MBROJTJA E KOSOVËS DHE ÇËSHTJES KOMBËTARE SHQIPTARE

MBROJTJA E KOSOVËS DHE ÇËSHTJES KOMBËTARE SHQIPTARE

Nga MA. AGIM ALIÇKAJ

Ministrja Gërvalla në OKB krenare me luftëtarët e lirisë

Bija e heroit të kombit Jusuf Gërvalla, Ministrja e Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës Donika Gërvalla-Schwarz, jua përplasi në fytyrë përfaqësuesve të shteteve kriminale serbe dhe ruse në mbledhjen e Këshillit të sigurimit të OKB-së. “Unë jam krenare që e përfaqësoj  shtetin ku ushtarët trima të UÇK-së e mbrojtën popullin e vet, shtëpitë e veta dhe vendin e vet. Është çështje personale e juaja por unë nuk do të isha krenare t’i përfaqësoja shtetet tuaja”.

Në takimin e saj dhe të zëvendësministres Liza Gashi me komunitetin shqiptaro-amerikan në Konsullatën e Republikës së Kosovës në New York, u bisedua për forcimin e lidhjeve të shtetit me mërgatën dhe për kundërvënjen ndaj veprimeve të vazhdueshme armiqësore të shtetit jocivilizues serb.

Serbia duhet të trajtohet si shtet kriminal. Nuk ka lëshime as kompromise me agresorë të pashpirt dhe të papërmirësueshëm si Rusia dhe sateliti i saj në Ballkan, Serbia. Presionet e shteteve perëndimore ndaj qeverisjes së Kosovës për të bërë lëshime me shpresë se Serbia do të shkëputet nga Rusia janë të kota, të padrejta, joparimore dhe në kundërshtim me vlerat demokratike dhe njerëzore të cilat ato i promovojnë. Koha e dialogut të pabarabartë dhe shantazheve serbe ka përfunduar me zgjedhjet e lira të shkurtit 2021

Cilido politikan dhe veprimtar shqiptar, kudo në Trojet tona dhe në Mërgatë, që ju nënshtrohet presioneve për kinse “të ruajtur dhe avancuar marrëdhëniet miqësore” me këto shtete është qyqan, interesaxhi, i pavlerë dhe anti-kombëtar. Çka të duhen “marrëdhëniet miqësore” nëse e humbë lirinë dhe shtetin?! Për më keq, cilido ai që bashkëpunon me shtetin serb apo rus, në çfarëdo forme për çfarëdo arsye, deri sa ato udhëhiqen nga shovenist dhe kriminel si Putin, Lavrov, Vuçiq, Daçiq dhe Vulin e ka vendin e garantuar në murin e turpit dhe të tradhëtisë kombëtare dhe njerëzore.

Ekziston vetëm një zgjidhje e konfliktit në Ballkan. Njohja e Kosovës nga pesë shtetet e mbetura evropiane dhe anëtarësimi i saj me procedurë të shpejtuar në NATO, izolimi ekonomik, diplomatik dhe ushtarak i Serbisë, si dhe presioni mbi te për të zgjedhë demokracinë evropiano-amerikane apo diktaturën e errët anti-njerëzore ruse. Amerika dhe sidomos Evropa duhet të marrin mësim nga agresioni rus në Ukrainë. Vetëm Amerika dhe Presidenti Biden mundet dhe duhet të prijë në këtë drejtim. Me diktatorët dhe kriminelët si Putin dhe Vuçiq nuk bën punë përkëdhelja, kompromisi dhe shpërblimi, bën punë vetëm mundja, dënimi dhe shkatërrimi i tyre.

Kombi shqiptar është i renditur me botën perëndimore, duhet të jetë dhe është falënderues por jo nënshtrues, në asnjë mënyrë dhe në asnjë rrethanë.

Edhe pse komb paqëdashës, i cili nuk ka bërë kurrë agresion ndaj popujve tjerë, gjithmonë në mbrojtje të lirisë dhe trojeve të veta, duhet të përgatitet për luftë. Këtë e vërteton agresioni rus në Ukrainë dhe aksionet e fundit terroriste serbe kundër policisë së Kosovës. Përgaditja dhe forcimi i ushtrisë së Kosovës duhet të bëhet me urgjencë. Krahas buxhetit të  shtuar të shtetit, çdo shqiptar, kudo që gjendet e ka obligim për të kontribuar me mundësitë e veta në Fondin e Sigurisë të krijuar nga Qeverisa e Republikës së Kosovës. Ai nuk është fond i një qeverie, por fond i ekzistencës kombëtare shqiptare.

Në shenjë respekti dhe falënderimi për NATO-n e Amerikën për  shpëtimin e popullit shqiptar nga gjenocidi serb, me moton “Përulemi para luftëtarëve të lirisë” unë me bashkëautorin, luftëtarin e lirisë, prof. Dr. Nusret Pllana kemi botuar librin e xhepit “Never Forget”-“Mos harro kurrë” i cili e dokumenton gjenocidin serb mbi shqiptarët, nga një kopje të së cilit ja dhurova zonjave të nderuara Donika Gërvalla dhe Liza Gashi, dhe i cili mund t’i shërbejë në ballafaqimet e tyre të ardhëshme me përfaqësuesit e shtetit kriminal serb.

Në anglisht:

 DEFENDING KOSOVA AND THE ALBANIAN NATIONAL ISSUE

By Msc AGIM ALIÇKAJ

– Minister Gërvalla-Schwarz at the UN proud of the freedom fighters

Donika Gërvalla-Schwarz, who is the daughter of the national hero Jusuf Gërvalla and the Minister of Foreign Affairs of the Republic of Kosova, delivered a remarkable and powerful speech exposing the representatives of the Serbian and Russian criminal states at the UN Security Council meeting when she stated “I am proud to represent the state where the brave KLA soldiers defended their people, their homes and their country. It’s your personal matter, but I would not be proud to represent states like yours.”

Minister Gërvalla-Schwarz and Deputy Minister Liza Gashi also held a meeting with the Albanian-American community at the Consulate General of the Republic of Kosova in New York to discuss how to strengthen the relationship of the country with the diaspora and to oppose the continuing hostile actions of the uncivilized Serbian state.

Serbia should be treated as a criminal state. There can be no concessions or compromises with ruthless and incorrigible aggressors like Russia and its satellite in the Balkans, Serbia. The pressures of the Western World on the government of Kosova to make concessions in the hope that Serbia will break away from the clutches of Russia are useless, unjust, unprincipled and contrary to the democratic and human values which they promote. The time of unequal dialogue and Serbian blackmail has ended with the free elections of February 2021.

Any Albanian politician and activist, anywhere in our lands and in the Diaspora, who is bowing to pressure for concessions with the excuse for so-called “maintaining and advancing friendly relations” with these countries is a coward, self-serving, worthless and anti-national. What is the purpose of “friendly relations” if you lose your freedom and country?!  Even worse, anyone who cooperates with the Serbian or Russian state, in any form for whatever reason, as long as they are led by chauvinists and criminals like Putin, Lavrov, Vucic, Dacic and Vulin has a guaranteed place in the wall of shame of national and human betrayal.

There is only one solution to the conflict in the Balkans. Recognition of Kosova by the remaining five European states and its accelerated NATO membership, Serbia’s economic, diplomatic and military isolation, and pressure on it to choose between European-American democracy or the dark Russian anti-human dictatorship. America and especially Europe must learn from Russian aggression in Ukraine. Only America and President Biden can and should lead the way. With dictators and criminals like Putin and Vucic, appeasement, compromise and reward do not work, only their defeat, punishment and destruction do.

The Albanian nation is aligned with the western world forever. It should be and is grateful for their help but not submissive in any way and under any circumstances.

Although the peace-loving nation, which has never committed any aggression against other peoples but rather, always in defense of its freedom and lands, must prepare for a war. This is confirmed by the Russian aggression in Ukraine and the recent Serbian terrorist actions against the Kosova police. Strengthening and preparing the Kosova Army must be done urgently. In addition to the increased state budget, every Albanian, wherever he lives, has an obligation to contribute, based on his/her possibilities, to the Security Fund created by the Government of the Republic of Kosova. This is not a fund of one government, but a fund of the Albanian national existence.

 As a sign of respect and gratitude to NATO and America for saving the Albanian people from the Serbian genocide, with the motto “We salute our freedom fighters”, in cooperation with co-author, a freedom fighter, prof. Dr. Nusret Pllana, we have published the pocket book “Never Forget” which documents the Serbian genocide against Albanians, a copy of which I donated to each honorable ladies Donika Gërvalla-Schwarz and Liza Gashi. It may serve them in their future encounters with representatives of Serbian criminal state.

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Për siguri, kërkohet përdorimi i shërbimit reCAPTCHA të Google, i cili i nënshtrohet Politikës së Privatësisë dhe Kushteve të Përdorimit të Google.

Unë pajtohem me këto kushte.

Postime të Lidhura