XHAFER DURMISHI – SKENDERI: TI IA KE BESUAR ARKIVIN E JUSUFIT! (1)

Pashtriku, 7 Korrik 2019: Përmbajtja e librit ‘Ti ia ke besuar arkivin e Jusufit’ të autorit Xhafer Durmishi-Skenderi

 

 


1. Miku ynë i përbashkët
2. Vetë duhet t’i vrasim shokët tanë
3. Edhe ne të gjitha dyshimet i kemi tek ai
4. Jam ndëshkuar më së shumti
5. Ky fragment me ka lënë pa tekst
6. Përpos tri organizatave tona
7. Dyshimet e mveshura
8. E kam veçanërisht të vështirë
9. Nuk e kam të qartë arsyen
10. Dyfytyrësh, mashtrues, ose i pafytyrë fare
11. Lajthitje e mendësi skandaloze!
12. Kush ishin këta dy njerëz
13. Parullat e demonstratave kanë një përmbajtje
thellësisht marksiste-leniniste
14. Të le pa tekst kjo frymë e komunikimit
15. Bashkimi i çoroditur i shtruar nga Kadri Zeka
16. Avokati secilën herë trishtohet më shumë
17. Tamam ka vendosur pikën mbi i
18. Tani disa fjalë rreth takimit të Stambollit
19. Festa e 28 Nëntorit 1981 në Höpfigheim
20. THEMELI ËSHTË VËNË ME TË PAVËRTETA
21. KADRIU I PROPOZON ANËTARËSIM
IBRAHIM KELMENDIT POR AI NUK PRANOI
22. Nuk më mbetet tjetër pos të ulërit
23. Nuk më mbetet tjetër pos të mallkoj
24. Të jam mirënjohës deri përtej Dielli
25. Vajtimi për zotshpillakun
26. Në Konsullatën jugosllave me Ibrahim Kelmendin
27. Këshilla për Nuhi Sylejmanin ngjason në farsë
28. Çfarë kanë shkruar të tjerët në emër të gjysmanalfabetit
29. Nuk po e kuptoj se përse ka publikuar aq shumë fra¬gmente të tij?
30. Degë të shkëputura të të njëjtës rrënjë
31. Nuk e kam të qartë arsyen
32. Praktikë e panjohur
33. Ti ia ke besuar arkivin e Jusufit që ta ruante
34. Për këtë punë jam krenar përgjithmonë
SKENDERI I KROJEVE TË KRUJËS
1. Letrat do të botohen sepse janë në duar të sigurta
2. UNION POSTALE UNIVERSELLE
3. Uroj të mos ketë falsifikime
4. Uroj të ketë falsifikime
5. Uroj të angazhohet Kadri Rexha
6. Donika do t’i bënte nder babait të saj
7. Letër nga Donika Gërvalla për Faridin Tafallarin, 7 tetor 2013
8. TI IA KE BESUAR ARKIVIN E JUSUFIT MIKUT TONË TË PËRBASHKËT
9. S’MUND TË HELMOJNË
Çështje të brendshme të Ibrahim Kelmendit (Frontit të Kuq) dhe
Organizatës Marksiste-Leniniste të Kosovës (OMLK)
1.Portreti i babait
2.Portreti i birit
3.Portreti i Frontit
4.Portreti i shokut
5.Portreti i gruas

***
I nderuari, i përshëndeturi dhe i respektuari Xhafer Durmishi-Skenderi
Titullin për këtë punim e kam marrë, nga një fjali, nga letra publike e Ibrahim Kelmendit dërguar Suzana Gërvallës (gruas së Jusuf Gërvallës) më 21 tetor 2017.
Të gjitha citatet nga libri ”Gjurmë e fërkem” të përdorura në këtë punim i kam vendosur në dorëshkrimet e disa nga 20 librat e mi ku është më lehtë të kuptohen rrethanat e plota të çështjeve në shqyrtim, qoftë forma sistematike qoftë ajo kronologjike. Struktura e librave të mi e bënë shumë të lehtë plotësimin, rritjen e numrit të fjalëve, me citate të reja pa e ndryshua asnjë germë në tekstin e mëparshëm. Megjithatë për t’ia lehtësuar punën lexuesit të interesuar, ato çka kam për të thënë për librin ‘Gjurmë e fërkem’ i kam përmbledhur më poshtë. Puna ime e mëparshme dhe faktet publike, tani, e bëjnë të lehtë shtjellimin e veprave të shkruara sipas motos-devizës rrno për me rrejtë.
Në thelb të këtij libri qëndrojnë letrat e Jusuf Gërvallës, të botuara nga Faridin Tafallari nga viti 1997-2013.
Ibrahim Kelmendi thotë se Faridin Tafallarin e ka mik. Miku i mikut është mik. Nga kjo formulë rrjedh se Faridin Tafallari dhe Suzana e kanë një “mik” të përbashkët e ai është Ibrahim Kelmendi. Për këtë arsye Ibrahim Kelmendi për punë të letrave të Jusuf Gërvallës, është mirënjohës që gruaja e Jusufit – Suzana ia ka besuar Faridin Tafallarit, ashtu si tregon titulli i këtij shkrimi.
Edhe ”miqtë” (Suzana-gruaja e Jusufit dhe Faridin Tafallari) janë deklaruar për Ibrahim Kelmendin, deklarime të cilat gjenden në këtë punim.
Librin e shtypur në letër nuk e kam pa. Versionin elektronik në formatin Word ma dërgoi Shaban Muharremi më 26 shkurt 2019. Për këtë arsye në citate nuk kam mund të jap informacionin për numrin e faqes (në të cilën gjendet citati i cituar).
***
LEXONI LIBRIN NË FORMATIN ELEKTRONIK ‘PDF’:
https://pashtriku.org/ngarkimet/dokumentet/xhafer%20durmishi%20Ti%20ia%20ke%20besuar%20arkivin%20e%20Jusufit.pdf

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Për siguri, kërkohet përdorimi i shërbimit reCAPTCHA të Google, i cili i nënshtrohet Politikës së Privatësisë dhe Kushteve të Përdorimit të Google.

Unë pajtohem me këto kushte.

Postime të Lidhura