EMAILET E HUNTER BIDEN DËSHMOJNË PËR PËRFSHIRJEN E TIJ NË FINANCIMIN E LABORATORËVE TË ARMËVE BIOLOGJIKE NË UKRAINË!

Lidhur me Biolaboratorët në Ukrainë!

EMAILET E HUNTER BIDEN DËSHMOJNË PËR PËRFSHIRJEN E TIJ NË FINANCIMIN E LABORATORËVE TË ARMËVE BIOLOGJIKE NË UKRAINË!

Hunter Biden, djali i presidentit amerikan, Joe Biden këto ditë sërish ka dalë në skenë, kësaj rradhe përmes akuzave që ka bërë Rusia në adresë të tij. Të enjten e kaluar, më 24 mars 2022, Qeveria ruse në një konferencë shtypi pretendon se Hunter Biden ndihmoi në financimin e një programi kërkimor të ‘bioarmëve’ ushtarake amerikane në Ukrainë.

Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov me këtë rast u shpreh se Rusia do të kërkojë shpjegime për përfshirjen e mundshme të Hunter Biden në këto laboratorë.

Sipas britanikes Daily Mail, akuzat e Moskës ndaj Hunter Biden vërtetohen në disa emaile që gjenden në kompjuterin e djalit të presidentit amerikan Joe Biden. Emailet që Daily Mail publikon në faqen e saj zbulojnë rolin e djalit të presidentit në sigurimin e miliona dollarë fonde për Metabiota, një kompani e specializuar në kërkimin e sëmundjeve që shkaktojnë pandemi dhe që më pas mund të përdoren si armë.

Në këto email-e pasqyrohet qartë sesi Hunter dhe kolegët e tij diskutojnë me emocion për monitorimin e të dhënave mjekësore nga kompania dhe si kjo mund të bëhet një mjet thelbësor për qeveritë dhe kompanitë që kërkojnë të dallojnë shpërthimet e sëmundjeve infektive.

Pak ditë më parë New York Times konfirmoi se përmbajtja e laptopit që i përket djalit të presidentit është autentike. PC, të cilin Hunter Biden e la në një dyqan riparimi në Delaware (në vitin 2019), përmbante një sërë emailesh në lidhje me aktivitetet e tij të biznesit me kompani të ndryshme, përfshirë Burisma-n.

—-

Në vijim ju ftojë të lexoni shkrimin investigativ të gazetarit amerikan, Josh Boswell botuar në Dailymail.com.

***

EKSKLUZIVE: Hunter Biden ndihmoi në sigurimin e miliona fondeve për kontraktorin amerikan në Ukrainë të specializuar në kërkimin e patogjenëve vdekjeprurës, zbulojnë emailet e laptopëve, duke ngritur më shumë pyetje rreth djalit të turpëruar të nënpresidentit të atëhershëm (Biden)

Nga Josh Boswell, për Dailymail.com

19:15 BST 25 Mars 2022, përditësuar 20:46 BST 27 Mars 2022

Qeveria ruse mbajti një konferencë shtypi të enjten (më 24 mars 2022) duke pretenduar se Hunter Biden ndihmoi në financimin e një programi kërkimor të ‘bioarmëve’ ushtarake amerikane në Ukrainë.

Megjithatë, akuzat u cilësuan si një dredhi e pacipë propagandistike për të justifikuar pushtimin e Ukrainës nga presidenti Vladimir Putin dhe për të mbjellë përçarje në SHBA.

Por emailet dhe korrespondenca e marrë nga DailyMail.com nga laptopi i braktisur i Hunter tregojnë se pretendimet mund të jenë të vërteta

Emailet tregojnë se Hunter ndihmoi në sigurimin e miliona dollarëve fonde për Metabiota, një kontraktor i Departamentit të Mbrojtjes i specializuar në kërkimin mbi sëmundjet që shkaktojnë pandemi.

Ai gjithashtu prezantoi Metabiota me një firmë të dyshuar të korruptuar ukrainase të gazit, Burisma, për një ‘projekt shkencor’ që përfshin laboratorë të nivelit të lartë të biosigurisë në Ukrainë.

Djali i presidentit dhe kolegët e tij investuan 500,000 dollarë në Metabiota përmes firmës së tyre Rosemont Seneca Technology Partners

Ata mblodhën disa milionë dollarë fonde për kompaninë nga gjigantët e investimeve, përfshirë Goldman Sachs.

Komandanti i Forcave të Mbrojtjes Bërthamore, Biologjike dhe Kimike ruse, pretendoi se ekzistonte një ‘skemë ndërveprimi ndërmjet agjencive qeveritare të SHBA-së dhe objekteve biologjike të Ukrainës’ dhe vuri në dukje ‘financimin e aktiviteteve të tilla nga struktura të afërta me udhëheqjen aktuale të SHBA-së, në veçanti, fondi i investimeve Rosemont Seneca, i cili drejtohet nga Hunter Biden.’

Ekspertët e inteligjencës thonë se pretendimet e liderit ushtarak rus ishin një dredhi e pacipë propagandistike për të justifikuar pushtimin e Ukrainës nga presidenti Vladimir Putin dhe për të mbjellë përçarje në SHBA.

Por emailet nga laptopi i braktisur i Hunter tregojnë se ai ndihmoi në sigurimin e miliona dollarëve fonde për Metabiota, një kontraktor i Departamentit të Mbrojtjes i specializuar në kërkimin mbi sëmundjet që shkaktojnë pandemi që mund të përdoren si bioarmë.

Ai gjithashtu prezantoi Metabiota me një firmë të dyshuar të korruptuar ukrainase të gazit, Burisma, për një ‘projekt shkencor’ që përfshin laboratorë të nivelit të lartë të biosigurisë në Ukrainë.

Dhe megjithëse Metabiota është në dukje një kompani e të dhënave mjekësore, zëvendëspresidenti i saj i dërgoi email Hunter në vitin 2014 duke përshkruar se si ata mund të “pohonin pavarësinë kulturore dhe ekonomike të Ukrainës nga Rusia” – një qëllim i pazakontë për një firmë bioteknike.

Qeveria ruse mbajti një konferencë shtypi të enjten duke pretenduar se Hunter Biden ndihmoi në financimin e një programi kërkimor ushtarak të SHBA-së për bioarmët në Ukrainë. Por emailet dhe korrespondenca e marrë nga DailyMail.com nga laptopi i braktisur i Hunter tregojnë se pretendimet mund të jenë të vërteta.

1. Metabiota është një kontraktor i Departamentit të Mbrojtjes i specializuar në kërkimin mbi sëmundjet që shkaktojnë pandemi që mund të përdoren si bioarmë.

2. Në prill të vitit 2014, nënpresidentja e Metabiota, Mary Guttieri i shkroi një memo Hunter-it, duke përshkruar se si ata mund të “pohonin pavarësinë kulturore dhe ekonomike të Ukrainës nga Rusia”. ‘Faleminderit shumë që gjetët kohë nga programi juaj intensiv për t’u takuar me Kathy [Dimeo, ekzekutiv i Metabiota] dhe unë të martën. Na pëlqeu shumë diskutimi ynë”, ka shkruar Guttieri.

3. Katër ditë pas emailit të Guttier-it në prill 2014, ekzekutivi i Burisma, Vadym Pozharskyi i shkroi Hunter-it duke zbuluar se djali i atëhershëm i Zëvendës Presidentit kishte ngritur një ‘projekt shkencor’ që përfshin Burisma dhe Metabiota në Ukrainë. “Ju lutemi gjeni disa pika fillestare për t’u diskutuar për qëllime të analizimit të potencialit të këtij projekti, siç e quani ju, “Shkenca e Ukrainës”, shkroi Pozharskyi.

4. Të dhënat e shpenzimeve qeveritare tregojnë se Departamenti i Mbrojtjes i dha një kontratë 18.4 milionë dollarësh Metabiota-s midis shkurtit 2014 dhe nëntorit 2016, me 307,091 dollarë të destinuara për “projektet kërkimore të Ukrainës”.

***

Emailet dhe të dhënat e kontratës së mbrojtjes të shqyrtuara nga DailyMail.com sugjerojnë se Hunter kishte një rol të rëndësishëm për t’u siguruar që Metabiota ishte në gjendje të kryente kërkimin e saj për patogjenin vetëm disa qindra milje nga kufiri me Rusinë.

Projekti u shndërrua në një detyrim të sigurisë kombëtare për Ukrainën kur forcat ruse pushtuan vendin muajin e kaluar.

Metabiota ka punuar në Ukrainë për Black & Veatch, një kontraktor amerikan i mbrojtjes me lidhje të thella me agjencitë e inteligjencës ushtarake, të cilat ndërtuan laboratorë të sigurt në Ukrainë që analizonin sëmundjet vrasëse dhe armët biologjike.

Në fillim të këtij muaji (mars 2022), zyrtarët amerikanë paralajmëruan kongresin se “forcat ruse mund të kërkojnë të marrin kontrollin” e këtyre “objekteve kërkimore biologjike”, duke shkaktuar frikën se patogjenët vdekjeprurës dhe madje të projektuar mund të bien në duart e rusëve.

Hunter dhe kolegët e tij në firmën e tij të investimeve Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) grumbulluan në mënyrë rutinore miliona dollarë për kompanitë e teknologjisë, duke shpresuar se firmat do të ngriheshin dhe do t’i bënin të gjitha pasuri.

Metabiota ishte një nga ato firma. Emailet midis Hunter dhe kolegëve të tij diskutojnë me emocion se si monitorimi i të dhënave mjekësore nga kompania mund të bëhet një mjet thelbësor për qeveritë dhe kompanitë që kërkojnë të dallojnë shpërthimet e sëmundjeve infektive.

Djali i presidentit dhe kolegët e tij investuan 500,000 dollarë në Metabiota përmes firmës së tyre Rosemont Seneca Technology Partners.

Ata mblodhën disa milionë dollarë fonde për kompaninë nga gjigantët e investimeve, përfshirë Goldman Sachs.

Por emailet tregojnë se Hunter ishte gjithashtu veçanërisht i përfshirë në operacionet e Metabiota në Ukrainë.

Pretendimet e Hunterit për investitorët pohuan se ata jo vetëm që organizuan financime për firmën, por gjithashtu e ndihmuan atë ‘të merrte klientë të rinj’ duke përfshirë ‘agjencitë qeveritare në rastin e Metabiota’.

Ai dhe partneri i tij i biznesit Eric Schwerin madje diskutuan nënqiranë e hapësirës së tyre të zyrës në firmë në prill 2014, zbulojnë emailet e tyre.

Atë muaj, nënpresidentja e Metabiota, Mary Guttieri i shkroi një memorandum Hunter-it duke përshkruar se si ata mund të “pohonin pavarësinë kulturore dhe ekonomike të Ukrainës nga Rusia”.

‘Faleminderit shumë që gjetët kohë nga programi juaj intensiv për t’u takuar me Kathy [Dimeo, ekzekutiv i Metabiota] dhe unë të martën. Na pëlqeu shumë diskutimi ynë”, ka shkruar Guttieri.

“Siç u premtova, unë kam përgatitur memorandumin e bashkangjitur, i cili ofron një përmbledhje të Metabiota-s, angazhimit tonë në Ukrainë dhe se si ne mund të shfrytëzojmë potencialisht ekipin tonë, rrjetet dhe konceptet për të pohuar pavarësinë kulturore dhe ekonomike të Ukrainës nga Rusia dhe integrimin e vazhdueshëm në Shoqëria perëndimore.’

Ish-oficeri i lartë i CIA-s, Sam Faddis, i cili ka shqyrtuar emailet në laptopin e Hunter, tha për DailyMail.com se oferta për të ndihmuar në shpalljen e pavarësisë së Ukrainës ishte e çuditshme për një ekzekutiv të bioteknologjisë.

“Ai ngre pyetjen, cili është qëllimi i vërtetë i kësaj sipërmarrjeje? Është shumë e çuditshme”, tha ai.

***

– Mary Guttieri, zëvendëspresidente e Metabiota, është parë në një takim me ushtrinë amerikane dhe ukrainase.

– Ministria e Mbrojtjes e Rusisë ka paraqitur të enjten një diagram me shigjeta që lidhin Biden, Soros dhe Partinë Demokratike me biolabatorët ukrainas.

– Djali i presidentit dhe kolegët e tij investuan 500,000 dollarë në Metabiota përmes firmës së tyre Rosemont Seneca Technology Partners. Ata mblodhën disa milionë dollarë fonde për kompaninë nga gjigantët e investimeve, përfshirë Goldman Sachs.

– Emailet midis Hunter dhe kolegëve të tij në Rosemont Seneca diskutojnë me emocion se si monitorimi i të dhënave mjekësore nga kompania mund të bëhet një mjet thelbësor për qeveritë dhe kompanitë që kërkojnë të dallojnë shpërthimet e sëmundjeve infektive.

(…)

Ky shkrim investigues është më i gjatë, pjesën tjetër mund ta lexoni poshtë te burimi (në shkrimin origjinal)

/ Shqipëruar nga Sheradin Berisha, Facebook 28 mars 2022 /

———-

Burimi:

EXCLUSIVE: Hunter Biden DID help secure millions in funding for US contractor in Ukraine specializing in deadly pathogen research, laptop emails reveal, raising more questions about the disgraced son of then vice president / By Josh Boswell For Dailymail.com / 19:15 BST 25 Mar 2022, updated 20:46 BST 27 Mar 2022

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10652127/Hunter-Biden-helped-secure-millions-funding-military-biotech-research-program-Ukraine.html

—–

Ilustrimet e prezentuar në shkrimin origjinal:

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Për siguri, kërkohet përdorimi i shërbimit reCAPTCHA të Google, i cili i nënshtrohet Politikës së Privatësisë dhe Kushteve të Përdorimit të Google.

Unë pajtohem me këto kushte.

Postime të Lidhura