ANKESA E KOLONEL DILAVER GOXHAJT, DREJTUAR KOMISIONIT QEVERITAR PËR VERIFIKIMIN E STATUSIT…

Pashtriku.org, 29. 04. 2015 – Kryetari i shoqatës, “Vullnetari i lirisë”, kolonel Dilaver Goxhai, i njohur gjatë luftës në Kosovë si Shpëtim Golemi, është anashkaluar nga Komisioni qeveritar për njohjen e statusit të veteranit, edhe pse ka qenë pjesë e luftës së UÇK-së, prej fillimit të saj. Në reagimin e tij ai ka evidentuar edhe shkelje të tjera dhe padrejtësi që iu kanë bërë oficerëve nga Shqipëria, të cilët kanë marrë pjesë drejt për drejtë në luftë, deri në mbarimin e saj. Goxhaj në ankesën drejtuar Komisionit Qeveritar ka shkruar: “Ashtu si pasqyrimi gabim i z. Bardhyl Tahiri, por edhe mospasqyrimi i z. Dilaver Goxhaj në listat tuaja Refuzuese, mendojmë se do të jetë thjeshtë një ngatëresë e zakonshme e antarëve të atij komisioni dhe nuk duam ta besojmë se mund të jenë veprime të qëllimshme ndaj tyre, po ashtu edhe ndaj shokëve të tjerë që nuk i kemi vënë re në shpalljet tuaja. Lutemi shikojeni me kujdes këtë ankesë, pasi ka të bëjë me vërtetësinë historike dhe seriozitetin e punës suaj, duke mbetur në pritje të përgjigjes suaj…”

Dilaver Rezo GOXHAI (Shpëtim GOLEMI)

***
– KOMISIONIT QEVERITAR PËR NJOHJEN DHE VERIFIKIMIN E STATUSIT TË DËSHMORIT TË KOMBIT, INVALIDIT, VETERANIT, PJESËTARIT APO TË INTERNUARIT TË UÇK-së
A N K E S Ë

Drejtuar Komisionit Qeveritar për shqyrtimin e Ankesave
Prej : Shoqata “Vullnetari i Lirisë”
E-mail: [email protected]
Tel: ++355 68 22 01 446
Tiranë, 27 Prill 2015
Prot. Nr. 175-5

Zotërinj të Komisionit Qeveritar të Kosovës që shqyrtoni ankesat e ish luftëtarëve pjesmarrës në Luftën për Çlirimin e Kosovës, të rreshtuar fizikisht në radhët e formacineve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), me shqetësim po u rishkruajmë për mos ekzistencën e një pjese të vullnetarëve nga Republika e Shqipërisë në radhët e formacioneve të UÇK-së, në listat e miratuara prej Jush. Më konkretisht: z. Bardhyl Tahiri e keni pasqyruar në listat e nënreparteve autonome të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, ndërkohë që ai prej ditës së parë të angazhimit fizikisht në atë luftë, në Kosovë, ka kryer detyrën e Shefit të Sektorit të Xhenjos (Inxhinjerisë) së Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së. Këtë funksion të tij e keni të pasqyruar edhe në listën e vullnetarëve nga Republika e Shqipërisë, dërguar në adresën tuaj nga ana e jonë, në datën 21 Shkurt 2015.
Njëkohësishtë, të shqetësuar për mos-saktësinë e pasqyrimit të këtyre vullnetarëve, ne u kemi tërhequr vemendjen edhe me shkresën tonë Nr.175-3, datë 18 Shkurt 2015. Po ashtu, në listat e shpallura në media nga ana e Juaj, për vullnetarët veteranë, në përbërje të Komandës apo të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, nuk po gjejmë as edhe emërin e z. Dilaver Goxhaj, (i njohur gjatë luftës me emërin Shpëtim Golemi), i cili, prej ditës së parë që u angazhua fizikisht në atë luftë, në Kosovë, ka kryer detyrën e zevendës Shefit të Shtabit të UÇK-së si dhe ka mbajtur në mënyrë permanente bashkëveprimin luftarak midis Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe Shtabeve të Aviacionit të NATO-s, të disllokuar në Kumanovë (Maqedoni) dhe në Kukës, (por edhe nismëtari dhe autori i letrave dërguar personalisht Komandantit të NATO-s, z. Wesli Klark në emër të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së), deri në momentin e ndërprerjes së atij bashkëveprimi, që do të thotë: deri në momentin kur u deklarua ndërprerja e asaj lufte.
Për dijeninë, z. Dilaver ka aplikuar pranë jush me Aplikacionin Nr: 032373, të plotësuar në datën 05 / 01 / 2013, duke ia dorëzuar përfaqësuesit tuaj zyrtar në Tiranë, z. Gjon Lleshaj.
Ashtu si pasqyrimi gabim i z. Bardhyl Tahiri, por edhe mospasqyrimi i z. Dilaver Goxhaj në listat tuaja Refuzuese, mendojmë se do të jetë thjeshtë një ngatëresë e zakonshme e antarëve të atij komisioni dhe nuk duam ta besojmë se mund të jenë veprime të qëllimshme ndaj tyre, po ashtu edhe ndaj shokëve të tjerë që nuk i kemi vënë re në shpalljet tuaja.
Lutemi shikojeni me kujdes këtë ankesë, pasi ka të bëjë me vërtetësnë historike dhe seriozitetin e punës suaj, duke qenë në pritje të përgjigjes suaj.
PËR KRYESINË E SHOQATËS
Dilaver Rezo GOXHAI )d.v.
(Shpëtim GOLEMI)
Kryetari
Adem Qerim SHEHI )d.v.
Sekretari

Bashkngjitur po u ridërgojmë edhe një herë Listën e plotë të Vullnetarëve nga Republika e Shqipërisë në radhët e formacioneve të UÇK-së, të cilën ua kemi dërguar edhe në 21 Shkurt 2015
SHOQATA “VULLNETARI I LIRISE”
Adresa: Rruga Bardhyl, P. 16/5/1, Tirane
E-mail: [email protected]
Cel. +355/68 22 01 446
Tel. +355 423 60 458
LISTA E VULLNETARËVE NGA REPUBLIKA E SHQIPËRISË, PJESËMARRËS ME ARMË NË DORË NË FORMACIONET E USHTRISË ÇLIRIMTARE TË KOSOVËS

KANË VEPRUAR NË SHTABIN E PËRGJITHSHËM TË UÇK-së
1. Dilaver Rezo GOXHAJ (Shpëtim Golemi), zv. Shef Sht.Përgj.
2. Bardhyl Tahir TAHIRI,Tiranë, antar i SH.P, shef për Xhenjon.
3. Indrit Lulzim CARA, Kavaja, Oficer, kom. kom. Aut, Dëshmor
KANË VEPRUAR NË ZONËN II OPERATIVE “PASHTRIKU”
4. Tahir Malë SINANI, Tropoja, Oficer,kom. Zonës, Dëshmor
5. Dine Alush KOLECI, Kishaj -Krumë, Dëshmor
6. Arian Qamil BRAHIMI, Shkodër, Dëshmor.
KANË VEPRUAR NË ZONËN III OPERATIVE TË DUKAGJINIT(ZO-3)
7. Agron Hasan HAJDARI, qyteti Librazhdit
8. Shaban TAFÇIU, Klloboçisht- Peshkopi
9. Artan Sali MANI, Shkodër
10.Ymer Ali COKA Tiranë (Kuksian )
11. Sami Cen COKA Tiranë – Bathore (Kuksian)
12. Raimonda B. MALEÇKA,Tiranaë, (1998), në Junik
13. Halil Riza COKA , nga Tirana-Bathore(Kuksian), Dëshmor
14. Fatmir Rexhep DOÇI, Tropojë, Dëshmor
NË ZONËN VI OPERATIVE TË NERODIMËS (ZO. 6)
15. Fatos Behxhet AHMETI,Tiranë (1998) dhe në Br.138
NË ZONËN OPERATIVE TË LLAPIT( ZO -5)
16. Adem Qerim SHEHI -Oficer,Farkë- Tiranë, Kom.Br.153
17. Dashamir Aqif ALLIU, Hotolisht – Librazhd
KANË MARRË PJESË NË OPERACIONIN ”SHIGJETA” (Në Koshare dhe në malin e Pashtrikut)
18. Skerdilajd B. LLAGAMI, Tiranë, Dëshmor
19. Enver VILA, Tiranë, Dëshmor
20. Altin Ramazan YMERI, Tiranë.
21. Adem DAHRI, Çamëri, Oficer, shef operativ Br.138
22. Ali SPAHIU, Tirana, Rr. H. Tasim
23. Myftar Q. SFARÇA, b4Br.138, Lushnjë
24. Agim Ismail SALLAKU, Tirana, Oficer, kom. Batal.
25. Ibrahim A. RUDI,Tiranë, Br.138
26. Fatbardh Liman KRASNIQI, Shijak
27. Refai Hysni TIVARI, Durrës
28. Shkëlqim Mehmet SEJDINI, Durrës
29. Ali ALIAJ, Durrës
30. Dritan Laver GOXHAJ, Gjirokastër, Oficer, (shoqërues
i misionit ushtarak amerikan)
31. Ylli Eqerem DASHAJ, Gjirokastër, F.K. Delta
32. Alban Murat SELKU, Piskupat-Pogradec, Br 138
33. Dritan S. DURMISHI, Tepelenë, Oficer, kom.batal.
34. Ermir A. BEGA, Tepelena, Oficer, kom.Bat.
35. Bastri MYFTARI, Deshan-Peshkopi, Br.138
36. Meçan Isa ZORBAJ, nga Mallakastra
37, Genci Behar SEFA, Lushnjë, invalid lufte
38. Klodian Sotir GJIKA, nga Lushnja
39. Fatmir Isuf KADRIJAJ, nga Lushnja
40. Bledian Agim ZAIMI, Pluku i Lushnjës
41. Mejdi A. THAÇI, Lushnjë, Br.138, logjistikë
42. Ervis Karafil MALASI, nga Berati
43. Astrit Hekuran SULI, Berat, Dëshmor,
44. Rasim Ismet REXHA, nga Kukësi
45. Agron Feim AXHAMI, Kukes, Oficer
46. Gani Ibrahim THAÇI , Kukës
47. Arjan Rexhë ZHUBI, Kukës, Pashtrik
48. Dashnor Rustem ONUZI, Bicaj – Kukës
49. Adem Xhelal SHEHU, Bicaj-Kukës,Oficer, Dëshmor
50. Artan Xhemë KOVAÇI, Vllahanë – Krumë, Dëshmor
51. Ramë Must GECAJ, Ferkaj- Krumë, Dëshmor
52. Ylli SOKOLI, Vllahanë -Krumë
53. Haki XHEPAXHIA, Krumë
54. Kujtim PECAKU, Krumë
55. Ali Bajram ÇOKO, Tropojë, Oficer, Br.138
56. Gëzim BERISHA, Tropojë
57. Ragib Kadri SADIKAJ, Bajram Curri
58. Hysni DUSHI, Tropojë
59. Avdyl Qerim TERZHNJEVA, Tropojë
60. Xhevahir Bajram SELMANI, Tropojë
61. Feris TERSHNJEVA, Tropojë, Oficer, k.k. Br 138
62. Sadik BAJRAMI, Padesh-Tropojë
63. Avdi HAXHIAJ, Popaj -Tropojë
64. Halil DEMAJ, Padesh-Tropojë
65. Shpend DEMAJ, Padesh-Tropojë
66. Xajë Selim ÇELA, B.Curri, invalid lufte
67. Bylbyl Hazir BREÇANI, Markaj-Tropojë, Dëshmor
68. Qazim Hazir DAUTAJ, Tropojë, Dëshmor
69. Arif Shpend DAUTAJ, Tropojë, Dëshmor
70. Isa Sherif BREÇANI, Markaj – Tropojë
71. Hysni Qazim NEZIRI, nga Kasaj- Tropojë
72. Avni MEMIAJ, Myhejan-Tropojë, Br.138, invalid lufte
73. Sadik Tahir ALIAJ, Sopot- Tropojë
74. Mustaf Tahir ALIAJ, Sopot- Tropojë
75. Agim KRASNIQI, Tropojë
76. Tahir Ramë MEMIA, Tropojë, Dëshmor
77. Ramiz Ramë MEMIA, Tropojë, Dëshmor
78. Mehmet Ramë DEZDARI, Shkëlzen-Tropojë, Dëshmor
79. Afrim Jashar DRAGOSHI, nga Kukësi
80. Jetmir ELEZI, nga Kuksi
81. Safet KOVAÇI, nga Kuksi
82. Vehxhi Qerim HALILI, nga Kuksi
83. Fatmir Shaban SALLOHI, Kamenicë–Tropojë, Br.138
84. Vasel Petër LULGJURAJ,Grudë-Shkodër, b2Br.138
85. Fadil A. XHAFA, Br.138
86. Besim A. RESHANI, Br.138
87. Luigj Nikollë PALUCA, Br.138
88. Marjan Pren MARKU, Br.138
89. Mark Pash COLI, Br.138
90. Muharrem Fadil MEHMETI, Br.138
91. Robert Mikel GJERGJI, Br.138
92. Sali Hysen KUKALA, Br.138
93. Selver Jahir SHKODRA, Br.138
94. Tomë Nikoll GJERGJI, Br.138, FK Delta
95. Anton Mëhill LLESHI, Br.138
96. Xhavit Rexhep IBRAJ, Br.138, F.K Delta
97. Xhelal Shaban MUSTAFA, Br. 138
98. Zaim A. RAMA, Br.138
99. Agron Zehir SELIMI, Br.138
100. Hasan A. LATIFI, Br.138
101. Oltion Hetem IGRISHTI, Elbasani, Br.138
102. Adem Bajram SELMANI, Tropoja e vjeter, Dëshmor
***
FURNIZUES DHE SHOQËRUES (Në luftën e Kosovës)

103. Mitat Jonuz BOGDANI, nga Prenjasi (Rajcë)
104. Hazir Abdyl MALAJ, Tropoja,Mjek, Dëshmor
105. Shkëlzen Mehmet DALLAPAJ, nga Tropoja
106. Fidaji Ali DIDA, nga Popbregu, Kukës
107. Ajet Ali KOVAÇI, fsh.Popbreg, Kukës
108. Sami Lutfi NERGUTI, fsh.Popbreg, Kukës
109. Bilbil Ahmet VESELI, fsh.Morin, Kukës,
110. Agim Ismail MUJA, nga Kruma, Dëshmor
111. Hamdi Muharrem MUJA, nga Dobruna-Krumë, Dëshmor
112. Xhemë Sadri BARDHOSHI nga Letaj, Krumë, Dëshmor,
113. Xheladin Ajet DAUTAJ, nga Golaj-Krumë, Dëshmor
114. Mehriman Ukë DAUTAJ, nga Zahrishta-Krumë,Dëshmor
115. Adem Ukë MAZREKU, nga Vranishti-Krumë, Deshmor
116. Xhevat Ajet LLESHI, nga Kishaj-Krumë, Dëshmor
117. Isa Peshk MALAJ, nga Peraj(Letaj)-Krumë, Dëshmor
118. Besnik Azem BRATI, nga Kruma , Dëshmor
119. Naim Hajdar CEMA, nga Kruma, Dëshmor
120. Astrit Selman PRUSHI, nga Kruma, Dëshmor
121. Kujtim Ibish LLESHI, nga Kishaj – Krumë
122. Mentor Xhemal MUHADRI, nga Vllahanë – Krumë
123. Asllan Rasim MUHADRI, nga Vllahanë – Krumë
124. Agron CAHANI, nga Kruma
125. Bedri CAHANI, nga Kruma
126. Hamdi CAHANI, nga Kruma
127. Qamil CAHANI, nga Kruma
128. Gëzim CAHANI, nga Kruma
129. Elez CAHANI, nga Kruma
130. Brahim DAUTI, nga Kruma
131. Ismail Halim DAUTI, nga Golaj – Krumë
132. Xhemal MUHEDARI, nga Vlahën-Krumë
133. Hajdin MUHADARI, nga Vlahën-Krumë
134. Bardhok KRAJA, nga Vlahën-Krumë
135. Vesel GOÇA, nga Cahani-Krumë
136. Xhavit GOÇA, nga Cahani-Krumë
137. Gentian Din BUÇA, Tropoje e Vjetër
138. Sadri Azem MALA, Tropa e Vjetër
139. Gramoz Sherif BUÇA, Tropoja e vjetër
140. Hysni Salih PAPAj, Tropoja e vjetër
141. Rexhep Sadik PAPAJ, Tropojë e vjetër
142. Arber Skender HAJDARI, fsh.Degë-B.Curri,invalid
143. Agim Sadik PAPAJ, Tropoja e Vjetër
144. Qamil Selim HAJDARI, Dega
145. Ali ÇEKU, oficer, Br.138, Tropoja e vjetër
146. Alfred Jakup GELA, Koçana-B. Curri (Komuna Markgegaj)
147. Riza Ali HAXHIA, Shipshan Tropoje
148. Nazmi ADEMI, nga Kuksi
***
Sqarim:

1. Në këtë listë, sikundër shihet, përfshihen vetëm ata persona, Vullnetarë për Çlirimin e Kosovës, të reshtuar në radhët e formacioneve të UÇK-së, brenda në Kosovë dhe ata që kanë furnizuar ato formacione.
2. Në datën 04 Janar 2001 është botuar në gazetën “Koha Jonë” një listë me rreth 40 emëra, në të cilën theksohet se kanë qenë pjesmarrës në radhët e UÇK-së, nga Republika e Shqipërisë. Ajo listë është e pasaktë pasi vetëm 15% e tyre kanë qenë furnitorë e luftëtarë në radhët e UÇK-së, pavarësishtë se si autor kanë vendosur emërin e ish Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, z. Bislim Zyrapi.

PËR KRYESINË E SHOQATËS
Dilaver Rezo GOXHAI )d.v.
(Shpëtim GOLEMI)
Kryetari
Adem Qerim SHEHu )d.v.
Sekretari

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Për siguri, kërkohet përdorimi i shërbimit reCAPTCHA të Google, i cili i nënshtrohet Politikës së Privatësisë dhe Kushteve të Përdorimit të Google.

Unë pajtohem me këto kushte.

Postime të Lidhura