USHTRIA ÇLIRIMTARE E KOSOVËS

USHTRIA ÇLIRIMTARE E KOSOVËS

dokumente dhe artikuj

PARATHËNIE E BOTIMIT TË PARË

Ky libër është përmbledhje e artikujve, lajmeve, komunikatave dhe komenteve që janë botuar dhe janë bërë publike nga mjetet e informimit masovik mbi veprimtarinë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Artikujt janë botuar në origjinal pa komente ashtu siç janë shprehur autorët e tyre (me përjashtim të disa shkurtimeve të artikujve që s’kanë pasur të bëjnë direkt me UÇK-në).

Përveç shkrimeve të karakterit afirmativ ku propagandohet lufta çlirimtare e UÇK-së, këtu janë përfshirë edhe ato shkrime që flasin në mënyrë negative për UÇK-në, p.sh. çka ka shkruar shtypi i Beogradit, si dhe çka ka shkruar shtypi shqiptar i drejtuar nga udhëheqja legaliste e Kosovës. Një rëndësi të veçantë u është dhënë deklaratave të udhëheqësve legalistë të Kosovës, të cilët, ashtu si politikanët e Beogradit, tentojnë ta denoncojnë UÇK-në për veprimtari terroriste, para aktorëve me influencë në marrëdhëniet ndërkombëtare. Po ashtu rëndësi e veçantë i është dhënë shtypit patriotik i cili ka marrë në mbrojtje UÇK-në, duke propaganduar luftën e drejtë të saj. Kjo është e rëndësishme sepse duke ofruar të gjitha informatat dhe vlerësimet që janë bërë nga këndvështrime të ndryshme, lexuesit i lihet mundësia që ai vetë të formojë një tablo reale mbi Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, dhe përmes saj një tablo edhe më reale mbi skenën politike shqiptare në përgjithësi.

Gjatë leximit të kësaj përmbledhjeje, lexuesi do të ketë mundësi të hasë në informata të ndryshme që në kohën e ndodhjes së këtyre ngjarjeve, shumkush nuk kishte idenë se çka ishte duke ndodhur në të vërtetë në Kosovë.

Këtu janë përfshirë informatat, të cilat kanë të bëjnë me aksionet e asgjësimit të forcave policore në Kosovë duke filluar nga maji e shtatori i vitit 1992 pastaj, korrik, shtator të vitit 1993, për të cilat, në kohën e kryerjes së tyre, UÇK nuk lëshoi komunikata mirëpo në komunikatën me rastin e atentatit në oficerin e sigurimit serb Lutfi Ajvazi, UÇK, la të kuptohet se disa nga ato mund të jenë kryer nga njësitet e saj. Për rastin e vrasjes së dy policëve dhe plagosjes së 5 të tjerëve në Gllogovc në vitin 1993 u ngarkua edhe Pesëmbëdhjetshja e Drenicës, grupi i dënuar me 11 korrik 97 me 264 vjet burg nga Gjykata serbe e Prishtinës.

Përmes këtyre materialeve, lexuesi e mëson të vërtetën se rezistenca dhe kundërvënia me armë ndaj pushtuesit në mënyrë të organizuar nuk ka filluar nga shkurti i vitit 1996, me sulmin në kampet e refugjatëve, siç shkruhet e flitet në shtyp e më gjerë, por nga viti 1992.

Lufta e armatusur çlirimtare në Kosovë e ka nismën e saj qysh herët. Asaj i parapriu rezistenca me armë e Rexhep Malës dhe Nuhi Berishës, Bajram Bahtirit, Ali Ajetit, Afrim Zhitisë, Fahri Fazliut e Tahir Lush Berishës. Është me rëndësi të shënohen këto raste për arsye se këto i paraprinë vitit 1992, sepse kjo ishte një rezistencë nga njerëz të organizuar dhe që punuan në mënyrë të ndërgjegjshme për një rezistencë të organizuar. Amanetin e tyre tani po e përmbush Ushtria Çlirimtare e Kosovës.

Po aq të rëndësishme janë edhe aktet e rezistencës individuale që u bënë spontanisht nga Tahir Meha me babanë e tij në pranverën e vitit 1981, pas shuarjes me dhunë të demonstratave gjithëpopullore të këtij viti, pastaj qëndresa në Pollatë e Besim Latifit dhe mbrojtja e pragut të shtëpisë nga ana e Hasan Ramadanit si dhe kundërvënia me armë e Besim Ndrecës, duke vrarë një komandir të policisë serbe e plagosur një tjetër, pas gjithë torturave dhe maltretimeve që bënte ky komandir në rrethinën e Suharekës, në veçanti në fshatin Grikoc.

Libri është edhe një dokumentacion i përmbledhur, që do t’u shërbejë të gjithë atyre që kanë interes të kenë njohuri më shumë për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, që dëshirojnë të mësojnë të vërtetën, por nuk kanë pasur mundësi t’i përcjellin mjetet e informimit në mënyrë sistematike.

Mund të ndodhë që të jetë botuar ndonjë informacion, për ndonjë aksion që është ndërrmarrë (nga patriotë anonimë) kundër pushtuesve në Kosovë, dhe ky aksion, të mos ketë lidhje organizative me UÇK-në, mirëpo ato janë përfshirë këtu për shkak se në mes të këtyre aksioneve dhe veprimtarisë së UÇK-së ekziston lidhja politike, në bazë të të cilës është e orientuar e gjithë veprimtaria çlirimtare e UÇK-së.

Në shtypin tonë shkruhet e thuhet shumë, por informimi mbi të vërtetën është shumë i mangët, sepse mjetet tona të informimit masovik janë të monopolizuara nga forcat politike të Kosovës të cilat kolaborojnë me pushtetin e Beogradit. Një cenzurë të veçantë në këtë drejtim ka informimi mbi veprimtarinë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Udhëheqja politike e Kosovës në asnjë mënyrë nuk është e gatshme të pranojë ekzistimin e forcave që shtrojnë një rrugë alternative për zgjidhjen e problemit të Kosovës. Forcat e vërteta alternative që shtrojnë rrugën çlirimtare për zgjidhjen e problemit të Kosovës, mundohen t’i paraqesin si të paqena, si “radikalizëm verbal” apo edhe t’i etiketojnë me fjalorin e huazuar nga pushtuesit si forca terroriste. Kjo udhëheqje, si alternativë reale të veten mundohet t’i paraqesë ata që në përmbajtje janë të njejtë me ta, por që lënë përshtypjen e një alternative tjetër të zgjidhjes se problemit të Kosovës.

Lufta e armatosur si alternativë e politikës së dështuar “paqësore” është realiteti i jetës politike në Kosovë. I pëlqen apo jo dikujt, tani ka pak rëndësi kjo punë. Përderisa për të parët objekt sulmi e lufte janë objektet e policisë dhe ushtrisë pushtuese dhe gjithë kolaboracionistët, për të dytët objekt sulmesh janë të parët.

Pas çdo aksioni, politikanët e Kosovës nuk përtojnë të dalin para kamerave televizive, në konferenca shtypi, të japin intervista në radio, të japin deklarata përmes të cilave dënojnë aksionet çlirimtare duke i kualifikuar si „terroriste”, në stilin pavarësisht se nga kush bëhen, dhe nga çfarëdo motive që bëhen”.

Terroristët janë njerëz pa përgjegjësi dhe pa ndjenja humane. Ata vrasin civilë dhe sulmojnë objekte civile pa patur përgjegjësi për pasojat e tyre. Po ushtarët e UÇK-së, nuk janë të tillë, sepse objektivi i sulmeve të tyre janë policët, ushtarët, kolaboracionistët dhe gjithë ata që e përfaqësojnë pushtuesin në trojet tona.

Një ushtar i UÇK-së, në “Letrën nga malet e Kosovës” drejtuar tubimit komemorativ mbajtur në Zürich me rastin e vrasjes së tre ushtarëve të UÇK-së, Zahir Pajazitit, Hakif Zejnullahut dhe Edmond Hoxhës, në mënyrë polemizuese me udhëheqjen politike të Kosovës shkruan:,,Vërtetë (i pazoti) President” dhe zoti Aganoviç jemi terroristët që ju përgjigjemi kryeterroristëve serbo-malazezë, dhe shpejt edhe atyre maqedonë. Ama një e kemi pak më të mirë se ju, se krejt të pashpirtë dhe provokatorë si ju nuk jemi”.

Përderisa udhëheqësit e sotëm „paqësorë” imagjinojnë poste e kolltuqe në Kosovën e robëruar, një udhëheqës i UÇK-së, i akuzuar për terrorizëm nga pushteti terrorist i Beogradit në një poezi të tij shkruan se si e imagjinon vdekjen. Prandaj ai i kërkon falje jetës së tij, të cilën nuk ka mundësi ta shijojë, pasiqë e ka vendosur që atë ta sakrifikojë për lirinë e Kosovës, dhe ai, Rexhep Selimi, i dënuar 20 vjet burg në mungesë nga pushtuesit serbë në poezinë e tij të titulluar, “Vdekja në imagjinatë” shkruan: Të jam borxh/ Jeta ime/ Për rininë e hershme/ Për gëzimet/ Argëtimet/ Dashurinë/ Kërkoj ndjesë nga ti/ Jeta ime/ Jam dashuruar në vdekjen e Vojos (Grindje rrokjesh”, Prishtinë 1994).

Lëvizja Popullore e Kosovës përherë ka qëndruar përkrah Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ajo e ka mbështetur politikisht dhe ndihmuar financiarisht. Lëvizja Popullore e Kosovës, këtë punë nuk e ka bërë rastësisht. Qëndrimi i LPK-së ndaj UÇK-së është obligativ, obligim që buron nga Programi i saj për çlirimin e Kosovës. Për Lëvizjen Popullore të Kosovës, zbatimi i programit matet me ndihmën konkrete ndaj Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, në luftën për çlirimin e trojeve të pushtuara.

“Zëri i Kosovës” organi i LPK-së, në mënyrë të vazhdueshme ka propaganduar luftën çlirimtare, ka propaganduar aksionet çlirimtare të UÇK-së dhe e ka sqaruar popullin se këto aksione nuk bëhen nga Serbia, siç manipulojnë legalistët e Kosovës, se Serbia nuk ka nevojë të luftojë kundër vetëvetes, se këto aksione nuk janë terroriste, siç akuzojnë pushtuesit, forcat legale të Kosovës dhe shtypi legal, por ato janë aksione çlirimtare. Lufta për liri nuk është terrorizëm, por është obligim dhe nder i madh i çdo qytetari, shkruante “Zeri i Kosovës”. “Zëri i Kosovës” u bëri jehonë aksioneve të lirisë dhe thirri kurbetçinjtë dhe gjithë shqiptarët që të mobilizohen në ndihmë ushtarëve të lirisë. Një ushtri e cila lufton për liri ka nevojë për ndihma financiare morale dhe materiale.

Mjetet tjera të informimit bënë një dezinformim sistematik për veprimtarinë çlirimtare. Në fillim kishin detyrën që të gënjejnë opinionin se sulmet në objekte të pushtuesit dhe vrasjet e policëve dhe ushtarëve të pushtuesit nuk i bëjnë shqiptarët por vetë serbët. Me arsyetim se shqiptarët nuk kanë motive për këtë, por serbët, që të kenë pretekst për të shtuar dhunën dhe terrorin në Kosovë.

Të gjithë e dinë se Kosova është e pushtuar dhe Serbisë më së paku i konvenon një rebelim në Kosovë. Por kjo propagandë bëhet e qëllimtë që në popull të mbillen iluzione se Kosova nuk është e tëra e pushtuar, sepse liria e Kosovës sipas tyre matet me kutin e ekzistimit të sistemit paralel të Rugovës por pushtimi i tërë i saj do të mund të provokohej përmes aksioneve”enigmatike”.

Deri më tani komunikatat e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës arrijnë numrin 40. Përmes këtyre komunikatave opinioni ynë dhe ai ndërkombëtar njoftohet për likuidimin e policëve dhe ushtarëve serbë, sulmet në objektet ushtarako policore të pushtetit okupues serb dhe për likuidimin e kolaboracionistëve shqiptarë. Në këto 40 komunikata nga të cilat del se janë kryer me qindra aksione (pasi që ka ndonjë komunikatë

që njofton edhe për kryerjen e 10 akdioneve njëherësh), Serbisë ose do t’i kishin mjaftuar si pretekst për të filluar luftën në Kosovë, ose ajo kurrë nuk do ta bëjë këtë gjë. Kur i dëgjon legalistët e Kosovës, të krijohet përshtypja se Kosova do të çlirohet nga aksionet „enigmatike” përmes të cilave Serbia i vret policët dhe bashkëpunëtorët e vet vetëm e vetëm për të krijuar pretekst per të maltretuar shqiptarët, mirëpo ç’t’i bësh se Serbia ende nuk po gjen pretekst për këtë punë!

Në këtë libër lexuesi do të ketë mundësi të gjejë se çfarë qëndrimi mbajtën politikanët shqiptarë për luftën çlirimtare dhe çka deklaruan ata për UÇK-në.

Të mbash qëndrim të drejtë e të guximshëm ndaj UÇK-së do të thotë të mbash qëndrim të drejtë ndaj luftës çlirimtare në Kosovë, do të thotë t’u qëndrosh besnik interesave të popullit, i cili lufton për liri e pavarësi.

Janar 1998

Gafurr Elshani

____________

Përgatiti për botim: Gafurr ELSHANI

Total
0
Shares
83 comments
 1. Do you have a spam issue on this blog; I also am a
  blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice procedures and
  we are looking to exchange strategies with others,
  why not shoot me an e-mail if interested.

 2. Hello There. I discovered your blog the use of msn. This is a
  really well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read extra of your useful info.
  Thanks for the post. I’ll definitely return.

 3. Thanks , I’ve just been searching for information approximately this topic
  for a long time and yours is the greatest I have found out so far.
  But, what in regards to the bottom line? Are you positive in regards to the source?

 4. Have you ever thought about publishing an e-book or
  guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same
  topics you discuss and would love to have you share some stories/information.
  I know my viewers would appreciate your work. If you are even remotely
  interested, feel free to shoot me an e-mail.

 5. whoah this blog is excellent i love reading
  your articles. Keep up the good work! You already know, lots of people are hunting around for this info, you could aid them greatly.

 6. Everything is very open with a precise clarification of the issues.

  It was definitely informative. Your website is extremely helpful.
  Many thanks for sharing!

 7. You can definitely see your expertise in the work you write.
  The world hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe.

  All the time follow your heart.

 8. Thanks a lot for sharing this with all people you actually
  recognize what you’re talking about! Bookmarked. Kindly additionally consult with my site =).
  We may have a hyperlink trade agreement between us

 9. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am encountering issues with your RSS.
  I don’t know why I cannot subscribe to it. Is there anyone else getting similar
  RSS problems? Anyone that knows the answer will you
  kindly respond? Thanks!!

 10. I have been browsing online more than 3 hours today, but I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.

  It is pretty value enough for me. In my view, if
  all site owners and bloggers made excellent content as you did,
  the web will be much more useful than ever before.

 11. Hola! I’ve been reading your site for a while now and finally got the
  bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Tx!
  Just wanted to tell you keep up the excellent job!

 12. Hi there this is kind of of off topic but I was wanting to know
  if blogs use WYSIWYG editors or if you have
  to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding
  experience so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be greatly appreciated!

 13. Hi would you mind letting me know which hosting
  company you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most.
  Can you recommend a good hosting provider at a honest price?

  Many thanks, I appreciate it!

 14. Greetings I am so glad I found your website, I really found you by
  accident, while I was searching on Bing for something
  else, Regardless I am here now and would just
  like to say thanks for a remarkable post and a all round
  thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have
  book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please
  do keep up the excellent jo.

 15. Thank you, I have just been looking for information approximately this topic for
  ages and yours is the best I’ve found out till now.
  But, what concerning the bottom line? Are you positive
  about the supply?

 16. Hey there! I know this is kind of off-topic
  but I had to ask. Does managing a well-established website such as yours take a lot of work?
  I am completely new to writing a blog but I do write in my diary on a daily
  basis. I’d like to start a blog so I can share my personal experience and
  views online. Please let me know if you have any recommendations
  or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

 17. My brother recommended I might like this web site. He
  was once totally right. This post actually made my day.
  You cann’t believe simply how so much time I had spent for this information!
  Thanks!

 18. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog.

  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance.
  I must say that you’ve done a excellent job with this. Additionally, the blog
  loads super fast for me on Firefox. Superb Blog!

 19. My brother suggested I might like this website. He was totally
  right. This post actually made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for
  this info! Thanks!

 20. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?

  you make blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as
  the content!

 21. Magnificent goods from you, man. I’ve understand your
  stuff previous to and you are just extremely
  great. I really like what you have acquired here, really like what you’re
  saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of
  to keep it smart. I can’t wait to read much more from you.
  This is actually a great web site.

 22. You have made some really good points there. I looked on the
  net to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 23. I am not certain where you’re getting your information, however great topic.

  I must spend a while finding out much more or working out more.

  Thanks for wonderful information I used to be searching for this information for my mission.

 24. Greetings from Colorado! I’m bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break.
  I enjoy the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m shocked at how fast your blog loaded on my mobile ..

  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, fantastic site!

 25. My partner and I stumbled over here coming from a different page and thought I should check things out.

  I like what I see so now i’m following you. Look forward
  to finding out about your web page yet again.

 26. Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off
  the screen in Ie. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet
  browser compatibility but I thought I’d post to let you know.
  The style and design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Cheers

 27. It’s truly very complicated in this active life to listen news on Television, so I only use world wide web for that reason, and
  get the hottest news.

 28. When I originally left a comment I appear to have clicked the -Notify
  me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is
  added I receive 4 emails with the same comment. There has to be an easy method you can remove me
  from that service? Appreciate it!

 29. Everything is very open with a precise clarification of the challenges.
  It was definitely informative. Your website is extremely
  helpful. Thank you for sharing!

 30. That is very fascinating, You are an overly professional blogger.

  I’ve joined your feed and look ahead to searching for extra of your excellent post.
  Also, I have shared your website in my social networks

 31. Hi, i feel that i noticed you visited my weblog
  so i came to return the want?.I am trying to to find things to enhance my website!I
  assume its good enough to use some of your concepts!!

 32. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using
  WordPress on numerous websites for about a year and am worried
  about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net.

  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any help would be greatly appreciated!

 33. Hey would you mind stating which blog platform you’re working with?

  I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough time
  selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for
  something completely unique. P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 34. I don’t know whether it’s just me or if perhaps everybody else experiencing issues with your website.
  It appears as if some of the text on your posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening
  to them as well? This could be a problem with my web browser because I’ve had this happen previously.
  Thank you

 35. Hey There. I discovered your weblog the use of msn. That is an extremely well written article.

  I will make sure to bookmark it and come back to learn extra of
  your helpful information. Thanks for the post.
  I will certainly return.

 36. Please let me know if you’re looking for a article author for your site.
  You have some really good articles and I think
  I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d
  really like to write some material for your blog in exchange for a link
  back to mine. Please send me an email if interested.
  Kudos!

 37. I am really enjoying the theme/design of your web site.
  Do you ever run into any internet browser compatibility
  issues? A handful of my blog readers have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Chrome.
  Do you have any suggestions to help fix this issue?

 38. I have read a few excellent stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting.

  I wonder how a lot attempt you place to create the sort of wonderful informative site.

 39. Hi would you mind letting me know which hosting company you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must
  say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest
  a good hosting provider at a reasonable price?
  Kudos, I appreciate it!

 40. Aw, this was an incredibly good post. Finding the time and actual effort to create a very good article… but what can I say… I
  put things off a lot and don’t manage to get anything done.

 41. Hey! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site
  mobile friendly? My weblog looks weird when browsing from my apple
  iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be
  able to fix this problem. If you have any recommendations, please share.
  Many thanks!

 42. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out.
  Please let me know where you got your design. Appreciate it

 43. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites for about a
  year and am concerned about switching to another platform.

  I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my
  wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated!

 44. Having read this I thought it was very enlightening.
  I appreciate you taking the time and energy
  to put this content together. I once again find myself spending a
  significant amount of time both reading and commenting.
  But so what, it was still worthwhile!

 45. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog
  like this one these days.

 46. Hello, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to
  enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 47. ME PLAGOSJEN E LUTFI AJAZIT E JO LUTFI AJVAZIT, UDASH I NJOHUR DHE I
  FALENDERUAR EDHE NGA KRYEKRIMINELI SLLOBODAN MILLOSHEVIÇ NË GJYKIMIN PËR KRIME LUFTË SI ” SHQIPTAR I NDERSHËM” DHE, KUR U PLAGOS AFËR SHTEPISË SË TIJ NGA UÇK-JA POR, ISHTE PLAGOSJE E LEHTË DHE, AI VETË DEKLARONTE: UNË JAM PLAGOSUR ME REVOLE TË TIPIT GOLD; QË KËSO REVOLE KEMI VETËM NE, UDBA RUSE SERBE JUGOSLLAVE; A NE, DUKE QESHUR E NGJESHUR, IA KTHENIM PËRGJEGJËN: PO VETË UDB-A SERBË T’KA PLAGUAR, KA DASHTË ME TË VRARË DHE ME UA LENË SE VETË SHQIPTARËT TË VARNË A, VËRTET E DINIM NE SI EDHE VETË UDBA-SHI LUFTFI AJAZI SE, VETË KOMAND-
  TANTI ADEM JASHARI E KA PLAGOSUR PËR VDEKJE POR, PËR FAT TË KEQ AI QË SHPETOJË DHE JETOJË I IZOLUAR DERI MBAS ÇLIRIMIT E PAVARËSISË LIRISË E DEMOKRACISË; DHE NË FUND, U HEMLUA NË SERBI DHE VDIQ NË KOSOVË E QË ËSHTË THËNË SE KA QENË TURP PËR KOSOVËN, QË KY UDB-ASH VDIQ ME KRYE NË JASTEK DHE, AQ SHUMË KA TERRORIZUAR SHQIPTARË NGA DEMOSTRATAT E 1981 E EDHE GJATË LUFTËS ÇLIRMTARE UÇK-SË QË ISHTE PJSËMARRËS O NË SHUMË MASAKRA DHE HOLOKASUTE PËR SHFARROSJE E TERË SHQIPATRISË!!.
  TË FALA REFUGJATË LUFTË TERRORIZUAR NGA FASHIZMI RUSE SERBE; MANI NEW JERSEY USA 10 PRILL 2024 1:55PM

 48. Hello there! This article couldn’t be written any better!
  Looking at this post reminds me of my previous roommate! He continually kept talking about this.
  I am going to forward this post to him. Fairly certain he’s going
  to have a great read. Many thanks for sharing!

 49. wonderful issues altogether, you just received a new reader.
  What could you suggest in regards to your publish that you just made a few days ago?
  Any certain?

 50. I love your blog.. very nice colors & theme.
  Did you make this website yourself or did you hire someone
  to do it for you? Plz reply as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from.
  kudos

 51. Hey! I just wanted to ask if you ever have any problems
  with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and
  I ended up losing a few months of hard work due to no back up.
  Do you have any methods to stop hackers?

 52. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that
  “perfect balance” between superb usability and visual appearance.
  I must say you have done a very good job with this.

  Additionally, the blog loads super quick for me on Safari.
  Exceptional Blog!

 53. I love your blog.. very nice colors & theme.

  Did you design this website yourself or did
  you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like
  to find out where u got this from. kudos

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Për siguri, kërkohet përdorimi i shërbimit reCAPTCHA të Google, i cili i nënshtrohet Politikës së Privatësisë dhe Kushteve të Përdorimit të Google.

Unë pajtohem me këto kushte.

Postime të Lidhura