ISA MULAJ: MASAKRA E BANJËS QË E LEJOJ DHE PO E CENZURON POLICIA E KOSOVËS!

Prishtinë, 04. 02. 2014 – Sipas anatomistëve, njeriu i rritur ka mesatarisht pesë litra gjak në trup. Ky konstatim duket i nënvlerësuar po që se shikohet sasia e gjakut të derdhur nga Nexhid Muzliaj në natën ndërmjet 3 dhe 4 nëntorit 2013. Ai ishte 51 vjeçar nga fshati Orrobërdë (09.06.1962), rojtar i Shkollës Fillore “Trepça” në Banjë të Pejës të komunës së Istogut. Njoftimi për publikun rreth vdekjes së tij thoshte se ai ishte therur në fyt dhe në 30 vende tjera nëpër trup. Vetëm therja në fyt kishte shkaktuar reagime dhe komente të pakontrolluara në mesin e thuajse të gjithë atyre që kishin dëgjuar për këtë ngjarje tragjike. Komentet më të shpeshta irrituese duke shprehur habi se si është e mundur të ndodhë një masakrim kaq mizor, drejtoheshin kundër kryerësve të krimit. Publiku në pjesën më të madhe mbeti i painformuar rreth shkaqeve dhe hollësive tjera rreth një masakre të tillë të pashembullt.
Po të ndodhte një rast i ngjashëm ku masakrohet roja e shkollës, ta zëmë në Britani të Madhe, do të merrte vesh e tërë bota. Në Kosovë kjo ngjarje u përjetua shpejt si e shkuar dhe harruar. Nëpër rrjetet sociale shpesh herë na shfaqin lajme dhe xhirime se si mbyten njerëzit duke ua hequr kokën në Siri dhe vende tjera ku bëhet luftë ose ka anarki. Sidoqoftë, publiku shqiptarë ka nevojë për transparencë më të madhe dhe informim më të mirë për ngjarjen e asaj nate në Banjë të Pejës, të nxjerrë mësime, ta mbajë shumëkënd përgjegjës, e të mos na shesin dokrra se çka ndodhë në Siri e Afganistan, sepse në Kosovë ka raste edhe më të tmerrshme në kohë paqeje.

Nexhid Muzliaj dhe thika me të cilën u therë nga babai i vajzës së dhunuar!

Shkaku i masakrimit aq barbar ishte ky: roja e shkollës ia kishte dhunuar vajzën 9 vjeçare njërit (më duket se e kishte pak të afërm). Prindi i vajzës i tronditur nga ky veprim, shkon në polici dhe u thotë: “Nuk do të bëjë as padi, e as që po kërkoj nga ju të merreni me të (dhunuesin); unë do të merrem me të.” Dhe vërtetë duket se është marrë pa pasur nevojë që të ndërhyjë policia e cila e ka pasur për detyrë të merret me punët për çka ekziston. “Personat e panjohur për policinë” siç thuhet nëpër lajmet e portaleve të internetit, ia kishin prerë organet gjenitale rojës, e kishin therur në fyt dhe gjithkah nëpër trup. Për çudi, gjithë ai masakrim i tmerrshëm shkoj pa u ndërmarrë asgjë, u kry ajo punë s’diti kush çka u bë dhe pse u bë.
A duhet mbajtur përgjegjëse policia, dhe pse?
Natyrisht se duhet, si para kryerjes së masakrës, ashtu edhe pas saj, pra dyfish përgjegjëse, për këto arsye.
E para, policia është dashur ta ndalë menjëherë babain e vajzës së dhunuar dhe menjëherë të dalë e ta arrestoj dhunuesin, sepse rasti është lajmëruar në polici. Policia duket se është frikësuar kur babai i vajzës u ka treguar se çka do t’i bëjë dhunuesit, por të shkosh në polici e t’iu thuash se unë do ta bëjë këtë gjë filanin dhe fill pas atij njoftimi edhe e bënë, tregon se në çfarë niveli katastrofik të fikës është policia e Kosovës nëse vërtetë jeni i vendosur t’ia tregoni dhëmbët. Mos të harrojmë se policia e Kosovës është e ashpër për ta treguar trimërinë vetëm në rastet kur gjejnë njerëz të pafuqishëm, se kur e ndani mendjen seriozisht ia ftohni morrat n’kry.
E dyta, policia s’ka pasur qëndrim ose deklaratë as me rastin e paralajmërimit nga babai i vajzës, e as pas masakrimit të dhunuesit. Është lehtë të raportohet rasti nga vetë policia në vetën e tretë, se policia qenka njoftuar për masakrimin e një personi (rojës së shkollës). Policia është dashur t’i tregoj publikut se është paralajmëruar se kush do të masakrohet, por s’i ka treguar publikut.
E treta, po supozojmë se përkundër që kryerësi i veprës e ka lajmëruar qëllimin e tij në polici dhe policia është treguar shpërfillëse (ose i ka dhënë dritën e gjelbër “grahi”), përsëri ka zgjidhje. Ndodhin krime nga më të llojllojshme edhe me pjesëmarrjen ose miratimin e policisë, por tek e fundit çdo polici ka sqarim të duhur për publikun dhe masat që do të ndërmerren.
E katërta, nuk e di sa e njeh lexuesi i rëndomtë mentalitetin dhe karakterin e policisë së Kosovës. Shumë thonë se janë të politizuar, pjesë e krimit, por për rastin konkret unë po u sjelli një fakt të cilin e kam bërë publik edhe më herët.
Shoku i Agim Hajrizit (komandant i Stacionit Policor numër 1 -Qendra) më thoshte kur më patën arrestuar:
– “O s’kem gja na n’dorë; n’mujshim veç me femna me ba diçka n’Evropë (demek me i qu për prostitucion!).”
Pra, policia veç e din karakterin e vet.
E ky Agim Hajrizi (ju me siguri e njihni, lypne) më thoshte:
– “A je budallë ti? A je kanë te psikiatri?”
Përgjigjen po ja kthej publikisht në formë të pyetjes:
– “E ti Agim Hajrizi, a je kanë te veterinari najherë?”
Nëse i intereson “pse te veterinari”, përgjigja është:
– “Sepse gjatë ish-Jugosllavisë ka qenë rregull të dërgohen qentë për vaksinim, e po duket se tash nuk po vaksinohet qentë!”
Këtij mentaliteti të policisë “n’mujshim me ba diçka me femra në Evropë”, i ka hasur sharra në gozhdë edhe në Kosovë që mediat po e censurojnë këtë fakt – mundesh me ba diçka me femra edhe në Kosovë (si në Bajë të Pejës) derisa nuk vjen dikush me duar në xhepa që s’ka kurrgjë e ju i keni të gjitha, e ja u ftof morrat n’kry! Shqiptarët, duke përfshirë edhe policinë e Kosovës, u pëlqen n’mujshin me ba diçka me femra, por në momentin kur kjo i ndodh brenda familjes me vajzë, motër ose grua, të bëjnë sallatë duke iu masakruar, madje edhe me raportim paraprak në polici.
Kush tjetër duhet të mbahet përgjegjës?
Gjykatat!
Cilat gjykata?
Edhe këto janë pjesë e krimit me vetë faktin se nuk guxojnë të merren më me këtë rast. Po në këto gjykata kam padi kundër policisë së Kosovës dhe vetë gjykatave. Ato i shkatërrojnë me kënaqësi paditë e mia sa për t’ua mbushur mendjen popullit se çfarë drejtësie ka këtu, e populli si gjaja reagon:
– “Hahahaha, po t’i a je budallë a çka je? Pe din fort mirë që s’ka drejtësi, e t’i po i padit? Paditi apet, paditi.”
Është populli ai që nuk do drejtësi edhe e mbron krimin, sepse pajtohet me faktin se nuk ka drejtësi. Ju lutem testoni popullin për arsyen pse në Kosovë nuk ka drejtësi, dhe tregoni atij/asaj se shkaku pse nuk ka drejtësi je ti dhe vetëm ti – krejt tjerët po duan dhe vetëm ti nuk po do të ketë drejtësi. Sepse, i tërë populli përbëhet nga personat një nga një; ti një, unë dy, ai tre, e kështu me radhë.
-“E tjert?”
Po edhe të tjerët janë kështu si ti një trup i vetëm – nuk janë të ngjitur me trupa tjerë dhe kështu nga 3 bëhet 2 000 dhe 2 milionë!
Emisioni në RTK “Jeta në Kosovë”, grupi “Kosova 2.0”, ambasada e SHBA-së dhe Ombudpersoni
U kujtohet kur kam pas paralajmëruar rreth emisioneve degjeneruese në RTK “Jeta në Kosovë” që e transmeton Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) me seli në Sarajevë dhe drejtoreshë të përgjithshme në Beograd? Kush qëndronte dhe qëndron prapa atyre emisioneve dihej. U kuptua menjëherë se popullsia vendore jo. Bindjet se orkestrimet e tilla janë pjellë e mafisë së huaj, u shtuan dukshëm pas themelimit të grupit pederast dhe lesbike “Kosova 2.0.”
– Kush e krijoj dhe e financon këtë grup?
– Ndonjë shqiptar?
Jo, jo.

– Abasadorja Tracey Ann Jacobson –

Është ambasada e SHBA-së në Kosovë, më konkretisht ambasadorja e saj Tracey Ann Jacobson ajo që reagonte menjëherë, dhe e dënonte, siç thoshte ajo, me forcë kërcënimet ndaj grupit “Kosova 2.0.”
Në asnjë rast nuk keni gjasa ta dëgjoni prononcimin e ambasadës së SHBA-së kundër dhunimit të vajzës 9 vjeçare nga roja e shkollës në Banjë të Pejës, e as duke e dënuar masakrimin e dhunuesit. Përveç kësaj, kjo ambasadë dhe USAID-i financojnë projekte që u përkasin të sëmurve mendor si LGBT, ndërsa në anën tjerë janë absolutisht të serrtë kundër njohurive dhe ekspertizës ekonomike. Këtë ua them në bazë të përvojës për çka edhe e kam paditur USAID-in. Nëse doni para, hapni OJQ për padera dhe lesbike. Unë u garantoj se do të keni jo vetëm mbështetje financiare nga ambasada amerikane, por edhe mbrojtje me forcë nga ambasadorja e saj Jacobson. Asaj menjëherë i kcen damari për paprekshmërinë e paderave, lahperave, lesbikeve dhe dhunuesve. Edhe në krye të USAID-it në Kosovë e ke të njëjtin sistem “demokratik amerikan” të qeverisjes dhe mentalitetit. Drejtoresha e USAID-it Maureen Shauket në biografi zyrtare dhe të njohur për publikun tregon se ajo është përkrahëse e fortë e trans seksualëve, homoseksualëve, e shumë gjërave të lidhura me seks. Ajo paraqitet si një lloj i lahpericave të cilat flasin flliqt me gojë, ose siç thotë populli, aso që paraqiten të përdalta, ta kallxojnë e s’ta jepin!
E keni dëgjuar ndonjëherë ambasadoren amerikane duke reaguar për masakrën në Banjë të Pejës? Jo, dhe as që do ta dëgjoni. Një diplomate si Jacobson gjen kohë për t’i dënuar kërcënimet kundër grupit të mbrapshtë të quajtur “Kosova 2.0.” Ndoshta këto qëndrime të saj mund ta kenë frymëzuar grupin në fjalë të dalë me parullën “Kosova 2.0 supports Gezi Park” (Kosova 2.0 mbështet Gezi Parkun), ose protestat e huliganëve në Turqi ku digjej flamuri turk dhe valëvitej ai i paderave. Kur qeveria e Turqisë i shtypi protestat e rrugaçëve dhe solli rendin, kryeministri Erdoan doli me parullën: “Nuk mund të vdesin luanët pse kanë dëshirë qentë.” Erdoani i harroj edhe bushtrat nga Kosova 2.0 që e dëshironin rrëzimin e tij. Meqenëse nuk iu plotësua dëshira helaqeve nga Kosova 2.0 dhe këto i tradhtuan qentë turq të cilët i mbështesnin vetëm me gojë, atëherë e tëra çka munden të bëjnë këto, është se vetëm mund t’ia rruajnë Erdoanit. S’po ka çka me i ba Amerika, e lërë më këto bushtra të cilat munden vetëm t’ia rruajnë! Ky grup faqezi Kosova 2.0 ka mundur të dalë edhe në mbështetje të dhunimit të vajzës 9 vjeçare sepse, tek e fundit edhe pse është krim, ka të bëjë me ato gjëra që i promovon grupi me ndihmën e ambasadës së SHBA-së dhe USAID-it. Shumë shqiptarë të budallt si ky grupi Kosova 2.0 ditë e natë flasin për çështje seksuale, dhe po të munden, edhe pulat i dhunojnë. Mirëpo, kur ajo që dëshirojnë t’ua bëjnë të tjerëve u ndodh në shtëpi me grua, motër, apo vajzë, ta heqin kokën dhe u bëjnë copa-copa. Shqiptarët e tillë nuk llogarisin që, nëse i bëjnë gjërat e tilla kundër të tjerëve, mund ta humbin kokën si Nexhid Muzlijaj.

Arrestimi dhe poshtrimi i policëve të Kosovës nga policia serbe!

Për Ombudspersonin e Kosovës keni dëgjuar. Ndryshe quhet Avokati i Popullit. Në realitet ky institucion është Avokati i Dreqit. Për një kohë të gjatë nuk dihet nëse ekziston apo jo. Shkaku kryesor i një zhdukje të tillë nga skena publike e këtij avokati, është se e teproj me përkushtimin e tij në mbrojtjen a anti-vlerave, dhe nuk përfaqësonte kënd pos të sëmurëve mendor. Secili lajm për ndonjë deklaratë të këtij avokati menjëherë shoqërohej me sharje dhe fyerje nga populli, dhe populli kishte të drejtë. Kam pasur punë edhe unë me këtë institucion të dreqit dhe po u tregoj përshtypjet e mia në bazë të qëndrimet të tij. Unë i kërkoja mendimin se pse në Kosovë luftohen OJQ-të për hulumtime dhe analiza ekonomike, e në anën tjetër Avokatit të Popullit i interesojnë vetëm të drejtat e homoseksualëve? Një zyrtar i këtij institucioni i quajtur Faton Morina, reagonte me nervozë në mbrojtje të homoseksualëve dhe as që i interesonte e drejta ekonomike e qytetarëve. Aty u binda se çka është puna e këtij institucioni tërësisht të manipuluar dhe bërllok. Qëllimi duket diku më larg – te ambasada e SHBA-së. Duke menduar se i hyjnë në qejf kësaj ambasade, policia e Kosovës dhe Avokati llapallapin të njëjtat gjëra si ambasada. Por, kur dikush, sikur ky prindi i vajzës së dhunuar në Banjë të Pejës është i vendosur për t’ia prerë së pari organet gjenitale dhunuesit, pastaj ta therë në fyt dhe ta bëjë copa-copa me thikë, u mbyllet goja krrup ambasadës, policisë, medieve, Avokatit të Popullit, dhe të degjeneruarve si Kosova 2.0. Pra, kërkohet vetëm vendosmëri që si i vetëm t’i qitni në nokaut të gjithë. Qytetarët nuk duhet të mashtrohen si këto institucione kinse po flasim e po bëjmë gjëra që ndoshta i pëlqejnë ambasadës së SHBA-së, ose të mendojnë se kështu po thotë Amelika. Kur dikush ju therë si thiun për këso gjëra, ambasada e SHBA-së nuk bënë zë hiç, ose ua lë këmbët e arushës në dorë. Kot lypni ndihmë prej Amelike. Asaj nuk i intereson më. Ambasada e ka zakon të reagoj vetëm kundër kërcënimeve, çka lë përshtypjen se ajo me qëllim synon ta promovoj dhe masivizoj këtë degjenerim seksual që shpie te dhunimet e vajzave të mitura. Në momentin kur jeni të vendosur për t’i ndalë këto krime, zbythet ambasada së bashku me policinë dhe institucionet tjera të manipuluara të Kosovës.
Ambasada e SHBA-së e ka zakon të reagoj edhe në rastet kur dëgjon për kërcënime kundër medieve dhe gazetarëve që promovojnë degjenerimet dhe krimet seksuale. Kur ju jeni i vendosur për t’i dënuar këto krime, madje duke e paralajmëruar mirë policinë, ia u shtini frikën në palcë ambasadës dhe policisë. Njësoj sikur në rastin e familjes, edhe te disa medie e kemi të njëjtin mentalitet. Disa medie mendojnë se me këso emisione mund t’i nxisin shumë qytetarë të “kulturohen” seksualisht, demek po ja u hedhim, duke harruar se ato emisione ndryshe perceptohen nga personat e moshës madhore, e ndryshe nga vajza 9 vjeçare që nuk di gjë për këto punë. Shumë personave të moshës madhore mund t’i pëlqejnë këto emisione dhe do të dëshironin të shohin sa më shumë të tilla për t’u përndezur ose “kulturuar.” E kur efekti përfundimtar i asaj “kulture” është dhunimi i femrave të mitura, atëherë s’kem qare pa ia prerë dikujt organet gjenitale dhe pastaj ta therim në fyt.
Policia e Kosovës pak si shumë ishte e emocionuar pas deklaratave të ambasadës së SHBA-së. Kryesisht po vepronte duke menduar së pari nëse veprimet e tyre i pëlqejnë apo jo ambasadës së SHBA-së, dhe harrojnë gjithmonë të jenë në mbrojtje të qytetarëve të Kosovës që nuk janë të ambasadës. Për çudi, sa do që policia përpiqet të paraqitet sikur as nevojën fiziologjike nuk mund ta bëjë pa e llogaritur nëse kjo i pëlqen ambasadës, ambasadës nga ana e saj as që i hanë palla për pasojat të cilat i bart policia dhe qytetarët e Kosovës.
– A bëri “ngëk” ambasada për masakrimin e Nexhid Muzlijajt?
– Jo nuk bëri.
Kjo është arsyeja pse policia e Kosovës e heshti këtë punë dhe po mundohet ta fsheh krimin. Tek e fundit, është po kjo ambasadë që na e ka vënë në krye të shtetit si kryetare një milice për të vetmin shkak; ambasadorit Dell i kanë pëlqyer bythët e Atifete Jahjagës, pra në krye të shtetit na e kanë vënë bythën. A ka poshtërim më të madh se ky? Shteti nuk udhëhiqet me bythë por me kokë. Në vijim po u sjellim dy fotografi të policisë së Kosovës, fotografuar në kufirin Kosovë-Serbi nga policia e Serbisë. Kështu ndodhë me policinë e shtetit që është e përkushtuar kryesisht rreth homoseksualizmit dhe udhëhiqet nga bytha e një milcje për qejfin e ambasadorit amerikan.
Publicisti Salih Kabashi, me rastin e skandalit të bythëve të kryetares Jahjaga në një kishë ku i dukeshin brekët nga pantallonat pak si të tejdukshëm, ia kushtoj këtë poezi:
Atifetja bythtë e trasha,
N’kishë i dul “çipi” përjashta!
Presidente moj Atifet,
Kah po shkon n’syret po qet!
Atifetja bythë përpjetë,
Na i tranoj priftat e shkretë!

Artikullin “Ups Presidente” e ka botuar më 24. 09. 2013,

edhe portali “kosovarja.co”.
Lexoni këtu: UPS, PRSIDENTE!!!
HAPE:
 http://kosovarja.co/lajme/933/ups-presidente/

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Për siguri, kërkohet përdorimi i shërbimit reCAPTCHA të Google, i cili i nënshtrohet Politikës së Privatësisë dhe Kushteve të Përdorimit të Google.

Unë pajtohem me këto kushte.

Postime të Lidhura
Read More

LLASHTICA DARDANE …

Shkruan: Prof.dr.Nusret Pllana Llashtica dardane qe 25 vite në kërkim të drejtësisë ndërkombëtare! (Në shenjë kujtimi të përjetshëm…