DOGMA DHE TË KUPTUARIT PA FRIKË!

DOGMA DHE TË KUPTUARIT PA FRIKË!

Nga Sheradin Berisha

Dogma është tezë, pikëpamje, ide, koncept apo doktrinë themelore e religjioneve, e cila pranohet nga besimtarët pa u kundërshtuar. Rrjedhimisht dogma është besim, dhe nuk të le hapësirë për dyshim! Ndërsa dyshimi është dije, sepse duke dyshuar shkon rrugës për të hulumtuar!

Në këtë kuptim për mendimin tim dogma të zhvesh nga dija racionale… Fizikantja e shquar polake, Mari Kyri thotë: “Asgjë në jetë nuk duhet patur frikë, vetëm duhet kuptuar. Tani është koha për të kuptuar më shumë, me qëllim që të kemi frikë më pak.”!

Të mendojmë e gjykojmë pa frikë!

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Postime të Lidhura