KANË FILLUAR NEGOCIATAT PËR TRAKTATIN GLOBAL TË PANDEMISË!

Diktatura globale s’ka brirë shfaqet në këtë mënyrë! Pushteti i OBSH mbi pushtetin e qeverive!

KANË FILLUAR NEGOCIATAT PËR TRAKTATIN GLOBAL TË PANDEMISË!

Traktati i jep fuqi ekzekutive OBSH-së!

Nga Waldo Holz, më 1 mars 2022

Kanë filluar negociatat për traktatin global të pandemisë së Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH). Në rast të një pandemie, traktati mund të minojë kushtetutat kombëtare. Ai prek 194 shtete anëtare. Si BE ashtu edhe aktorët privatë si Fondacioni Rockefeller dhe Bill Gates duket se janë burime idesh.

Të martën (më 1 Mars) në Gjenevë të Zvicrës filluan Negociatat për “marrëveshjen ndërkombëtare për parandalimin dhe kontrollin e pandemive”. Marrëveshja thuhet se bazohet në nenin 19 të statutit të OBSH-së. Kjo thotë se Asambleja e Përgjithshme e OBSH-së mund të miratojë marrëveshje detyruese me një shumicë prej dy të tretash. Detyruese për të gjitha shtetet anëtare.

Kontratë pandemike

Bëhet fjalë për një traktat pandemik global, ligjërisht të detyrueshëm. TKP raportoi tashmë për orarin: Sot, 1 Mars, përfaqësuesit e qeverive kombëtare do të takohen për herë të parë për të diskutuar procedurat dhe afatet e punës. Seanca e dytë do të mbahet më 1 gusht 2022. Kontrata do të miratohet deri në vitin 2024.

Disa vende të BE-së kanë pasur deklarata të synimeve për një kohë të gjatë, duke përfshirë lojtarët e mëdhenj të BE-së si Gjermania dhe Franca. Në maj 2021, Këshilli i BE-së njoftoi se do të mbështeste prezantimin e Traktatit të Pandemisë.

Si i përshkruan BE-ja qëllimet e traktatit? Qëllimet janë “mbikëqyrja më e mirë e rreziqeve pandemike”, “sisteme më të mira paralajmërimi” dhe “reagime më të mira”.

Prioritetet e mëposhtme janë përcaktuar nga BE:

– Zbulimi i hershëm dhe parandalimi i pandemisë

– qëndrueshmëri ndaj pandemive të ardhshme

– Reagimi ndaj pandemive të ardhshme, veçanërisht duke siguruar akses universal dhe të barabartë në zgjidhjet mjekësore si vaksinat, ilaçet dhe diagnostikimet

– një kuadër ndërkombëtar më i fortë për shëndetin, me OBSH-në si autoritet koordinues për çështjet globale të shëndetit

– koncepti One Health, që lidh shëndetin e njerëzve, kafshëve dhe planetit tonë.

Aktorët privatë si gjenerues idesh?

Bie në sy edhe pajtimi i qëllimeve (të këtij traktati) me ato të Fondacionit Rockefeller. Prej disa kohësh ajo ndërton vetë “Institutin e Parandalimit të Pandemisë”. Ajo është gjithashtu e shqetësuar me zbulimin e hershëm të patogjenëve të mundshëm dhe kapaciteti për renditjen e gjeneve duhet të zgjerohet. Nuk është qëllimi i vetëm për të cilin bien dakord Rockefeller dhe OBSH. Marrëveshje ka edhe për luftën kundër “informacionit të rremë”.

Bill Gates, i cili njihet si jashtëzakonisht me ndikim brenda OBSH-së me fondacionin e tij, ka kërkuar prej kohësh investime masive në kapacitetet laboratorike dhe testuese. Nëse Gates ka rrugën e tij, duhet të jetë e mundur të testohen 20 për qind të popullsisë së botës çdo ditë. Kjo është rreth 2 miliardë njerëz.

Lexoni: Shefi sekret i OBSH-së quhet Bill Gates

https://www.zeit.de/zustimmung?url=https%3A%2F%2Fwww.zeit.de%2Fwissen%2Fgesundheit%2F2017-03%2Fwho-unabhaengigkeit-bill-gates-film%2Fkomplettansicht

***

Dr. Astrid Stuckelberger, pedagoge private në mjekësi në fakultetet e mjekësisë në Gjenevë dhe Lozanë si eksperte në shkencën ndërkombëtare të shëndetit dhe kërkimit, gjithashtu ka punuar vazhdimisht me OBSH-në.

Ajo paralajmëron:

“Në javën e fundit të janarit 2022, OBSH mbajti një mbledhje urgjente dhe diskutime në Gjenevë për zgjerimin e kompetencave të saj për të marrë përsipër të gjitha shtetet anëtare në rast të një pandemie dhe “çdo forme tjetër kërcënimi apo fatkeqësie”. OBSH dëshiron që shtetet anëtare të nënshkruajnë një traktat të ri për Covid-19 që zgjat traktatin e vitit 2005. Pasi nënshkruhet nga ministrat e shëndetësisë, Kushtetuta e OBSH-së (sipas nenit 9 të saj) ka përparësi ndaj kushtetutës së një vendi (189 vende nënshkruan traktatin e vitit 2005) në rast të një fatkeqësie natyrore ose pandemie. Meqenëse përkufizimi i pandemisë u ndryshua disa vite më parë (rastet e bazuara në testin PCR), ato mund të zbatojnë bindjen në çdo vend dhe t’i imponojnë publikut udhëzimet e OBSH-së, të cilat janë të detyrueshme dhe jo vetëm të rekomanduara. Dhe kjo tingëllon si pushtet mbi vendin dhe botën”.

***

Me rastin e fillimit të negociatave ka të paktën një peticion në internet. Peticionin mund ta gjeni këtu. Deri më tani kanë nënshkruar pak më shumë se 1200 persona. Ndoshta nuk mjafton për të ndalur traktatin, i cili supozohet të jetë i detyrueshëm për 194 shtete.

Kundër traktatit ndërkombëtar të OBSH-së për pandeminë! Kliko këtu 👇👇👇

https://www.petitionen.com/gegen_den_internationalen_pandemie-vertrag_der_who

***

OBSH arrin projekt-konsensusin për traktatin e ardhshëm të pandemisë

EURACTIV.com me Reuters 29 nën 2021

————

Burimi:

Globaler Pandemievertrag: Verhandlungen haben begonnen

1. März 2022 / von Waldo Holz

+++++++

SHTOJCË

OBSH arrin projekt-konsensusin për traktatin e ardhshëm të pandemisë

EURACTIV.com me Reuters 29 nën 2021

***

Traktati Ndërkombëtar për Parandalimin dhe Gatishmërinë e Pandemisë

Asambleja Botërore e Shëndetësisë do të nisë negociatat për konventat e kontrollit të pandemisë

Më 1 dhjetor 2021, 194 anëtarët e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) ranë dakord të fillojnë procesin e përpunimit dhe negocimit të një konvente, marrëveshjeje ose instrumenti tjetër ndërkombëtar sipas Kushtetutës së Organizatës Botërore të Shëndetësisë për të forcuar parandalimin e pandemisë, – masat paraprake dhe përgjigja u pajtua.

Tani po krijohet një trup negociator në nivel qeveritar, i cili do të mbajë takimin e tij të parë deri më 1 mars 2022 (për të rënë dakord për procedurat dhe afatet e punës) dhe takimin e dytë deri më 1 gusht 2022 (për të diskutuar përparimin në një version pune). Më pas do të paraqesë një raport progresi në Asamblenë e 76-të Botërore të Shëndetësisë në 2023 me synimin për miratimin e instrumentit deri në maj të vitit 2024.

(***)

Më gjerësisht lexo te burimi:

Internationaler Vertrag zur Pandemieprävention und ‑ vorsorge

https://www.consilium.europa.eu/de/policies/coronavirus/pandemic-treaty/

***

Këshilli jep dritën jeshile për fillimin e negociatave për një traktat ndërkombëtar të pandemisë

https://www.consilium.europa.eu/de/press/press-releases/2022/03/03/council-gives-green-light-to-start-negotiations-on-international-pandemic-treaty/

/ Përgatiti në shqip Sheradin Berisha, Facebook 14 Prill 2022 /

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Për siguri, kërkohet përdorimi i shërbimit reCAPTCHA të Google, i cili i nënshtrohet Politikës së Privatësisë dhe Kushteve të Përdorimit të Google.

Unë pajtohem me këto kushte.

Postime të Lidhura