PELLAZGËT NUK KANË ASNJË LIDHJE ME GREKËT!

PELLAZGËT NUK KANË ASNJË LIDHJE ME GREKËT!

Nga Dr.Elena Kocaqi, Pashtriku – 28 korrik 2021

Deri pas luftës së Trojës në atë territor kanë banuar pellazgët, të cilët patën një qytetërim tepër të zhvilluar. Në shekullin e X, Greqia ka një regres kulturor dhe mendohet se ka dyndje të një popullsie të huaj. Mund të ketë dyndje të popullsive të tjera që kanë patur edhe nivel kulturor më të ulët. Mund që edhe ky regres të ketë ardhur edhe si pasojë e rënies së fuqisë së pellazgëve që kishin dominuar gjatë bronzit të gjithë botën e atëhershme. Ajo që na intereson në këtë studim është etniciteti i fiseve që quheshin me emrin Grekë, në antikitet.

Shumë studiues bashkëkohorë, mendojnë se nuk ka një etnos grek në antikitet. Një nga ata është edhe Th. Harrison, i cili shkruan se: “Helenët nuk përbëjnë një trung etnik e kombëtar të veçantë, por janë grupe kulturor i disa popujve. Në kohët klasike, helenët e konsideronin veten një ansambël familjesh. Ata nuk përbëjnë një etnos.” (Th.Harrison. 1988, f.24)

Grenier thotë se: “Helenët përbëjnë një larmi të madhe etnike të shkaktuar nga origjina e tyre” (J.de la Grenier, 1995, f.39)

Le të shikojmë me radhë të gjitha fiset e Greqisë antike dhe origjinën e tyre etnike.

Origjina pellazge e jonëve

Origjina e grekëve të vjetër është një çështje e debatueshme, por ajo që është mëse e sigurtë dhe e qartë në këtë mes, është origjina pellazgo-ilire e tyre. Shumë autorë antik, i quajnë helenët si pellazg. Eforit, thotë për pellazgët se: “… ishin me prejardhje nga Arkadia të dhënë pas jetës luftarake, të cilët u shtuan nga ata që morën anën e tyre dhe të cilëve ata u dhanë emrin e tyre. U bënë të famshëm ndër helenët dhe në të gjithë vendet ku vajtën.”(Straboni, Gjeografia, liv V f.152). Edhe Tukididi thotë se emrin helen ia kanë dhënë Helladës, fiset pellazge.

Edhe Halikarnasi i quan pellazgët si helen dhe thotë se: “Edhe raca e lashtë e pallazgëve, ishte helene nga Peloponezi. Në fillim, banonin pranë qytetit Argo e Ahes dhe ishin autoktonë (D.Halikarnasi Lib. If.17) Pra emri pellazg helen identifikon po pellazgët e atij territori, që është quajtur Hellad dhe jo ndonjë nocion etnik abstrakt siç e emërojnë disa historianë sot.

Athinën e kanë banuar fiset iliro-pellazge të lapëve, molosëve, thesprotëve, dardanëve. (Homeri, Iliada f.72).

Në shekullin e V, Herodoti vëren se athinasit, arkadasit dhe argianët janë me prejardhje pellazge. Ai thotë se: “Banorët e Atikës në kohën kur quheshin kranej, nën mbretin Kekrops ata u quajtën Kekropide, sipas emrit të këtij të fundit kur pushteti kalonte në duart e Erekteut, ata i thoshin vetes athinas dhe kur patën për shef Jonin birin e Ksuthit, morën emrin jonas.”(Herodoti, VIII.44)

Po ky autor sqaron se: “… pellazgët morën emrin jonas dhe eolasit ashtu siç thonin grekët, quheshin pellazgë. Pellazg ishin gjithashtu dhe arkadasit dhe argianët.”(Herodoti, VII. 9)

Kështu Herodoti thotë se: “… pellazgët kishin gjuhë barbare dhe del se popullsia e Atikës, me prejardhje pellazge, harroi të folurën e saj dhe u kthye në helene prej të cilëve mësoi edhe gjuhën”(Ilirët dhe Iliria f.16)

Athinasit ishin autokton, kjo dëshmohet nga Isokrate tek Panegjiriket, ku athinasit thonë për veten e tyre kështu: “Ne nuk e fituam vendin, por ne e mbajtëm atë duke dëbuar të tjerët nga ai. Nuk jemi një racë mikse e përzier me shumë kombe. Paraardhësit tanë janë kaq fisnik dhe gjeni, sa që ne kemi vazhduar për të gjithë kohën posedimin e vendit nga ku u shpërndamë duke qënë fëmijë të tokës që na lindi dhe në gjendje t’i drejtohemi qytetit tonë me të njëjtat tituj që ne iu japim të afërmve tanë. Nga të gjithë helenët, ne kemi të drejtë ta quajmë qytetin tonë atdhe e nënë.”(Sokrates, Panegjiriket 23-5)

Pra të dhënat e historianëve antik tregojnë qartë se athinasit që ishin jonë, ishin një racë autoktone, jo e ardhur nga diku me origjinë pellazge dhe e papërzierë me asnjë racë tjetër. Mendoj se Herodoti dhe Isokrati e kanë shpjeguar qartë origjinën pellazge të athinasve dhe nuk ka nevojë për shumë komente. Duhet sqaruar se emri “jonë” është shqip dhe do të thotë po jonë, por edhe ion.

Origjina ilire e dorëve

Dori quhet i biri i Fthiut, por ky është një nga bijtë e Lykaonit, të birit të pellazgut.(Apollodor, Bibliotheque, II, 8,1) Dorët mbaheshin si pasardhës të Herkulit, të cilëve iu ishte rrëmbyer froni mbretëror nga Pelopi Frigas. I ati i Atreut dhe ata po riktheheshin ta merrnin. Ylli ishte një nga udhëheqësit e Dorit. Hyllasi ishte një gadishull i Ilirisë. Fjala “dorë” do të thotë në shqip po dorë dhe fjala “yll” po yll.

Në lidhje me vendbanimin e Hyllëve, autori Scylacis Cariandenis tek Periplus thotë: “Banojnë aty, (në një pjesë të Ilirisë) popuj barbarë që quhen me një emër lotofagë, këta janë hierastamnët, bulinët, hyllët. Hyllët, thonë se aty kishte banuar Hylli, i biri i Herkulit. Këta janë barbar dhe banojnë në një gadishull pak më të vogël se Peloponezi. Prej këtij gadishulli gjatë bregut të detit ngjitur me ta, banojnë bulinët që janë ilirë.”(Scylaksi, Illyroi, f.22)

Yllët, janë ilirë që kanë banuar afër Bulinëve para se një pjesë e tyre të emigrojë për në Peloponez, pra ata janë larguar nga Iliria. Bulinët, sot janë një krahinë e quajtur Mallakastër, në Shqipëri dhe afër tyre kanë qënë yllët që më vonë dalin si dorë. Pra, dorët kanë emigruar nga Iliria, që sot ndodhet në territorin e shtetit shqiptar. Ka disa mendime se mund të jenë edhe ku është sot Mali i Zi, që në atë kohë ka qënë Iliri. Është interesante se ai e quan fisin e yllëve të Ilirës si vend nga doli Ylli i dorëve, por nga ana tjetër ai i quan barbar, por këta barbar quheshin helen, pasi dorët ilirë quheshin jo barbar, në Peloponez. Është tepër e pasigurtë përdorimi i termit barbar nga historianët antik, nëse do të thotë i huaj apo personi që nuk ka një shkallë zhvillimi me ato fise që quheshin helene.

Herodoti thotë se dorët ishin me prejardhje nga Maqedonia dhe se i pari i popullit të tyre ishte Pellazgu. (J Burckhardt, 1998, f.287) Ai thotë gjithashtu për dorët, se ata në fillimet e tyre ishin të dobët e bredharak dhe u shkëputën herët nga pellazgët…

Macedon është emri i heroit që i vendosi emrin Maqedonisë. Ai është i biri i Lykaonit stërgjyshit të Arkadasve Pellazg. Temeni, një nga gjyshërit e Maqedonasve, është një nga udhëheqësit e Heraklideve. Pasardhësit e tij janë përzënë nga Argosi dhe në Maqedoni themeluan mbretërinë e Maqedonisë.

Herodoti thotë se: “Perdika, i biri i shtatë i Aleksandrit, është ai që ndërtoi në këtë mënyrë shtetin e Maqedonasve. Prej Argoje shkuan tek ilirët tre vëllezër pinjoll të Temenit: Guani, Aeropi dhe Perdika, dhe duke ikur nga ilirët u vendosën në Maqedoninë e sipërme, në qytetin Lebae.”(Herodoti, VII f.138). Disa studiues thonë se, meqë dinastia Maqedonase është themeluar nga Argo e Peloponezit, atëherë dinastia antike Maqedone është me prejardhje Greke. Justifikim tepër i gabuar. Pse?

Këtu bëhet fjalë, kohë para luftës së Trojës, ku pushtetin e merr Atreu Frigas në Peloponez, pra kohë kur i gjithë vendi ishte pellazgo-ilir dhe nuk ka mbi dhe, ndonjë komb grek. Siç po e shikojmë edhe kombi grek antik, ishte pellazg dhe autorët nuk duhet të ngatërrojnë grekët antik me ata modern. Këtu bëhet fjalë për lëvizje të popullsive nga territoret pellazgo-ilire në territoret e tjera pellazgo-ilire.

Së dyti ata ishin bijtë e Temenit, që në gjenealogjinë e shkruajtur nga autorët antik, janë pasardhës të Pellazgut. Atëherë tre djemtë e një pellazgu të Temenit, ikën nga Argo Pellazgjike e Peloponezit tek pellazgo-ilirët që atë kohë quheshin me emrin Paioni apo edhe Maqedoni dhe aty formuan këtë dinasti mbretërishë, që mori fund me Aleksandrin e Madh. E parë në këtë prizëm, Filipi i II ishte gjysëm ilir dhe gjysëm maqedon, por maqedonët quheshin ndryshe pellazgo-ilirë. Atëherë nga një baba pellazgo-ilir dhe nga një nënë epiroto-pellazge, lindi Aleksandri i Madh që ishte 100% pellazgo-ilir.

Edhe Platoni e thekson zbritjen e dorëve, por shton se ata nuk janë gjë tjetër veçse akej që ndërruan emrin, ndërsa Pindari i quan këta pasardhës të spartanëve, pasardhës të Herkulit dhe disa prej tyre të rekrutuar në ushtri.

Pra ka tre variante në histori lidhur me origjinën e dorëve se ata ishin racë pellazge dhe që emigroi nga territoret e Ilirisë, të Maqedonisë apo Paionis, drejt Peloponezit, për të marrë pushtetin që iu kishin marrë Akejt. Tjetra është se, ishin Akej pellazgë që ndryshuan emrin në dorë.

Si do të jetë ajo, i sigurtë është fakti se ata ishin pellazgo-ilirë. Dorët megjithëse erdhën të fundit në Greqi, dalloheshin nga helenët e tjerë jo nga qytetërimi, por nga shkalla e zhvillimit, duke u kujtuar për këtë qëllim, helenëve të këtushëm, rregullat e trashëguara të jetës shoqërore dhe zakonet e tyre të lashta.(Po aty, f.92)

Lidhur me dorët thuhet se ata zbritën në Peloponez 80 vjet pas pushtimit të Trojës.

Dorët erdhën në dy valë. Së pari me pasardhësin e Herkulit Hyllin dhe vala e dytë mendohet se i ka prirë Teutam, ku sipas Saqellariut ky është emër ilir. (M.Saqellariu 1977, f.131).

Herodoti bën dallimin midis tunikes së hollë të jonëve peplosit doras, të bërë prej leshi. Herodoti thotë se dorët e kanë marrë këtë emër, pasi janë vendosur në Peloponez. Dorët ndaheshin në tre fise: në yllë, dymanët dhe pamfilët. Yllët e kishin prejardhjen nga Herkuli. Ylli sot është shqip, sepse nuk përdoret në ndonjë gjuhë tjetër në këtë formë, e i thuhet yllit dhe përdoret në emra djemsh. Po kështu edhe emri Teuta që përdoret edhe sot për vajzat. Yllasi ka qënë edhe perëndia e dritës e Frigolidasve. Këto ishin të dhëna që ata ishin me origjinë ilire.

Nga ana tjetër ka disa të dhëna të tjera që tregojnë se ata ishin me origjinë egjiptiane ose kananite. Në testamentin e vjetër, përmendet një fis i dorëve në Izraelin e sotëm, të cilët u shpërngulën që aty me forcë në kohën e Davidit, pra rreth shekullit X p.k.

Edhe Herodoti arrin t’i quajë dorët si pasardhës të Danaut që ishte egjiptian.(Herodoti, lib VII f.53-54 dhe lib. VIII, f.73). Këtu ka dy kontradikta, pasi nuk mund të qartësohet nëse ishte paria mbretërore me origjinë egjiptiane apo populli, pasi populli na del si ilirë.

M.Aref mbron idenë se popullsia dore ishte pellazgo-ilire, pasi dhe emri dorë përkthehet nga shqipja dorë, por ata që e sundonin atë ishin egjiptian, pra pushtuesit e saj ishin racë afrikane.

Disa studiues modern grekë, si Kordati dhe Saqelariu thonë se pellazgët nuk kanë asnjë lidhje me kombin grek, pasi grekët janë me origjinë nga Egjipti dhe nga Lindja e Mesme. Kordati thotë se dorët nuk është fare e vërtetuar se zbritën nga Ballkani.(Po aty, f.92)

Padyshim që ka një racë jo-evropiane me origjinë egjiptiano-kananite në Greqinë e asaj kohe. Ajo që nuk dimë me siguri është fakti nëse u përzjenë apo jo me popullsinë pellazge apo thjesht ata ishin sundues, ndoshta dhe skllevër?! Kjo mbetet për t’u vërtetuar.

Megjithatë nuk duhet të ngatërrojnë formimin e kombit të sotëm grek, që është konglomerat popujsh dhe që sigurisht ka popullsi egjiptiano-semite, pasi nga të dhënat antropologjike një përqindje e madhe e racës së sotme greke, ngjan me ata të Lindjes së Mesme dhe një pjesë që janë arvanitët apo shqiptarët, janë racë Evropiane.

Dorët ngritën shtetin e Spartës dhe përdorën formën oligarkike në qeverisje, ku qeveriste një mbret në bashkëpunim me një klasë aristokratike.

Aristidh Kola, jep disa fjalë spartane, pra dore dhe i krahason me gjuhën shqipe të arvanitasve.(A.Kola, Arvanitët…, f.)

Herodoti thotë gjithashtu se: Eolët janë pellazgë.(Herodoti, Histories, Lib.II.171)

Etolët, Tukididi i përkufizon si një etnos, ku pjesa më e madhe duhet të ketë folur një gjuhë të panjohur. (Tukididi, I,5)

Polibi thotë se “…çfarë kuptoni ju me fjalën grek dhe cilët janë për ju kufijtë e saj? Vetë, etolianët, në pjesën më të madhe nuk janë grek. As krahinat e banuara nga apodët dhe amfilokët nuk janë greke.”(Polibi, 18, 1.5) Ka një krahinë ku përfshihet Lokriga, Etolia, Akarnania, Eritanët, Dolopëve dhe Amfilokëve nuk ishin quajtur me emrin helen dhe këto territore ndodheshin midis Maqedonisë, Epirit dhe botës së quajtur me emrin “grek” në antikitet.

Tebanët, kanë patur një etnicitet ilir. Kadmi, që themeloi Tebën ishte babai i ilirëve. Kadmi nuk erdhi nga Fenikia, por i ati i tij, kishte ikur nga territoret pellazgo-ilire për në Feniki, kështu që ishte nga etniciteti pellazgo-ilir. Burimet tregojnë se i grihë Mesdheu në prehistori ka qënë sunduar nga raca pellazgo-ilire dhe ata duhet të kenë ndërtuar koloni atje. Edhe të dhënat antropologjike, madje edhe sot, tregojnë se në bregdetin lindor të Mesdheut ka mbetje të një popullsie evropiane. Ai u kthye për shkak, se si thotë legjenda, motrën e tij Evropën e rrëmbyen dhe themeloi Tebën.

Kadmi është ai që solli alfabetin në Pellazgji nga Fenikia. Teba që ai themeloi, është quajtur edhe Enkelida, pra me emrin e një fisi ilir.

Stefan Bizantini në veprën “Kombëtarja në shekullin e VI”, thotë se: “Miti i Kadmit dhe Harmoniasit ruhej në Iliri deri në atë kohë dhe saktësisht në qytetin Butoj, ku banorët e qytetit i tregonin dhe varrin ku ishte varrosur Kadmi dhe Harmonia.” (Vep e cituar A.Kola, Arvanitasit 58).

Ky qytet duhet të ketë lidhje me fjalën Buaj dhe ndodhet në vendin e Kaonëve ku edhe vdiq Kadmi. Homeri e quan malin, në qytetin e Tebës si Plako Ypoplakia.(Iliada VI 397).

Disa e lidhin Tebën me Egjiptin se ata ishin Fenikas dhe egjiptian, por qyteti ka patur emrin tepi ose tep dhe më vonë e quajtën Tebë. Nga ana tjetër tregohet se faraonët pellazg ishin ata që themeluan Tebën, kështu që nuk mund të jetë emër egjiptian. Në territorin pellazg nuk është përmendur kurrë ndonjë koloni fenikase, por përkundrazi në territoret fenikse ka patur koloni pellazge.

Nga ana tjetër në gjenealogjinë antike, Tebe është e bija e Pellazgut Adramis. (P.Grimal 1951, f.447) Teba që sot quhet Thiva, flet aktualisht një shqipe të pastër, që Tebanët e kanë ruajtur nga gjuha pellazgjike. Teba sot, është një qytet që i gjithi flet shqip madje dhe fëmijët e vegjël.

Euben, thonë se banojnë një popullsi ilire. Helopët ishin banorë të helopisë së Epirit. (Po aty, f.69) Homeri i quan eubeasit me origjinë nga Thrakia. Pas luftës së Trojës një pjesë e aubeasve, pra amantë, u zhvendosën për në Iliri, me kryeqendër Bylisin, ku dhe u quajtën si fis ilir.

Tukididi i quan Beotët emigrant nga zona e Epirit të veriut>(Po aty, f.59).

Termin helen për të emëruar këto fise iliro-pellazge, e përdor Herodoti në shekullin e V p.k.(Herodoti Histories, lib I f.57)

Tukiditi e shpjegon qartë origjinën pellazge të termit Helen: “Para luftës së Trojës Hellada mesa duket nuk ka bërë asgjë me forcat e përbashkëta. Mua më duket se ajo si tërësi nuk e mbante akoma këtë emër, se një emërtim i tillë as nuk ekzistonte para Helenit, birit të Deukalionit, dhe se emrin ia kanë dhënë asaj sipas emrave të tyre, fise të ndryshme, më tepër pellazgët”(Thucididis, Historiae Lib I, f.3)

Pra, Helenët janë një popull që kanë patur origjinë pellazgo-ilire dhe që kanë folur një gjuhë pellazge që sot është shumë afër shqipes.

Kultura e quajtur greke antike është një nga fazat e zhvillimit të kulturës pellazge, ndoshta e gërshetuar me një element të huaj dhe në këtë rast semito-kananit. Por mund të jetë edhe një përzierje pellazge me pellazgë, që kishin qënë zotërues të territoreve të Egjiptit dhe Fenikis dhe kthehen pasi bie fuqia e tyre apo dhe humbasin pushtetin. Një gjë e tillë duket edhe tek Danau, që pretendon se ka të njëjtën racë me pellazgun. Por kjo popullsi, që mund të ishte me origjinë pellazge dhe kishte jetuar në kolonitë pellazge në këto territore, mund të ishte përzier me një element jo-pellazg, pasi vet mbreti i pellazgëve i quan ato gratë që kishte Danau, si femra të Nilit, pra jo si ato pellazge. Edhe numri i egjiptianëve nuk ka qënë i madh, pasi vetëm danajt janë nga Egjipti, të gjitha fiset e tjera ishin pellazgo-ilire, kështu që nuk kanë ndikuar në krijimin e etnisë antike greke.

Nuk ishte rastësi që në atë territor të quajtur Greqi, të krijohej një kulturë e përparuar, pasi po të hedhim sytë pas, do shohim se pellazgët ishin ata që ngritën në Kretë dhe Miken një qytetërim tepër të lart, madje për shumë aspekte dhe më të lart se ai antik.

– Shkëputur nga libri: “Roli Pellazgo-Ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve Evropiane” të autores Elena Kocaqi

Total
0
Shares
38 comments
 1. Online Bahis Şirketi: Bahis Tutkunlarının Gözdesi

  Günümüzde internetin hızlı gelişimi, bahis tutkunları
  için büyük bir fırsat sunmuştur. Artık bahis yapmak için fiziksel
  bir bahis bürosuna gitmek gerekmiyor; çünkü online bahis şirketleri, bahis severlere evlerinin rahatlığında ve herhangi bir cihazdan erişebilecekleri birçok fırsat sunuyor.

  “Online Bahis Şirketi” terimi, çevrimiçi bahis dünyasının merkezinde bulunan ve çeşitli spor etkinliklerine
  ve oyunlara bahis yapma imkanı sunan çevrimiçi platformları tanımlar.

  Online bahis şirketleri, bahis tutkunlarına sundukları geniş yelpazeyle dikkat çeker.
  Futbol, basketbol, tenis, at yarışları gibi birçok farklı spor dalına bahis yapma olanağı sunarlar.
  Ayrıca, canlı bahis seçenekleriyle, maçlar sırasında bahis yapma imkanı sunarlar.
  Bu, bahisçilere heyecanlı bir deneyim yaşatırken, anlık kararlar
  alarak bahislerini şekillendirmelerine olanak tanır.

  Online bahis şirketlerinin cazibesi, sadece spor bahisleriyle sınırlı değildir.

  Casino oyunları, poker, rulet, blackjack gibi klasik kumar oyunlarına da erişim sağlarlar.
  Bu, bahisçilere çeşitli oyun seçenekleri sunarak farklı zevklere hitap etmelerini sağlar.

  Bu tür bir bahis şirketinin diğer avantajları arasında kolay ödeme seçenekleri, bonuslar,
  promosyonlar ve sadakat programları bulunur.
  Bahis severlere ekstra kazanç fırsatları sunarak müşteri memnuniyetini
  artırırlar. Ayrıca, çevrimiçi bahis siteleri genellikle 7/24 müşteri desteği sunarlar, böylece
  kullanıcılar herhangi bir sorunla karşılaştıklarında yardım alabilirler.

  Ancak, online bahis dünyasında oynamadan önce dikkate alınması
  gereken bazı önemli noktalar bulunur. Öncelikle, güvenilir bir bahis
  şirketi seçmek önemlidir. Lisanslı ve düzenlenmiş bir şirket seçmek, güvenlik ve adalet konularında
  önemli bir adımdır. Ayrıca, bahis yapmadan önce bütçenizi kontrol etmek ve sorumlu
  bir şekilde bahis yapmak önemlidir.

  Sonuç olarak, “Online Bahis Şirketi” terimi,
  günümüzde bahis tutkunlarının tercih ettiği bir eğlence ve kazanç kaynağı haline gelmiştir.
  Geniş oyun seçenekleri, bonuslar ve kolay erişim gibi avantajlar, online bahis şirketlerini cazip kılar.
  Ancak bahis yaparken dikkatli olmak ve sorumlu bir şekilde oynamak her zaman önemlidir.

  İnternet üzerinden bahis yapmak isteyenler için, güvenilir bir online bahis şirketi seçmek en iyi başlangıçtır.

  Feel free to surf to my web site – 1xbet

 2. В поисках захватывающего сериала?
  Добро пожаловать в наш онлайн-кинотеатр, где
  собраны лучшие русские Эксперт сериал 2020 смотреть онлайн бесплатно в хорошем качествеы, доступные для просмотра онлайн бесплатно и в высоком качестве.

  Наш сайт — это место, где каждый найдет что-то для себя: от драм и комедий до
  боевиков и исторических эпопей.
  Мы предлагаем широкий выбор сериалов на
  русском языке, включая самые свежие
  новинки 2021, 2022 и 2023 годов.

  Наши посетители могут наслаждаться не только российскими сериалами, но и
  популярными турецкими драмами.
  Мы тщательно отбираем контент, чтобы
  удовлетворить вкусы самой разнообразной аудитории.
  Наша коллекция постоянно пополняется, чтобы вы
  всегда могли быть в курсе последних трендов и не пропустить ни одного интересного сериала.

  Погрузитесь в мир качественных русских
  сериалов вместе с нами. Уютные
  вечера за просмотром увлекательных историй ждут вас
  на нашем сайте. Не упустите шанс открыть для себя мир русского
  кинематографа во всем его многообразии!

 3. Вас приветствует онлайн-кинотеатр, где можно смотреть лучшие русские сериалы онлайн
  бесплатно в отличном качестве.
  Если вы ищете увлекательные и качественные сериалы
  на русском языке, то вы попали точно по
  адресу! Наш сайт предлагает широкий выбор новинок русских сериалов за 2021, 2022 и 2023 годы, а также постоянно обновляется с учетом
  самых свежих тенденций и интересов
  зрителей.

  Мы заботимся о том, чтобы предоставлять только актуальный и качественный контент.
  В нашем каталоге вы найдете разнообразие жанров – от драмы
  и комедии до триллеров и детективов.
  Каждый сериал отобран с особым вниманием к сюжету,
  актерскому составу и режиссуре.

  Помимо русскиих сериалов, на сайте также доступны турецкие гранд сериал смотреть онлайн бесплатно в хорошем качествеы на
  русском языке, которые завоевали
  сердца многих зрителей. Наша цель – сделать ваш досуг
  как можно более увлекательным и разнообразным.

  Приятного просмотра!

 4. Юрист, специализирующийся на недвижимости, играет важную роль в сделках
  с недвижимым имуществом. Владение,
  пользование и распоряжение недвижимостью сопряжены с определенными рисками.
  С одной стороны, необходимо соблюдать законодательство, а с
  другой стороны, постоянно существует опасность столкнуться с мошенниками,
  особенно при продаже или аренде недвижимости.
  Однако, может помочь только квалифицированный юрист по
  недвижимости, который имеет опыт и знания для защиты вашего
  имущества от этих рисков.
  Уважаемые граждане! Если вам необходима консультация в данной сфере юриспруденции, вы можете получить ее абсолютно бесплатно
  уже сейчас, связавшись с нашим специалистом по горячей линии юридической помощи:

  Телефон горячей линии:
  Почему важно обратиться к специалисту по недвижимости?
  При осуществлении операций с недвижимостью, будь то квартиры, загородные дома, земельные участки или коммерческие здания, необходимо обратиться за помощью к юристу.
  Это не просто так. Некомпетентные юридические
  действия могут привести к серьезным финансовым
  потерям, втягиванию в судебные разбирательства или,
  в худшем случае, к лишению права собственности или пользования недвижимым объектом.
  Выполнение всех требуемых процедур и соблюдение установленных правил требует не только знания законодательства (которое, к слову,
  постоянно меняется и требует постоянного отслеживания изменений), но и достаточного практического опыта.
  Обратиться к текучим моментам российской правовой
  системы для проведения, даже самой важной, сделки простому гражданину
  просто невозможно.
  Профессиональный адвокат, имеющий опыт работы с недвижимостью, не только проводит операции по сделкам с недвижимым имуществом, но также занимается разрешением возникающих в связи с такими сделками споров.
  Его задачи включают следующее:
  – учёт всех возможных рисков;
  – обеспечение законности каждого
  действия;
  – помощь в избежании сделок, невыгодных для клиента,
  которые имеют сомнительный характер
  или непосредственно нарушают действующее законодательство.

  Адвокат по сделкам с недвижимостью может помочь в решении различных юридических вопросов.
  Начало решения любой задачи юридического характера начинается с консультации, благодаря которой можно получить полные и достоверные
  сведения по интересующему вопросу, не тратя
  время на изучение законодательства и действующих нормативных
  документов. Юрист разъяснит позицию закона
  и аспекты законодательного регулирования в конкретном дела, а также подробно
  расскажет об особенностях применения
  действующих норм и определит порядок проведения необходимых действий.

  Для того чтобы обезопасить клиента
  от ошибочных действий и принятия неправильных решений, которые могут привести к правовым проблемам
  или существенным убыткам, потребуется полное юридическое сопровождение сделки, включающее следующие шаги:

  – Разработка подробной схемы проведения сделки;
  – Проведение юридической экспертизы документов и их адаптация согласно требованиям законодательства;
  – Организация и проведение переговоров;
  – Составление договоров и соглашений в рамках сделки (дарение,
  купля/продажа, задаток и др.);
  – Осуществление самой сделки и
  расчетов по ней;
  – Помощь в оформлении права
  собственности.
  Возможно обратиться за юридической поддержкой
  на любом этапе, но самым целесообразным
  будет сделать это перед подписанием каких-либо соглашений, так как без юридического
  контроля всегда есть риск нарушения требований закона или же стать жертвой мошеннического партнера.

  Кроме изготовления требуемых юридических договоров, эксперт по недвижимости может предоставить еще целый
  спектр дополнительных услуг, а именно:
  – сопровождение процесса купли-продажи жилых и коммерческих помещений;
  – помощь в подборе недвижимости для аренды;
  – оформление права собственности на квартиры;
  – содействие в процессе приватизации дачных
  или садовых домов и земельных участков;
  – оформление и восстановление всей необходимой документации, включая правоустанавливающие акты.

  И, конечно же, мы предлагаем квалифицированную
  юридическую помощь в Санкт-Петербурге.

  Наша компания представляет собой
  команду высококвалифицированных специалистов, способных предложить экспертный подход
  в решении проблем различного характера.
  У нас есть большой опыт в решении вопросов и споров, связанных с недвижимостью, и, вероятно, в нашем
  портфолио есть схожая ситуация, с которой мы справились успешно.
  Мы всегда придерживаемся индивидуального
  подхода к каждому клиенту и учитываем все детали дела.

  В нашей команде есть эксперты по недвижимости, которые обладают необходимыми знаниями,
  практическим опытом и связями для успешного решения любых задач клиентов.

  Не стесняйтесь обращаться:
  Телефон горячей линии:
  Другие статьи по этой теме.
  Договор обмена недвижимостью
  Варианты проживания в жилых
  помещениях
  Процесс выселения из жилого помещения
  Права собственности на недвижимое имущество
  Передача недвижимости в дар
  Процесс наследования недвижимости
  Отказ от приватизации
  Отказ от регистрации на месте жительства
  Можно ли выселить из единственного жилья
  Как оформить дарственную на долю в недвижимости
  Процесс расприватизации жилья
  Законное установление перепланировки
  Улучшение условий жизни в жилье
  Переселение при проведении сноса дома
  Признание недвижимости аварийной
  и ветхой
  Незаконное проживание в недвижимости
  Процесс переобжития муниципальной квартиры
  Выделение долей в недвижимости
  Имеет ли собственник право выписать прописанного
  Можно ли оформить дарственную на ребенка
  Как оформить обмен квартирами
  Можно ли поменять квартиру при наличии ипотеки
  Процесс легализации существующей перепланировки
  Консультация юриста по вопросам недвижимости
  Юрист при покупке или продаже квартиры
  Консультация юриста по приватизации квартиры
  Юрист по проблемам с затоплением квартиры
  Юридическая помощь при покупке
  квартиры в ипотеку
  Адвокат по выселению из квартиры
  Снятие с регистрационного учета по месту жительства.

  Специалисты по недвижимости.
  Практически каждому человеку может понадобиться помощь юриста
  в различных жизненных ситуациях.
  Опыт подсказывает, что лучше предотвращать развитие ситуации, обратившись сразу же за квалифицированной помощью и поддержкой к
  опытному юристу. Вопреки
  распространенному мнению,
  такие услуги сегодня не считаются чрезмерно дорогими,
  но, в свою очередь, сохраненные средства
  и нервы в конечном итоге окупаются во много раз.
  Кроме того, лучшие юридические
  компании предлагают бесплатную услугу – консультацию
  юриста по недвижимости, например.
  В каких случаях нельзя обойтись без консультации юриста?
  Компетентное содействие юриста в вопросах,
  связанных с недвижимостью, важно и неотъемлемо.
  Новый строительный рынок активен и
  имеет непостоянную природу, всегда возникают разные предложения, одно более выгодное другого.
  Но стоит ли верить всем
  этим предложениям? Насколько они безопасны?
  Стоит ли вкладывать капиталы?
  Возникает огромное количество вопросов, и в большинстве случаев
  без помощи опытного адвоката,
  юриста с навыками в области недвижимости, не
  удастся справиться!
  Что дает консультация юриста с экспертизой в области недвижимости.

  Для изучения перспектив в любом деле необходимо получить консультацию у юриста,
  специалиста в области недвижимости.
  Только опытный профессионал поможет убедиться, что
  выбранное имущество является законным
  и можно его приобретать.
  Для продавца, также важно удостовериться в честности и надежности покупателя, его способности к
  оплате. Все эти и другие вопросы могут быть решены при помощи профессиональной
  консультации у юриста, специализирующегося на вопросах недвижимости.
  Мы предлагаем выгодные условия.
  Каждый клиент, обратившийся
  в нашу компанию для решения вопросов,
  связанных с недвижимостью, может рассчитывать на компетентную, беспристрастную помощь.

  Мы действуем в соответствии с законодательством и можем гарантировать нашим клиентам:
  – уверенность в проведении сделки;
  – юридическую “чистоту” контрагента;
  – безупречное соответствие объекта (с
  точки зрения закона);
  – уверенность в победе в любом судебном разбирательстве,
  касающемся недвижимости.
  С нами вы получите выгодное и надежное решение, обращайтесь к нашим квалифицированным юристам, специализирующимся на вопросах недвижимости – в нашей компании!

  Feel free to visit my web blog нужна бесплатная консультация юриста по недвижимости

 5. Заголовок: Подать на развод через адвоката
  Описание: Узнайте, как подать на развод
  через адвоката и получите профессиональную помощь в оформлении документов
  и защите своих прав.
  Как оформить заявление на развод, обратившись к
  адвокату
  Развод – это непростой шаг, который может оказаться не
  только эмоциональным испытанием, но и серьезной юридической
  процедурой. Когда супружеские отношения
  находятся на грани разрыва, многие люди задаются вопросом:
  как правильно и безболезненно пройти через этот сложный период своей жизни?
  Одним из самых удобных и надежных способов подать на развод является
  обратиться к адвокату, специализирующемуся в семейном праве.

  Услуги семейного адвоката могут быть неоценимыми при подаче на развод.
  Опытный адвокат поможет провести
  всю необходимую юридическую работу,
  предоставив вам такую драгоценную вещь, как спокойствие.

  Развод – это период большого стресса,
  и самостоятельное оформление документов может только усилить ваши эмоции и проблемы.
  При обращении к адвокату вы можете быть уверены в том, что каждый
  шаг будет сделан правильно и с соблюдением всех юридических норм и
  процедур.

  Here is my website :: консультация по разводу

 6. Woah! I’m really loving the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging
  to get that “perfect balance” between usability and visual
  appeal. I must say you’ve done a superb job with this. Also, the blog
  loads super fast for me on Internet explorer. Outstanding Blog!

 7. At this time it appears like Movable Type is the best blogging platform available right now.
  (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 8. I’m extremely impressed together with your writing
  talents and also with the format in your blog. Is that this
  a paid topic or did you modify it yourself? Either way
  stay up the nice high quality writing, it’s uncommon to see a great weblog like this
  one these days..

 9. Bonjour Nom,

  J’ai récemment découvert votre publication récente et je
  dois dire que vous avez une approche unique.

  Ce que j’ai particulièrement apprécié est votre perspective originale.
  Cela m’a vraiment aidé sur cette thématique.

  Continuez comme ça.

  Amicalement,
  Votre pseudonyme

  Chers amis,

  Suite à notre dernière rencontre, je voulais partager quelques pensées.

  D’abord, j’ai l’impression que il est essentiel de prendre en compte l’exploration de
  nouvelles stratégies.

  En outre, ce serait intéressant de évaluer d’autres opinions
  sur cette problématique.

  Je suis ouvert(e) à vos idées.

  Amicalement,
  Votre prénom et nom

  Bonjour ,

  Je voulais juste exprimer que je suis vraiment impressionné(e) par votre
  aide récente.

  Votre approche a été très apprécié(e) dans la résolution de mon problème.

  Toute ma gratitude pour tout ce que vous avez fait.

  Au plaisir de travailler à nouveau ensemble,

  Amicalement,
  Votre nom

 10. Процедура медицинского педикюра выходит за
  рамки стандартного ухода за
  стопами, перенося акцент с внешней привлекательности на
  здоровье ног. Эта услуга
  предоставляется врачебными экспертами,
  такими как специалисты по уходу за ногами (подологи), которые используют стерилизованные инструменты и
  профессиональные средства, направленные на предотвращение и лечение подологических недугов.

  В деликатной атмосфере медицинского педикюра внимание уделяется не только устранению косметических недостатков, таких как неровности кожи и деформация ногтей, но и лечению более серьезных проблем
  — вроде борьбы с грибковыми заболеваниями,
  обработке вросших ногтей и ликвидации
  мозолей. Дополнительно, процедура
  оказывается неоценимой для людей
  с хроническими заболеваниями, влияющими
  на состояние нижних конечностей,
  как, например, диабет, обеспечивая им безопасный уход.

  Время, проведенное на медицинском педикюре, становится вложением в долгосрочное здоровье ваших ног.
  Здесь применяют терапевтические средства, какие
  не просто увлажняют и питают кожу, но и способствуют ее восстановлению.
  Это существенное отличие от обыденного педикюра, ориентированного на мгновенный эстетический
  эффект.

  Клиенты, которые отдают предпочтение медицинскому педикюру, выбирают заботу о здоровье и профилактику проблем с ногами, что в итоге приводит к
  улучшению общего самочувствия,
  исключению болевых ощущений при ходьбе и возможности наслаждаться
  каждым шагом. В конце концов, вы получаете не только ухоженный внешний вид стоп, но и значительное улучшение их функционального состояния.

  my blog post: медицинский педикюр обучение в спб

 11. Юридический советник для бизнеса предоставляет широкий спектр услуг, включая:

  1. Составление и анализ договоров: разработка
  уникальных контрактов, проверка стандартных форм на соответствие законодательству и
  интересам клиента.
  2. Представительство в суде: защита прав и
  интересов компании в ходе судебных разбирательств на всех уровнях.

  3. Корпоративное право: консультации по
  вопросам управления компанией, сделок с акциями и
  долями, соблюдения норм корпоративного управления.

  4. Разрешение споров: медиация и арбитраж, направленные на урегулирование конфликтов в пределах правовой рамки.

  5. Консультации по налогам: оптимизация налоговой нагрузки, подготовка
  налоговой отчётности, представительство интересов в налоговых органах.

  6. Защита интеллектуальной собственности: регистрация торговых марок и патентов, предотвращение незаконного использования интеллектуальной собственности.

  7. Трудовое право: разработка трудовых
  договоров, политик и процедур, решение трудовых споров, консультирование по вопросам увольнения и приёма
  на работу.
  8. Правовые аудиты: проверка всей документации компании на предмет соответствия законодательным требованиям, выявление правовых рисков.

  Помощь юриста неоценима для бизнеса, поскольку она помогает предотвратить потенциальные риски, обеспечивает соблюдение
  законодательных требований и способствует стабильному росту
  компании.

  Feel free to visit my website; юрист в сфере бизнеса

 12. Do you want to provide your roof a second chance? Shingle Magic Roof Sealer
  is the answer. This innovative product delivers an unparalleled level of protection for your asphalt shingles,
  guaranteeing they remain durable.

  Utilizing Shingle Magic Roof Sealer, you’re not just applying any ordinary product.
  You’re selecting a premium roof rejuvenation solution formulated to greatly prolong the life of
  your roof by up to 30 years. It’s a smart choice for property owners
  seeking to safeguard their investment.

  The reason to opt for Shingle Magic Roof Sealer? For starters, its exclusive formula seeps into the asphalt shingles, reviving their initial condition and aesthetic.

  Additionally, the sealer is extremely easy to apply,
  demanding no effort for top results.

  Besides Shingle Magic Roof Sealer prolong the life of
  your roof, but it also provides outstanding protection against the elements.

  From intense UV rays, rainstorms, or freezing temperatures, the roof is safeguarded.

  Moreover, choosing Shingle Magic Roof Sealer signifies you’re selecting an environmentally friendly option. Its non-toxic makeup guarantees minimal environmental impact, making it a responsible
  choice for your home.

  Finally, Shingle Magic Roof Sealer excels as the premier roof rejuvenation solution. Not only does it extend the life of your roof and delivering outstanding protection and an eco-friendly
  option positions it as the smart choice for homeowners looking to invest in their property’s future.

  Moreover, a significant advantage of Shingle Magic Roof Sealer is its
  affordability. Instead of spending heaps of money on regular repairs or
  a full roof replacement, applying Shingle Magic saves you expenses in the long run. It’s an economical solution that still delivers premium results.

  Furthermore, the user-friendly nature of Shingle Magic Roof Sealer
  is noteworthy. It doesn’t require expert skills to apply it.
  If you enjoy DIY projects or opt for professional installation, Shingle Magic ensures a straightforward process with remarkable results.

  Its longevity is yet another significant reason to choose it.
  Once applied, it forms a layer that preserves the integrity of your shingles for a long time.
  That means fewer concerns about weather damage and
  more peace of mind about the condition of your roof.

  When it comes to aesthetic appeal, Shingle Magic Roof Sealer also excels.
  Besides protecting your roof but also boosts its look.
  The shingles will appear more vibrant, adding to the attractiveness and market value to your property.

  Satisfaction with Shingle Magic Roof Sealer is further evidence to its
  effectiveness. Numerous customers have experienced significant improvements in their roof’s health after
  using the product. Testimonials emphasize its simplicity, longevity,
  and superior protective qualities.

  Finally, selecting Shingle Magic Roof Sealer represents
  selecting a reliable solution for roof rejuvenation. With its blend of sturdiness, beauty, cost-effectiveness,
  and ease of application makes it the optimal choice for anyone looking to prolong the life and look
  of their roof. Don’t hesitate to give your roof the care it deserves with Shingle Magic Roof Sealer.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Postime të Lidhura