FDA KA AUTORIZUAR MARRJEN E DOZËS SË KATËRT TË VAKSINËS!

Përkundër efekteve të rënda anësore, madje edhe me vdekje, në SHBA kërkohet përforcuesi i dytë i vaksinës!

FDA KA AUTORIZUAR MARRJEN E DOZËS SË KATËRT TË VAKSINËS!

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) ka autorizuar një dozë të katërt të vaksinave Pfizer dhe Moderna COVID-19 për njerëzit mbi 50 vjeç. Njerëzit që dëshirojnë vaksinën e katërt duhet ta bëjnë këtë të paktën katër muaj pas përforcuesit të mëparshëm, tha FDA të martën. Autorizimi i FDA vjen pasi rastet e COVID-19 në SHBA po bien pas një rritjeje dimërore të variantit omicron. Megjithatë, një nënvariant i ri, BA.2, po përhapet në Evropë dhe SHBA. (Ky nënvariant për herë të parë u shfaq në Izrael, ku popullata është plotësisht e vaksinuar). Afërsisht dy të tretat e amerikanëve janë plotësisht të vaksinuar, që do të thotë se ata kanë pasur dy doza të Pfizer ose Moderna ose një dozë të vaksinës Johnson & Johnson. Vetëm gjysma e atyre që kualifikohen kanë marrë një përforcues të parë. Qeveria po shqyrton gjithashtu autorizimin e një doze të katërt për të gjithë në vjeshtë, kur rastet mund të rriten përsëri.

***

FDA AUTORIZON PËRFORCUESIN E DYTË TË COVID-19 PËR NJERËZIT MBI 50 VJEÇ

Nga Sophie Mann, më 29 Mars 2022

Ofruesve do t’u jepet miratimi për të filluar administrimin e dozës së katërt sapo drejtoresha e CDC Rochelle Walensky të nënshkruajë masën.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave autorizoi të martën një injeksion të dytë përforcues (dozë të katërt) të vaksinave të koronavirusit Pfizer dhe Moderna për individët e moshës mbi 50 vjeç.

Goditjet (dozat) janë krijuar për të funksionuar si përforcues afatshkurtër të imunitetit pasi virusi i ri vazhdon të shndërrohet në variante të reja dhe më ngjitëse. Goditja (doza) synon gjithashtu të mbrojë kundër sëmundjeve të rënda.

Ofruesve do t’u jepet miratimi për të filluar administrimin e goditjes (dozës) së katërt sapo Drejtoresha e Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve Rochelle Walensky të nënshkruajë masën.

Njerëzit me imunitet të kompromentuar tashmë kanë të drejtë për injektimin e katërt.

“Bazuar në një analizë të të dhënave në zhvillim, një dozë e dytë përforcuese e vaksinës Pfizer-BioNTech ose Moderna COVID-19 mund të ndihmojë në rritjen e niveleve të mbrojtjes për këta individë me rrezik më të lartë,” tha Peter Marks, drejtor i Qendrës së FDA për Vlerësimin Biologjik dhe Hulumtimi.

“Për më tepër, të dhënat tregojnë se një dozë përforcuese fillestare është kritike për të ndihmuar në mbrojtjen e të gjithë të rriturve nga rezultatet potencialisht të rënda të COVID-19. Pra, ata që nuk kanë marrë dozën e tyre fillestare përforcuese inkurajohen fuqimisht ta bëjnë këtë.”

Është e paqartë se sa do të zgjasë mbrojtja nga një goditje (dozë) e dytë përforcuese.

(Përshtati në shqip, Sheradin Berisha, Facebook 29 Mars 2022)

—–

Burimet:

FDA Authorizes Second Vaccine Booster for Those 50 and Older / March 29, 2022 12:58 / VOA News

https://www.voanews.com/a/fda-authorizes-second-vaccine-booster-for-those-50-and-older-/6506446.html

***

FDA authorizes second COVID-19 booster for people 50 and older

https://justthenews.com/politics-policy/coronavirus/fda-authorizes-second-covid-19-booster-people-50-and

***

Older adults can get second coronavirus booster to strengthen waning protection / By Carolyn Y. Johnson and Lena H. Sun

https://www.washingtonpost.com/health/2022/03/29/fda-authorizes-second-booster-shot/

***

US FDA approves second Covid booster for Americans 50 and older

Martin Pengelly in New York and agencie

Tue 29 Mar 2022 16.30 BST

https://amp.theguardian.com/world/2022/mar/29/us-fda-second-covid-booster-pfizer-moderna

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Postime të Lidhura
Read More

BESONI SHKENCËS!

BESONI SHKENCËS! Unë besoj në shkencë, POR… Shtërngimi (Detyrimi)kushtëzimi nuk është shkencë, Mbajtja ‘ fshehja e të dhënave…