PASHTRIKU: SHQIPTARËT JO VETËM JANË PELLAZGË, POR SE ATA DIKUR ZOTËRONIN PJESËN MË TË MADHE TË JUGUT TË EUROPËS DHE NJË PJESË TË AZISË LINDORE

Pashtriku.org, 12. 12. 2012 – Argumentet filologjike të zotit Fornander, na kujtojnë fuqishëm ato me të cilat M. Benloew tregoi së fundi (në librin: La Grèce avant les Grecs / Greqia para grekëve *) se shqiptarët jo vetëm janë pellazgë, por se pellazgët dikur zotëronin pjesën më të madhe të jugut të Europës dhe një pjesë të mirë të Azisë Lindore.

– (Mr. Fornander’s philological arguments strongly remind us of those by which M. Benloew lately demonstrated (La Grèce avant les Grecs) not only that the Albanians are Pelasgians, but that the Pelasgians once held most of the South of Europe and a good deal of East of Asia.)

– Citat i shkëputur nga: “The Saturday review of politics, literature, science and art, Volume 45”, të autorëve: John Douglas Cook, Philip Harwood, Walter Herries Pollock, Frank Harris, Harold Hodge – me botues: J.W. Parker and Son, 1878.

*  *  *

*) PASHTRIKU: SHQIPTARËT PËRPARA GREKËVE NË GREQI

KLIKONI: https://pashtriku.org/?kat=45&shkrimi=442
……………………………

Pelasgian Inspirations, Life Before Greece

===============================

Përgatiti: kryeredaktori i pashtriku.org

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Postime të Lidhura