjës ka “mrizuar.” “S’diti kush çka u ba, pse u ba, veç kaloj për një ditë me një gjysmë lajm pa u marr vesh, se përmend më kush”, më thoshin disa banorë të Banjës. “Mrizin” e kësaj masakre e prish Ambasada kur e detyron policinë të veproj, se i han palla fort për masakër sepse edhe masakrimin e shtetasit Dino Asanaj e censuroj, por i djegte fort tjetërkund – aty ku unë e kam shfaqur një fotografi të Vulës së Madhe të Shteteve të Bashkuara ku duket Illyricum Sacrum (të cilin ata e quajnë Ylli i Davidit), e unë i kam rënë “X” sepse nuk është zbulim i tyre por i huazuar, e nga kush është huazuar ose vjedhur, tashmë po e dinë më mirë ata se ne.

A mundem t’i tregoj kësaj policisë së Kosovës që po veprojnë si zagarë të Ambasadës së SHBA-së se në asnjë rrethanë ata nuk guxojnë t’i marrin në pyetje artikujt e mi. Mund të bëjnë çfarëdo komenti, reagim, të mos pajtohen me atë që shkruaj dhe të thonë se është ashtu, bravo, nuk ia ke qëlluar, qekjo është ndryshe, etj. Sepse, e drejta për informim, liri të shprehjes dhe shpërndarje të informatave, është e garantuar me nenin 40 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës dhe Konventat Ndërkombëtare për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut. Po nejse, e marrin së shpejti sepse shumë gjëra kanë filluar çupuriten dhe dalin në shesh, e atëherë u tregoj policëve se çfarë të drejtash kanë ata për t’i marrë në pyetje artikujt. Këta janë dalë tefteri krejt more nga trushpërlarja. Gja për veti s’janë kah dinë. A e dinë këta budallë, se pikërisht në shtetin, ambasada e së cilës po i ndërsen këta si zagarët, ka pakufi njerëz të cilët jo vetëm që thonë, por edhe publikisht i botojnë faktet që tregojnë se sulmet e 11 shtatorit 2001 ishin organizuar nga Qeveria Amerikane. Pra, mijëra njerëz nëpër SHBA e akuzojnë publikisht qeverinë e saj e ka kryer atë masakër. Më tregoni ju trutharët e policisë së Kosovës, sa njerëz të tillë është duke i përndjekur Qeveria e SHBA-së? Nëse nuk dini, pyetni urdhërdhënësin tuaj (Ambasadën e SHBA-së). Unë u garantoj se përgjigja e ambasadës do të jetë “asnjë”, dhe as që guxon ta ndjekë apo të marrë në pyetje dikë që boton informata të tilla, sepse kjo qasje do ta mobilizonte pjesën tjetër të politikës dhe qytetarët kundër qeverisë.
Para se ta përmbyllim këtë pjesë, po rikthehemi edhe një herë të emërtimi “banor i fshatit”, i futur enkas gazeta e Sorosit (çifut) Koha Ditore. A po e kuptoni pse është formuluar kështu? Së pari,çifutët ma kanë vjedhur doktorraturën. Së dyti, çifutët janë irrituar shumë nga zbulimi i Illyricum Sacrum-it, por s’kam çka u bëjë sepse është fakt dhe nuk mund t’i iki faktit. Së treti, kushtojini vëmendje shumë të madhe kësaj; termit “banor i fshatit” gazetarët e UDB-ashëve Titist e përdorim si zëvendësim për “katunar”, dhe ndoshta këta janë të vetmit që e kanë mbajtur këtë trashëgimi udbeske, demek bëhet fjalë për njerëz analfabetë, primitiv, që s’dinë shkrim e lexim, të pa arsimuar, e të ngjashme. Ky term nëpër botë nuk ka qenë i përhapur sa në Jugosslavinë e UDB-së. Qëllimi në Jugosllavi më tepër ishte i drejtuar ekskluzivisht kundër shqiptarëve pasi shumica e tyre jetonin në fshatra, madje këta UDB-ashët titist të Kohës Ditore, e përdornin termin serbisht “seljak.” Po t’i thuash amerikanit “katunar”, ai nuk u kupton se çfarë po thuani, sepse Bill Klinton dhe gjenerali Wesley Clark kanë lindur dhe ishin nga një fshat (tani qytet) i quajtur Little Rock (Kërshi i Vogël). Kërshi i Vogël është lokalitet i çmueshëm arkeologjik nja 400 metra larg vendit ku është gjetur Illyricum Sacrum. Përveç kësaj, sot Kosovën dhe politikën e saj e udhëheqin “katunarët”, si Hashim Thaçi, Ramush Haradinaj, Isa Mustafa, Behxhet Pacolli, etj. Nuk është problemi se a janë katunarë a qytetarë, por problemi është se janë debilla, pavarësisht se nga vijnë. Vëreni me kujdes shumë të madh fushatën kundër meje: Ambasada e SHBA-së i jep dritën e gjelbër policisë së Kosovës kundër meje, Koha Ditore e çifutit, siç e quante Ismail Kadare Sorosin, “çifuti i mallkuar”, mundohet me qafë e me kry ta bind opinionin se bëhet fjalë për një injorant, katunar, budallë, analfabet, primitiv, i quajtur Isa Mulaj që e paska “gjet gurin.” Dhe vëni re tani me kujdes këtyre fakteve: Jo që nuk jam analfabet, por do të shkoj pak prapa në histori. Tahir (Hajredin) Mulaj, ka qenë babai i Mehmet Akifit. Ai ka emigruar në Stamboll më 1851, në moshën 25 vjeçare, thujse si gjysmë analfabet, por ka arritur të bëhet myderriz, një titull ekuivalent me atë të shqiptarëve “akademik” ose në sistemin anglo-sakson “profesor.” Kur isha në Stamboll, studiuesit turq më thonin se Tahir Efendiu ka qenë dijetar i madh, por që unë fatkeqësisht nuk kam mundur t’a studioj jetën dhe veprimtarinë e tij. Djali i tij, Mehmeti, autori i himnit kombëtar të Turqisë, në enciklopedinë botërore cilësohet si “një prej mendjeve letrare më të spikatura të kohës së tij.” Ai ka shkruar shumë himne kombëtare për shqiptarët dhe është marrë ekskluzivisht me ta. Himnin e Turqisë e ka shkruar shumë më vonë, dhe atë vetëm pas insistimit të disa kolegëve të tij, e ky u ka thënë: “Nuk shkruaj poezi për para”, demek nuk mund ta bleni mendjen time me para. Por ata i kanë se shkruaje ti himnin, se nuk do t’i japim paratë. Atëherë Mehmet Akifi me gjysmë pritesë e shkruan dhe fiton kundër 724 propozimeve (jo pak, a?). pas miratimit të himnit, ja japin shpërblimin, por Mehmet Akifi, meqenëse u kishte thënë se nuk shkruan poezi për para, tërë atë shpërblim ia jep një jetimorje. Selimi ka qenë djali i axhës së Mehmet Akifit, i njohur në familjen tonë si asker i mbretit, që ka marrë pjesë në luftën e Çanakalasë (Fushatën e Galipolit) ku aleatët kanë pësuar debaklin më të madh gjatë Luftës së Parë Botërore, por që tekstet tona të historisë as që e përmendin këtë fakt, madje as faktin se në atë luftë mendohet se kanë dhënë jetën 25 000 shqiptarë. Mediat e Britanisë së Madhe edhe sot çuditen se si një armatë e e vogël dhe pasidiplinuar turke ka qenë në gjendje t’i shkatërroj forcat britanike dhe ANZAC-un (Australia New Zealand Army Corps). Kanali prestigjioz Discovery Channel, çuditet se si 100 ushtarë turq kanë qenë në gjendje t’i shkatërrojnë 3 000 forca speciale britanike. Ekziston vetëm një sqarim të cilin dua t’ia përcjelli këtij kanali me porosinë: “What the Discovery Channel has yet to Discover – Edhe çka duhet të zbuloj Kanali i Zbulues?” Është fakt se ata 100 ushtarë të cilët 3 000 forca speciale kishin shkuar për t’i rrahur shuplaka, nuk ishin fare turq, por shqiptarë. Këtu e keni një dokumentar nga Discovery Channel (në minutën e 18-të shihen qartë ushtarët me plisa).

Selimi (ka vdekur më 1951 në vendlindje), ishte njëri prej atyre “ushtarëve të lodht e të padisiplinuar” siç kanë menduar forcat speciale të Britanisë, por për dallim nga ushtarët britanik që Discovery Channel po i quaj “highly trained” (shumë të stërvitur), Selimi nuk ishte shumë i stërvitur – “he was highly experienced” (me përvojë shumë të madhe) që ka lufuar në Vilajetin e Kosovës në dy luftërat Ballkanike derisa trojet shqiptare të Vilajetit të Kosovës u shkelën nga Serbia, pastaj është transferuar (me detyrim) në luftërat rreth Stambollit dhe në Galipoli, prej nga është kthyer në vendlindje në pranverë të vitit 1916. Ahmet (Nuhi) Mulaj ka qenë toger i Divizionit 21 Alpin “SS Skenderbeg”, i cili, në mes tjerash ishte përgjegjës për organizimin e vrasjes së Ramë Vuthajt nga Cerrca midis pazarit të Istogut, i njohur si Ramë Qekerlaqi që e kishte mbytur nipin e vet (djalin e motrës) Selman Kadrinë me sëpatë pasi Selmani kishte eliminuar kryeçetnikun më të tmerrshëm të rrethinën e Istogut, Miliq Kërstën.
Të gjithë këta, në fjalorin e gazetës udbeske Koha Ditore duhet të quhen katunarë, dhe kjo është arsyeja pse kjo gazetë vazhdon traditën e saj në etiketim si “katunar” edhe për mua. Mua nuk më bënë aspak përshtypje kjo. Le të dalin këta UDB-ash titista e le t’i trondisin teoritë botërore si në rastin me Illyricum Sacrum (term të cilin Koha Ditore nuk e përmend), atëherë unë s’do të kisha nevojë t’i quaj as katunarë, e as qytetarë, por do t’u thosha BRAVO. Mirëpo, është e pamundur të rrotullohen përmbys teoritë botërore me trashëgimi udbeske, financim kriminal, shpifje, e denigrime. Unë nuk po i quaj ata banorë apo katunarë, por po i quaj UDB-ash dhe Sorroist sepse të tillë janë, pra duhet ta përdorim emërtimin që u përket dhe ashtu si janë.
Paja Pataku i mallkuar, sërish me palën sekrete – s’kam qare pa ia fut plumb n’rrapotë t’kresë!
Vazhdojmë me editorialin e Shaban Maxharrajt në Kohën Ditore, të datës 18 shkurt, 2014 në faqe 28. “Por sipas zyrtarëve të Komunës së Istogut ai [Isa Mulaj] nuk i kishte lejuar ata që ta shihnin zbulimin [kush ishte zbuluesi!]. Vetë drejtori i Drejtorisë për Arsim e Kulturë në këtë Komunë, Agim Haxhiu [Haxhiaj], ka thënë se ekipi komunal kishte tentuar të shihte se për çfarë bëhej fjalë, por një gjë e tillë ishte e pamundur. Mulaj nuk ka lejuar që ta vizitojmë gurin. Ai na ka paraqitur vetëm fotografi, ka thënë Haxhiu.”
E lexuat këtë citat mirë? Këtu Paja Pataku ka bërë një shpifje që mund t’i kushtoj shumë shtrenjtë, ndoshta me plumb n’rrapotë t’kresë, por njëherë dua t’i jap një mundësi të artë policisë të merret me të nëse do që të mësohet të veproj në rastet kur ato raportohen në polici. Agim Haxhijaj ose Paja Pataku nuk ka pasur absolutisht kurrfarë njohurie për Illyricum Sacrum, dhe as që kam pasur kontakt me të. Hera e parë kur ka folur ai për këtë zbulim, është ajo në RTK, relativisht shumë vonë pasi zbulimi ishte botuar në formë të punimit në pashtriku.org. “Mulaj nuk na ka lejuar” është një shprehje e papërgjegjshme që mund t’i kushtoj shtrenjtë Paja Patakut, sepse e vërteta e së vërtetës është se unë nuk e kam ndaluar askë ta vizitoj lokalitetin. Përveç kësaj, Paja Pataku nuk është në dijeni se çka ka llapë në Kohën Ditore kur thotë “Mulaj nuk ka lejuar që ta vizitojmë gurin.” A po e kuptoni çka po thotë Paja Pataku? Në njërën anë e pranon se nuk e dinin ku është, prandaj i kishin lëshuar zagarët për ta gjetur, e në anën tjetër thotë se nuk na ka lejuar. A ka kuptim kjo? Për publikun, unë e kam pas dhënë vendin dhe koordinatat, por Paja Pataku si fizicient, nuk merr vesh gjë nga koordinatat. E mos paç punë e cerrtana si Paja Pataku! Paja Pataku tash duhet ta pjellë evidencën se si i kam panguar unë ata, a kam pasur armë me vete e i kam thanë Patakut “ku pe the qafën po don, kthehu prapa”, apo në çfarë forme e kam penguar. E vërteta tjetër është, 100% ashtu siç e kam raportuar në punimin e botuar në pashtriku.org (lexone edhe një herë për ta vërtetuar sepse është nga viti 2013), se unë vetëm nuk u kam treguar disa matrapazëve dhe hajnave që e kërkonin Illyricum Sacrumin fshehtas dhe bëheshin shumë nervoz që unë nuk u tregoja. Pra mbani mend fort mirë (për sqarime më të hollësishme lexo punimin e botuar më herët), unë vetëm NUK U KAM TREGUAR KU ËSHTË, dhe se ata e kanë kërkuar deri sa u ka dal gjuha si qenve nga lodhja duke e kërkuar. UNË NUK I KAM PENGUAR RIFAT MULAJN, DUKAGJIN REXHËN (tash po del edhe një i afërm i imi) me iu dal gjuha si qenve duke kërkuar me mund kaq të madh. Rifat Mulaj dhe Dukagjin Rexhaj, NUK JANË ZYRTARË KOMUNALË, o Paja Pataku i Dreqit. Rifati për momentin është në Berlin, dhe kthehet edhe nja një muaj, por më të arritur në aeroport, unë do ta lajmëroj policinë e këta të tregojnë a është zyrtarë komunal, shpijun, apo i biri shpijunit. E merr vesh more Paja Patak. Dukagjin Rexha jo që s’është zyrtarë komunal, por është nga kjo kotilla e Rexhajve të Cerrcës (e njeh ti Xhevdet Popin, Xhevat Rexhajn dhe popat tjerë nga Cerrca?). A more vesh, ti more Pataku, cerrtani i keq!
“Nuk e dimë se kur është gjetur [Illyricum Sacrum], ka përfunduar ai [Paja Pataku].” O cerrtan, ti s’e din dhe s’ki nevojë me ditë, dhe ku po t’ha dreqi e po thua “gjetur”. E di unë kur e kam, jo gjetur, por zbuluar. Mirëpo, ti si cerrtan, e këta gazetarucat çpifana të gazetës udbeske, po mundoheni ta bëni zbuluesin anonim, ndërsa mua të më kapni për goje “banori”, “s’na ka leju!” He mezomokeq për t’u more Patak, po me dit të tjerët se sa i mprapshtë e i poshtër je, moti ta kishin hjekë flamën e t’kishin vra si qenin.
Gazeta kah fundi i atij editoriali merr edhe prononcimin e Enver Rexhës nga Instituti Arkeologjik i Kosovës, i cili tek më 17 shkurt 2014 shprehet se nuk ka informacion rreth kësaj gjëje (zbulimit të Illyricum Sacrum-it). He more Enver zeza! Instituti Arkeologjik, më konkretisht Haxhi Mehmetaj, është i njoftuar vitin e kaluar, kam shkëmbyer e-maila me të, kam biseduar me të në telefon, e ka parë dhe lexuar punimin, pra ka qenë fort mirë i njoftuar. Edhe arkeologët tjerë si Edi Shukriu moti ka qenë e informuar. Mos të flasim për lexuesit e shumtë të pashtriku.org në Kosovë dhe nëpër botë. E ti vazhdo të mbështetesh në gazeta udbeske, Paja Pataka, Tomi Xhera, e mos shiko faqe tjera si pashtriku.org ku mund t’i gjesh të gjitha, për të kaluarën, të tashmen, dhe në të ardhmen. Vazhdo të mbështetesh në Kohën Ditore se s’ki qare pa u indoktrinuar me lajme udbeske. Populli thotë: “shko me hoxhë, bëhesh hoxhë; shko me pop, bëhesh.” Arkeologët dhe historianët që i ka Kosova, bre….Më mirë s’po flas sepse njerëzit e ngritur dhe me karakter e dijnë fort mirë.
Në editorialin e ditës vijuese, Koha Ditore vazhdon reportin për Illyricum, pra më 19 shkurt 2014, faqe 26, me titullin: “Banorët e Shushicës kushtëzojnë shtetin në këmbim të gurit.” Eeeee, pritni pak! A isha unë “banori?” Sipas Kohës Ditore, po. Tani, Koha Ditore le të tregoj se çfarë kushtëzimi i kam bërë unë shtetit për guri në kohën kur guri ishte vjedhur nga vendi, dhe unë shpenzoja kohë me polici duke bërë hetime se nga ka shkuar. Që nuk është në gjendje të tregoj se cilat ishin kushtëzimet e mia, atëherë le të mbahet mirë! Përsëri, autor i shkrimit është Shaban Maxharraj. Kur e pashë se çka kish bërë në atë shkrim, i shkrova në “Facebook” (pra, ka mundur të më kontaktoj edhe në “Facebook”, dhe kjo vërteton se sa vështirë e paska pasur Koha Ditore të më kontaktoj):
– Ej, çka u ba ashtu, krejt të dhënat e mia për Illyricum Sacrum ju në Kohën Ditore ia adresoni 101 personave tjerë si ekspertë?
– Zotëri Mulaj unë ju kam provuar juve në telefon disa herë por nuk ju ka bërë telefoni [e për polici po bënë!!!]. Autoritetet e kanë marrë gurin dhe kanë dhënë të dhëna për të andaj kemi botuar ato që kanë thënë.
– Por ata i kanë thënë vetëm ato që i kam botuar unë. Ja ku janë: https://www.academia.edu/5515402/English_Version_of_Archeological_Discovery_The_Star_of_David_is_not_of_David_at_all_ . Autoritetet nuk kanë zbuluar asgjë. Enver Boletini nuk është ekspert, por gjysmëanalfabet për këto sene, dhe këtë ta dokumentoj me fakte në terren dhe në prezencën e kamerave.
Më tutje, editoriali në fjalë tregon se si “banorët” (në fakt vetëm ata që e kishin marrë gurin) kanë biseduar me zyrtarët komunalë të Komunës së Istogut dhe të Institutit Arkeologjik të Kosovës. Tani, emri Isa Mulaj nuk figuron kund. Dhe shihe befasinë tani – ka intervistuar edhe Haxhi Mehmetajn – i cili ka qenë shumë herët i njoftuar për këtë zbulim, dhe siç u thashë më herët, kam biseduar me të në telefon. Zyrtarët i mashtrojnë me premtime atyre banorëve se do t’ua asfaltojnë rrugën 500 metra, do t’ua ndreqin kronin, etj. Ndërkaq, Paja Pataku thotë se nuk i pëlqejnë aspak këto kushtëzime në këmbim të gurit. Normal që s’i pëlqejnë, sepse Paja Pataku me buxhetin e shtetit parapëlqen të kryen punë vetëm për akraba. Nime lexues të nderuar, a mos e keni harruar “Planin Sekret të Paja Patakut me Rr’xu Shpija.” Jeni ba edhe ju si policia e Kosovës qetash. Veç po i heshtni senet. Qe ku e keni skandalin e Paja Patakut: http://pashtriku.beepworld.de/files/kosova_2010/shkurt_2010/isa_mulaj_paja_pataku_14.2.10.htm

Mos po mendoni se ky është ndonjë satirizim? A po e kuptoni domethënien e këtyre figurave. Unë po ua sqaroj vetëm një të cilën ju ndoshta mendoni se nuk ka aq domëthënie, ndërsa tjerat duhe t’i gjëni vet. Është kjo fotografia e parë në rreshtin e dytë, Paja Pataku te dërrasa e zezë duke i bërë llogaritë, dhe në fund ka vënë formulën nga fizika s = v*t, që do të thotë, rrugat (të cilën ai e ka asfaltuar kah shtëpia e vet është e barabartë me shpejtësinë dhe kohën. A harruat se Paja Pataku është fizicient?
Sa e deformoj, censuroj dhe poshtëroj RTK-ka kronikën për RTK-në
Me siguri e keni pa kronikën për Illyricum Sacrum në RTK të transmetuar më 16 shkurt 2014. Nuk është vetëm Koha Ditore ajo që me çdo kusht zbulimet dhe hulumtimet e mia dëshiron t’ua adreson të tjerëve. Me gazetarët e RTK-së kam pasur problem të madh. Publiku ndoshta nuk e di se gazetarëve të RTK-së ua kam paguar taksin nga Peja deri në Illyricum Sacrum dhe anasjelltas, duke ia humbur krejt ditën taksistit. A ka ndodhur ndonjëherë qytetari ta paguaj transportin e BBC-së? Illyricum Sacrum i përket atij që e ka zbuluar dhe ka investuar në të.
Lëre transportin, por gazetarët e RTK-së me të cilët isha, ishin koxha injorantë të egër dhe të padurueshëm. Vazhdimisht më thonin të mos ua përmend termin Illyricum Sacrum, ndërsa unë ua sqaroja se emrat e artefakteve tjera në Kosovë nuk janë aq të duhur, real dhe të përshtatshëm.
– Për shembull, ajo statuja vetëm 18 centimetra e gjatë, “Hyjnesha në Fron” që e ka pas alarmu botën se ishte marrë nga Serbia dhe deri edhe UNMIK-u u angazhua për kthimin e saj (e ka kthyer ish-administratori i OKB-së në Kosovë Michael Steiner, nuk ka ndonjë domëthënie, dhe nuk duket si hyjneshë. Mua më duket si Mbretëresha në Fron, më duket edhe si nuse në podium meqnëse i ka sytë e lëshuar teposhtë, bile po m’doket si cerrtan. (Ku me dit, ndoshta edhe Walt Disney e ka krijuar Paja Patakun duke u bazuar nga Hyjnesha në Fron, se çka s’po vjedhshin çifutët!).
– Iiiiiv, kuku për neve, po mos na përmen bre qet fjalë [Illyricum Sacrum]!
– Po çka dreqin kini bre? Le të del kush të dojë nëpër botë me alternativë tjetër.
– Jo po ti historian?
– E kush dreqi bre është historian në Kosovë?
– Jusuf Buxhovi!
– O t’pshurrsha n’të! Po ai është hajn. A i ke pa sa hajnitë e tij i kam postuar në “Facebook?” Atë romanin “Jeniçeri i fundit” që është i botuar nga një turk (Rea Çamuroglu) dhe i përkthyer në shqip, atë farë pikturën për Betejën e Kosovës që e ka botuar në ballinë të romanit e ka marrë nga një miniaturë ruse nga koha e Ivanit të Tmerrshëm, Edi Shukriu po e akuzon publikisht që po ja vjedh fotografitë e artefakteve dhe po i boton pa leje si “zbulim e histori të veten”, plus tjera.
– Po kush t’ka thanë ty që quhet Illyricum Sacrum?
-Po them unë. Nëse jeni në gjendje ju apo kushdo qoftë nëpër botë me dalë e me përgenjështru ose keni alternativë, dilni, e mos u boni si shumë shqiptarë që thojnë: “Jaaa, nuk është ashtu qysh po thu ti.” Ani qysh po thu ti është? E s’di gja unë qysh është, por qashtu qysh po thu ti s’është!
Gazetarëve ua sqaroj edhe figurat tjera në Illyricum Sacrum. Edhe këtu i ngulnin këmbët si thiu n’akull. I pyesja nëse ndonjë historian apo arkeolog shqiptarë ua ka sqaruar atyre çka është Lulja e Jetës dhe pse ka rrjedhë emri Luljeta. Para se të fillonte xhirimi, ma dhanë një vërejtje serioze; kqyre, qat Illyricum Sacrum mos gabo me na përmen. Ani pra! Gjatë prononcimit tim, unë ua sqaroj aty përballë gurit, se nga Lulja e Jetës që shihet këtu dhe që gjendet nëpër djepa, ka rrjedh emri i femrave të shqiptarët Luljeta. Këtë nuk e trasnmetuan, por kishin shkuar te politikanët e komunës së Istogut, të cilët RTK-ja i bënte ekspertë. Aty pyesin njëfar Enver Boletinin, i cili u thotë se guri përmban Yllin e Davidit dhe Lulen e Jetës, tek u tregon se në këtë guri ku janë gjetur, janë të vjetra 4 500 vite. Me leje të kujt e quan ky far Enveri Illyricum Sacrum-in Ylli i Davidit? Le t’u thotë çifutëve ose kujtdo nëpër botë se e ka marrë emrin nga Davidi para 4 500 viteve. RTK-së unë ia kam sqaruar se, në bazë të analizave të mia në terren dhe historisë, lokaliteti arkeologjik është përafërsisht 4 000 vjet i vjetër, dhe u thoja se mund të jetë edhe më i vjetër. Gazetarët bëheshin nervoz, pyesnin “kush të ka thënë, ku pe di tin, e veç po ja fut kot.” Ata kishin shkuar dhe e kishin pyetur Enver, demek si ekspert ky gjysmëanalfabet politik, dhe ai u kishte thënë se bëhet fjalë për lokalitet të periudhës së bronzit, 2 500 vjet para erës sonë. Ashtu e transmetoj RTK-ja, por në çka u bazua ekspertiza e Enverit? Në fotografinë e vjedhur ku shihem unë ulur mbi Illyricum Sacrum. Enveri dhe RTK-ja nuk e dinë se asnjëri prej tyre nuk guxojnë të bëjnë “analiza” me fotografi të vjedhura. Ku e mori Enveri atë fotografi? Kush ja dha? Me leje të kujt? Kush e ka bërë atë fotografi dhe ku është botuar për herë të parë? A u tha Enveri, qe ku është ky zbuluesi këtu në fotografi ulur mbi guri, dhe a ua sqaroj kush e ka të drejtën e autorit? Me ba nesër gjykata me i hi hetimit e me gjetë atë fotografi të botuar në pashtriku.org me nëshkrimin © Isa Mulaj, 2013 e ju po flisni për atë foto si të Enverit 2013, ku do ta bëjë vendin Enveri? A e keni vërejtur se si RTK-ja, kur Enveri doli para kamerës me atë fotografi, qëllimshëm e paraqiste Yllin e “Davidit” dhe Lulen e Jetës nga guri në terren gjersa fliste Enveri, por nuk tregonte se Enveri po u flet nga Istogu me një fotografi të vjedhur? Çfarë manipulimi i papërgjegjshëm dhe i tmerrshëm.
Po ashtu, referenca e Enverit për Lulen e Jetës, ishte një sakatosje extreme që i bëhej zbulimit tim dhe poshtërim i publikut, sepse edhe këtë simbol autentik të ilirëve dhe shqiptarëve e përgjithësoj, gjersa unë u garantoj se tek anglo-saksonët asnjë femër nuk e ka emrin Flower of Life, ose të gjermanët Blumes des Lebens. Lypni femra me emra të të tillë, por po u garantoj se nuk do të gjeni. Shumë historianë janë në dyshim se shqiptarët e sotëm nuk kanë fare lidhje me ilirët. Disa lexues më tregonin se këtë na e vërteojnë Noel Malcolmi, Oliver Jens Schmitti, e plot të tjerë, gjoja se shqiptarët po ndërtojnë identitet falls me emra Teuta, Agron, Ilir, Glauk, Gent. Po, është fakt se këta emra nuk kanë as domethënie, por është po ashtu fakt që i nokauton teoritë e Malcolmit dhe Schmittit se Luljeta ka domëthënie, ka qenë e ilirëve, dhe sot është e shqiptarëve.
Vëni re këtë: Enver Boletini fliste para RTK-së me një fotografi timen të vjedhur, ose të keqpërdorur nga kushëriri im Rifat Mulaj. Keqpërdorimi i fotografive si e drejtë e autorit, dënohet me ligj. Prandaj, gjersa unë ia pata mbledhë betë kushëririt tim pse e ka shpërndarë fotografinë time të cilën ia kisha dërguar në besim pa pasur ai të drejtë as t’i tregoj kujt se lëre më të guxoj ta shpërndaj fshehtas, ky Paja Pataku i mallkuar thotë se Isa Mulaj na ka siguruar vetëm fotografi. Qe besën ta dhash more Paja Patak, kam me t’kallxu çfarë fotografish t’kam siguruar unë ty! Kam me t’ba Tomi Xher e Miki Muas nëse nuk merret policia me ty urgjentisht. Ti mor Pataku, cerrtani i keq!
Paja Pataku i thotë RTK-së se kjo (Illyricum Sacrum) është trashëgimi e kulturës sonë! E çka ka të bëjë ajo kulturë me kulturën e Paja Patakut? Asgjë. Hulumto prejardhjen tënde o Paja Patak e tregoj publikut, e mos ta hulumtoj unë se bahesh horë, se tani duhet të bëhesh Tomi Xher ose Miki Maus. Ti nuk ke të drejtë të identifikohesh me atë kulturë? A more vesh, ti mor Pataku, cerrtani i keq!
Porosi për policinë e Kosovës
Duhet të merresh urgjentisht me këta persona:
– Paja Patakun, emrin e ka Agim Haxhijaj. Atë e keni vetëm nja 100 metra larg nga zyret tuaja. Shkoni dhe ia tregoni të gjitha dhe merreni me të. Le t’i pjellë të gjitha. Ju lutem mos më lejoni të merrem unë me të para juve, se nuk kam qare pa ia fut plum n’rrapotë t’kresë. Në daq merrne si kërcënim, në daq si hajgare, si të doni. Jeni mësuar ju t’iu paralajmërojnë njerëzit e të mos merreni me problemet se kinse janë veç llafe, por tash po dalin senet në shesh dhe po shihet se për shumë vepra me paralajmërim, fajet i keni ju.
– Kushëririn tim Rifat Mulaj, për keqpërdorimin e fotografisë, organizimin e konspiracionit kundër Illyricum Sacrumit. Ai ta zbulon edhe emrin e një të afërmi tim me të cilin kanë kërkuar shumë deri sa u ka dalë gjuha si qenve nga lodhja duke kërkuar. Rifati vjen edhe nja një muaj nga Berlini, kështu që mund ta gjeni në aeroport kur të vjen me aeroplan.
Dukagjin Rexhën, fqinjin e parë të Rifatit në Istog. E ka shtëpinë vetëm nja 150-200 metra vijë ajrore mbi ndërtesën e Kuvendit Komunal të Istogut. Edhe këtë e keni afër. Dukagjini është kushëri i Xhevdet Rexhajt nga Cerrca, i njohur në popull si Xhevdet Popi. Ai ka keqpërdorun shumë para si ndihma humanitare nga Gjermania për fëmijët në nevojë në Kosovë, dhe me të njëjtat ka vizituar pufa dhe hotele në Bullgari, pasaportën e së cilës edhe e mban me emrin “Dzevdet Redzaj.” Ju s’keni nevojë të merreni me të, pasi autoritetet gjermane në Freiburg janë marrë me të rreth drogës së tij. Nuk dihet se ku është duke u feshur për momentin, por kjo punë është në kompetencë të gjermanëve të cilët janë praktik. Unë po kërkoj nga ju të merreni me Dukagjinin, sepse ne tradicionalisht nuk e kemi duruar tradhëtinë dhe kapadaillëkut e këtyre zagarëve të shkive, farefisit të Ramë Qekerlaqit dhe aleatëve të Miliq Kërstës, kështu që me vra Dukagjinin na duket si me hangër pite dhe nder shumë i madh, për neve dhe për shqiptarët.
Enver Boletinin, për keqpërdorimin e fotografisë sime, poshtërimin e zbulimit tim dhe dezinformimin e publikut, dhe fyerje të identitetit shqiptar.
Të gjithë këta i keni në një perimetër 300-400 metra, me përjashtim të atij që do të vijë nga Berlini i cili edhe ashtu do të vij në këtë perimetër, por mundeni paraprakisht ta ndalni edhe në aeroportin e Prishtinës.
– Kohën Ditore, respektivisht gazetarin Shaban Maxharraj dhe redaktorin Agron Bajrami, për vepër të dyfisht: E para, vjedhjen me shumicë të hulumtimit tim dhe adresimin e rezultateve nga punimi im një armatë të tërë arkeologësh, historianësh, dhe politikanësh. E dyta, fyerjet brutale të kësaj gazete kundër meje me urdhër të Sorosit dhe ambasadës së SHBA-së. Ju lutem mos më detyroni me i vra si qentë këta të dy. Edhe pse UDB-ja është e fuqishme në Kosovë, nuk mund të më ndal për të vepruar dhe të kërkoj hak ndaj këtyre shqipfolësve shpifarak.
Rekomandim për policinë e Kosovës:
Derisa ti dëshiron të merresh me artikujt dhe hulumtimet e mia dhe me mua, pse nuk vepron sikur Koha Ditore dhe RTK-ja, që do të thotë, hulumtimet e mia ia vesh kujt të duash, por dëshiron të më marrësh mua në pyetje? Unë po kërkoj nga RTK-ja dhe Koha Ditore të më marrin në pyetje, por ata le që s’po duan, por po ia kalojnë përgjigjet e mia tjetërkujt. E ti po insiston në të kundërtën. Deri sot ke lexuar Kohën Ditore e gazeta tjera udbeske nga të cilat je indoktrinuar dhe ta kanë fshirë trurin, dhe kur e ke pa se me rrenat e tyre nuk mund të zbuloni gjë, jeni drejtuar në pashtriku.org. Duhet t’i jesh mirënjohës burimit më të vlefshëm të informacionit, apo jo? Duhet ta dallosh të bardhën nga e zeza, apo jo? A u dukej se po bëni punë të madhe duke ma përgjuar telefonin? Çka zbuluat nga ato përgjime? Çfarë dobie morën nga ato përgjime? Ja po u tregoj unë: Ju ma përgjoni telefonin, e në tjetrën anë vazhdojnë masakrat, dhunimet, dhe më e keqja ndër të gjitha, juve u pshurrnin n’kry policia e Serbisë në kufi me Kosovën. Këto nuk janë gjëra të rrezikshme për juve. Për këtë jam më se i sigurt, sepse ua kanë fshi trurin. Për juve, rrezik i tmerrshëm duken vetëm shkencëtarët që janë në gjendje t’i hedhin poshtë teoritë botërore, por jo masakrat, dhunimet e poshtërimi i vetë policisë. Për rastin e parë (shkencën) ju e keni rreptësisht të ndaluar të merreni me të, dhe sa për dijeninë tuaj, secili shtet në botë, merret me mbrojtjen e njerëzve të shkencës dhe i mbështet, jo vetëm brenda shtetit por edhe kudo nëpër botë. Humbja e njerëzve me inteligjencë si, të cilët së bashku apo mbi 8 000 pjesëtarë, nuk do të thotë gjë, por humbja e një shkencëtari e merr në qafë një komb të tërë. Ti vepro me urdhër të ambasadës së SHBA-së, por unë po ta bëjë me dije se lule ka qenë ai qeni i qartuar Christopher Dell çka është kjo Tracey Ann Jacobson.

© Isa Mulaj, Pashtriku.org, shkurt 2014

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Postime të Lidhura