RECETA PA KOMB, NJË KONSPIRACION SHEKULLOR

RECETA PA KOMB, NJË KONSPIRACION SHEKULLOR

Shkruan: Saimir A. Lolja, Pashtriku 07. 04. 2023

Nëse Lidhja Entente Britani-Rusi-Francë do kishte patur liri të plotë, a do ishte pranuar në Londër të krijohej principata shqiptare më 29 Korrik 1913? Pse e si, përgjigjet janë tek brendia e librit “Receta Pa Komb”.

Më 2 Dhjetor 1943, në gazetën “Kombi”, shkollari perëndimor dhe njëkohësisht Kryetari i Kuvendit Kombëtar të Shqipërisë, Mihal Zallari, botoi shkrimin “Universalizmi dhe Nacionalizmi”. Në të ai dallonte ortekun që po i derdhej tanë shqiptarëve nga Lindja sllave.

Në shkrimin e tij kumbonte:

“Komunizmi, një tjetër formë e universalizmit, thotë: Hiq dorë nga vllau tënd i gjakut dhe unë të bëj vëlla me të gjithë njerëzit e kësaj bote”. Pse ashtu e si, përgjigjet janë tek brendia e këtij libri.

Më 22 Maj 1944, në fshatin Suhadoll të Dibrës, Islam Elez Ndreu i shprehej oficerëve britanikë Julian Amery dhe Neil Billy McLean: “Siç e dini, tre parti politike janë në Shqipëri: agjentët e Gjermanisë, agjentët e Rusisë dhe agjentët e Anglisë. Ajo është e kuptueshme, por ajo që asnjëri nga ne nuk e kupton është se përse agjentët e Rusisë paguhen me ar anglez”.

Pse e si, përgjigjet janë tek brendia e librit “Receta Pa Komb”.

RECETA PA KOMB, NJË KONSPIRACION SHEKULLOR

– Para, gjatë e pas Luftës II Botërore, cilët qenë regjisorët perandorakë të teatrit shqiptar në shekullin XX? Pse e si, përgjigjet janë tek brendia e librit “Receta Pa Komb”.

– Shqipëria është vendi ku përplasen qytetërimet dhe mendjet e anuara Lindje-Perëndim. Pse e si?

– Detyra e parë e shërbimeve të fshehta të zgjuarsisë është të peshkojnë peshq. Pse e si?

– Trojet shqiptare në fillim-shekullin XX u krasitën deri në rrëzë. Pse e si, nga cilët?

– Lojra me fjalët e shprehura në Anglisht – Albanisht – Shqip.  Pse e si, nga cilët?

– Çfarë ishin Lufta I Botërore dhe Lufta II Botërore?

Tre Jugosllavi (Serbi të Mëdha) u krijuan në shekullin XX. Pse e si, prej kujt?

– Kënga e luftës së shenjtë sllave (Svyashchennaya Voyna) ose Xhihadit Sllav këndohet akoma. Kur e ku?

– Luftërat civile janë luftra civile me ndërhyrje dhe udhëzime nga jashtë. Kurdoherë e kudo?

 -I njëjti shi i monedhave prej ari dhe ndihmave ushtarake në armatime, stërvitje, ndërlidhje, organizime, veshje e ushqime ra gjatë Luftës II Botërore mbi Jugosllavi, Shqipëri dhe Greqi. Kujt, nga kush, pse?

– Masakra ndodhën mbi popullatën gjatë Luftës II Botërore. Përse?

– Bie fjala, Masakra e Borovës më 6 Korrik 1943 qe e parapërgatitur dhe e urdhëruar.Pse, nga ku e nga cilët?

– Pse u përdor numri i 28’000 “dëshmorëve” për periudhën e luftës?

– Qindra ton ar u piratuan nga Shqipëria më 1946. Si, kur, kush, për ku?

– Çfarë ishte dhe e kujt qe politika e Gardhimit ose Liridhënies ose Titizmit?

“Diversantët” hynë në Shqipëri në vitet 1949-1954. Pse ai emër? Pse u “riatdhesuan”?

– Rënia në mina e anijeve ushtarake britanike në Kanalin e Korfuzit ndodhi në Tetor 1946. Pse e si, nga cilët?

– Çfarë ishte e ashtuquajtura Perdja e Hekurt pas Luftës II Botërore dhe zgjatim i kujt vije ishte?

– Rrëfenja për spiunët britanikë në Kembrixh që i shërbenin BRSS është gjysmake. Pse?

– Pse Shqipëria e krasitur u mbyll në kafaz për 45 vjet dhe vitet pas vitit 1991 kanë patur artistë politikë të së njëjtës regji?

– Eksperimenti shoqëror ndërkombtar “Closed Universalism” (Universalizmi i mbyllur) mbaroi në fundvitin 1991 dhe eksperimenti shoqëror ndërkombtar “Open Universalism” (Univerzalizmi i hapur) filloi menjëherë më pas. Pse e si?

***

Saimir A. Lolja, Receta pa Komb: Lufta e sllavo[1]komunistëve për “çlirim” ishte një luftim për ripushtim…. prej marrëveshjes Entente Anglo – Sovjetike, Sh. B. Helga’s Secrets, Tiranë, 2018.

Libraritë Adrion, Libri Universitar, Albania, TiranaBook (Tiranë);

Erblin (Elbasan), Buzuku (Prishtinë), Alfabeti (Gjilan)

_______

© Pashtriku.org

Total
0
Shares
2 comments
 1. HEU, HIQ DORË NGA VËLLAU I GJAKUT PREJ NËNËS DHE BABËS EDHE GJENËS
  SHKABËS, BEHËSH VËLLA ME KREJTË BOTËN?! ISH MASHTRIMI, SHKATËRRIMI
  I KOMBI DHE LOBIT MBARË KOMBËTARE OU MBARË PRLLAZGO ILIRO SHIPTARË
  QË NË LUFTËN E DYTË BOTËRORE NË DRENICË NGA MARRËVESHJA O, ME RUSO
  SERBO JUGOSLLAVË PËR TA SHUAR KUNDËRSHTIMIN E TRADHISË KOMBËTARE
  SHQIPTARE, QË HUDHEJ POSHTË MARRËVESHJA BUJANIT DHE PRAPË KOSOVA
  ME MAQEDONI DHE TERË TROJET SHQIPTARE TË MBESIN O, TRESIN NËN RUSO
  SERBO JUGOSLLAVINË; E, TË SHUHEJ LUFTA E DRENICËS, E VETMJA LUFTË ÇLI-
  RIMTARE PËR RIBASHKIM LIRI E PAVARËSI MBARË SHQIPTARE; KU LUFTËTARËT
  ÇLIRIMTARË KOMANDANDANTË SHABAN PALLUZHA, MEHMET GRADICA; BRIG-
  ADAT PARTIZANE I PUSHKATONIN DHE RRETH TIJ KËNDONIN GJËJA SE PO NA
  PRISH VËLLAZËRIM BASHKIMIN ME RUSO SERBO JUGOSLLAVË?! NË NJË KULLË
  DRENICE KTHYEN SOFRËN VETËM ME PAK BUKË MISRI E PAK KOS PA TRAZUAR,
  DUKE E TRAZUAR ME UJË TË GURRËS; KOMANDATI I BIGADES PARTOZANE PO I
  THOT ZOTIT KULLËS:-O MBUSHË, MBUSHE GJYVEÇIN KOS TRAZUAR, ME NJË TË
  MURRËS E, DHJETË GURRËS?!” ZOTI I KULLES PËRGJIGJEJ: NA FALNI VËLLËZËR
  TË NËNËS SHQIPËRI, NUK NA KA MBETUR ASGJE PAS SHPIRTIT O, VETËM KËTA
  BUKË MISRI DHE KOS TË TRAZUAR; EDHE, JU PSE PO NA VRANI E PO NA QUANI
  SI TRADHTARËDHE PSE KUNDËRSHTONI QË TË RIBASHKOHËMI ME SHQIPERINË NËNË; DHE, PASI NA PUSHKATONI JU PO KËNDONI DHE NA INJORONI SE GJËJA
  PRISHËM VËLLAZËRIM BASHKIMIN ME RUSO SERBO JUGOSLLAVËT!” MANI USA

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Postime të Lidhura