DAVID ICKE: E VËRTETA RRETH BOSNJËS DHE KOSOVËS

(Pashtriku.org, 11. 07. 2012) – Më 19 Dhjetor të vitit 1994, shkrimtari Warren Hough deklaroi se Henry Kissinger ishte akuzuar nga presidenti francez Mitterand se ishte “kryemanipulatori” i konfliktit jugosllav. Thuhet se deklarata është bërë në një mbledhje të Konferencës Europiane të Sigurisë në Budapest, Hungari. Sipas Warren Hough: “Si pjesë e planeve të tyre të luftës, udhëheqësit serbë shpenzuan miliona dollarë për kontrata dhe pagesa në Shtetet e Bashkuara. Burime nga Wall Street theksojnë se shumica e këtyre marrëveshjeve jetë – shkurtra, me sa duket u sajuan për të fituar para për firmën këshillimore të Kissinger “Shoqëria Kissinger“, drejtor themelues i së cilës ishte Lord Carrington, një ndërmjetësues për „paqe“ në ish-Jugosllavi. Gjithashtu u fituan para edhe nga dy miqtë e Kissinger’it, Lawrence Eagleberger dhe Brent Scowcroft.
Një shqyrtim i dokumentave të bankës në Nju Jork (New York City) tregoi se që në fillim të vitit 1992, Eagleberger (ish Sekretari amerikan i Shtetit) dhe Scowcroft (Këshilltar i Xhorxh Bushit për sigurinë kombëtare në shtëpinë e bardhë), i fshehën serbëve një „lidhje/burim parash“, ndërsa ata me sa duket po formulonin „pozicionin asnjanës të SHBA-së“ ndaj fraksioneve etnike ndërluftuese të ish’Jugosllavisë.
„Është me interes fakti që Sir Alfred Sherman ka qenë këshilltar i udhëheqësit serb Radovan Karaxhiç, i cili vepronte nga një apartament ngjitur me zyrën e tij. Sipas kërkimit të publikuar, Sherman njihet si „shpikësi i Margaret Thaçer-it“, dhe ai ishte në ballë të manovrimeve të cilat sollën zgjedhjen e saj.
Serbët u sponsorizuan nga Elita e pushtetit në Beograd nëpërmjet bankave të përfshira në pastrimin e parave të pista, të cilat ishin para droge. Gjithashtu është mahnitës fakti se sa “fondacione” u ngritën në ish Jugosllavi nga spekullatori financiar George Soros. Ai i ngriti këto fronte në Bosnie, Kroaci, Shqipëri, Slloveni dhe Beograd. Sorosi është një mik i ngushtë i Lawrence Eagleberger i ‘Shoqërisë Kissinger’, ish ambasador amerikan në Beograd dhe një aleat i ngushtë i Sllobodan Millosheviçit.

………………………………………

Shikoni nje material interesant per Masakren e Serbrenices!

……………………………

Sipas shkrimtarit dhe studiuesit Ben Vidgen, i cili shkroi në revistën Nexus, në Shkurt të vitit 1996, Amerika, Gjermania dhe Izraeli po drejtonin një transport ajror sekret armësh për Kroacinë dhe Bosnien. Që në fillim të konfliktit, gazetarë francezë bënë të ditur në vitin 1994 që agjentët e CIA-s po i nxisnin Muslimanët e Bosnjes drejt kundërsulmeve kokëkrisura dhe të pashpresa kundër serbëve me premtimet e gënjeshtërta të mbështetjes nga amerikanët. Fakt ky i mbështetur dhe nga George Kenney, një zyrtar amerikan i ngarkuar me çështjet jugosllave në Departamentin e Shtetit Amerikan, derisa ai dha dorëheqjen i indinjuar me 14 Gusht të vitit 1992.
Warren Hough deklaron se ndërsa muslimanëve iu ngrit kurthi, rrjeti i Kissinger-it po luante lojën e „të mirit – të keqit“, të cilën e përdorin shpesh manipuluesit. Dy udhëheqësit serbë, Milloseviç dhe Karazhiç ishin pjesmarrës të kësaj loje. Sipas Hough-it: “Nën këtë skenar, Milloseviçi, klienti i Shoqërisë Kissinger, hodhi poshtë dhe dënoi publikisht sulmin e paligjshëm të trupave të Karaxhiçit kundër muslimanëve të Bosnjës. Por në mënyrë të maskuar qeveria e Millosheviçit furnizoi forcat “tradhëtare” të Karaxhiçit me të gjitha armët dhe mbështetjen që atyre u nevojitej për të zhvilluar një “luftë shfarosëse” e të paepur kundër fqinjëve të tyre muslimanë. Sigurisht, furnizimi i muslimanëve u bllokua nga konfiskimi i armëve nga OKB-së. Studimi gjithashtu pohon se Arabia Saudite, një tirani fashiste në vetvete, po futej në kurth nga ky plan.
Sipas disa burimeve, mbreti Fahd sigurohej vazhdimisht që SHBA-ja planifikonte të hiqte konfiskimin e armëve në kohë për të lejuar që armët të mbërrinin tek muslimanët. Rrjedhimisht, mbreti bindi udhëheqësit e tjerë islamikë të kishin besim tek Uashingtoni. Tani monarkia saudite denoncohet si tradhëtare e Islamit gjë e cila, sigurisht, iu vjen për shtat manipuluesve.
Duke marrë parasysh të gjitha këto, ka disa lidhje interesante mes “ndërmjetësuesve të paqes” në Bosnie. Lord Carrington anëtar i (Instituti Mbretëror i Çështjeve Ndërkombëtare, Bilderberger, Komisioni Trilateral, Comm 300), Lord Owen anëtar i ( Bilderberger, Komisioni Trilateral ) dhe Karl Bildt i Suedisë ( Bilderberger ) ndoqën njëri-tjetrin si “ndërmjetësues paqeje”, zyrtarë për Bashkimin Europian në ish Jugosllavi. Cyrus Vance anëtar i ( KMJ, KT, Bil, Comm 300 ) ishte “ndërmjetësuesi për paqe” i OKB-së, ndërsa në të njëjtën kohë ishte një drejtor i disa fabrikave të quajtura ‘Manufacturers Hanover Trust’. Kur Vance doli në pension, OKB-ja caktoi norvegjezin Thorvald Stoltenberg, anëtar i (KT, Bil) dhe kur Xhimi Karter anëtar i ( KT ) dështoi në mënyrë të kuptueshme “të arrijë paqe”, “fluturon” në Bosnje si një “negociator i pavarur”.
Më vonë erdhi Richard Holbrooke anëtar i (KT, KMJ, Bil), i dërguari i paqes së Bill Clinton anëtar i ( KMJ, KT, Bil ) dhe ambasadori amerikan në Jugosllavi ishte Warren Zimmerman anëtar i ( KT, KMJ ), për të raportuar tek Warren Christopher anëtar i ( TC, CFR ). E mbani mend gjenocidin e tmerrshëm në Ruanda? Kush mbërriti në Ruanda pak ditë përpara se të arratiset në një “mision të fshehtë diplomatik”? Lord Carrington dhe Henry Kissinger. A mund të fluturojnë derrat?
Kështu, sajimi i “konfliktit boshnjak” solli krijimin e forcës më të madhe shumëkombëshe që nga lufta e dytë botërore, e cila u mundësua në saje të vuajtjeve çnjerëzore të shkaktuara me paramendim. Personi kryesor për këtë ushtri botërore të NATO-s ishte Bill Clinton ( KMJ, KT, Bil ), “njeriu lepe-peqe” për David Rockefeller dhe Elitën.
Në 6 Dhjetor 1995 ne pamë një reklamë (citim) prej një faqe (në gazetën e kontrolluar nga CIA, ‘Washington Post’) të afishuar nga një organizatë e cila e quante veten “Komiteti për Udhëheqje Amerikane në Bosnje”, firmosur nga Zbigniew Brzezinski ( KMJ, themeluesi i KT, Bil ), Kongresmeni Stephen Solarz (KMJ), Gorge Soros ( Bil ), Michael Armacost ( KMJ dhe president i Elite Brookings Institute ) dhe Leslie Gelb ( KT, president i KMJ ). “Ne kemi shtete një partiake brenda një bote një partiake, nën një ushtri një partiake. Sa të tjerë duhet të vuajnë përpara se lolot politikanë të ndalojnë së qënuri leshko? Sa tragjedi të tjera do të ndodhin përpara se raca njerëzore të marrë nën kontroll fatin e vet?
* * *
Çfarë është e vërtetë për Bosnjën, është gjithashtu e vërtetë për konfliktin në Kosovë, faza e dytë në axhendën e NATO – Illuminati për Ballkanin. Përsëri kemi pamjen groteske të Madeleine Albright, Sekretarja amerikane e Shtetit dhe Priftëreshë e Lartë e politikës amerikane, duke bërë fjalime rreth “paqes” dhe “lirisë” kur ajo vetë është përgjegjëse për implementimin e politikave të gjenocidit. Kjo është e njëjta Madeleine Albright e cila ishte përfshirë në Projektin Monark dhe programe të tjera të kontrollit të mendjes, në të cilat një numër i pafund fëmijësh janë torturuar dhe traumatizuar përtej imagjinatës.
Për të, tmerret e Kosovës ishin të pakuptimta të papërfillshme, përveçse një mënyrë për të arritur synimin e atyre të cilëve ajo u shërben skllavërisht. Kujtoni ‘kukullat’ ( aktorët ) e tjerë madhorë në masakrën e Kosovës, Bill Clinton dhe Tony Blair. Të dy lojtarë të mirë informuar në lojën e kontrollit global për llogari të zotërinjve të tyre. Të dy janë pasues besnikë të rrymës së vrasësve të mëdhenj plotësisht të korruptuar, të cilët kanë pushtuar Shtëpinë e Bardhë dhe Downing Street. Ata e dinë që personat të cilët aplikojnë diskriminimin etnik të shqiptarëve, kontrollohen nga të njëjtët persona të cilët imponojnë bombardimet e NATO-s në përgjigje të këtij “spastrimi etnik”.
Me afrimin e mijëvjeçarit, krijimi i kaosit global do të rritet në çdo veprim dhe ekziston mundësia që ajo që po shohim sot në Kosovë do të përshkallëzojë në një konflikt shumë më të gjerë. Mendoni për përfshirjen e Kinës në armiqësi të ardhshme si dhe NATO-n që shfaqet si forca policore globale. Ne kemi nevojë të mos i drejtohemi më politikanëve për përgjigje dhe të fillojmë të organizohemi në komunitetet tona, për të ndërtuar ekonomi dhe organizata vendore, të cilat mund të veprojnë jashtë këtij manipulimi.
Një ekspozim i mirë me qëllim, do të ishte një bojkotim masiv i të gjitha zgjedhjeve të shtetit dhe kombëtare. Votimi në rrethanat e tanishme do të thotë t’i japësh besim një sistemi që është projektuar të na kontrollojë dhe jo të na çlirojë. Duke refuzuar votimin dhe pjesmarrjen në të, ne tregojmë atë që ndiejmë. Ne mund t’i themi manipuluesve: “Ne dimë dhe kuptojmë se çfarë po bëni por tashmë loja juaj trilluese ka mbaruar. Ne nuk do të manipulohemi më duke mbështetur dhe mbrojtur shtetin një partiak, botën një partiake dhe rudimentet e një mentaliteti post komunist.”

……………………………………………..

_________________________________

THE TRUTH ABOUT BOSNIA AND KOSOVO
by David Icke

On December 19, 1994, writer Warren Hough claimed that Henry Kissinger was accused by French President Mitterand of being the “master manipulator” of the Yugoslav conflict. The allegation is said to have been made at a meeting of the European Security Conference in Budapest, Hungary. According to Warren Hough: “As part of their war plans, the Serb leaders spent millions of dollars on contracts and payoffs in the United States. Wall Street sources say that most of these short-lived deals were apparently set up to make money for Kissingers consulting firm, Kissinger Associates, the founding director of which was Lord Carrington, a “peace” negotiator in the former Yugoslavia. Money was also made for two of Kissinger’s cronies, Lawrence Eagleberger and Brent Scowcroft. A review of bank records in New York City revealed that
as early as 1992 Eagleberger (former US Secretary of State) and Scowcroft (White House national security advisor for George Bush) concealed a compromising ‘cash nexus’ to the Serbs while they were supposedly formulating “impartial US positions” toward the warring ethnic factions of the former Yugoslavia.”
It is a point of interest that an advisor to Serb leader Radovan Karadzic has been Sir Alfred Sherman, who has operated from an apartment next door to Karadzic’s office. According to published research, Sherman is known as the “inventor of Margaret Thatcher”, and he was at the forefront of the manuvering that led to her election. The Serbs were funded by the Elite via Belgrade banks involving in massive drug money laundering. It is also amazing how many “foundations” were set up in the former Yugoslavia by financial speculator George Soros. He has set up these fronts in Bosnia, Croatia, Slovenia and Belgrade. Soros is a close friend of Lawrence Eagleberger at Kissinger Associates, the former US ambassador to Belgrade and a close ally of Slobodon Milosevic. According to writer and researcher Ben Vidgen, writing in Nexus magazine in February 1996, America, Germany and Israel were running a secret airlift of arms to Croatia and Bosnia from the start of the conflict.
French journalists revealed in 1994 that CIA agents were luring Bosnian Muslims into reckless and hopeless counter-attacks against the Serbs on false promises of US support – a fact backed up by George Kenney, an American official in charge of Yugoslav affairs at the US State Department until he quit in disgust on August 14, 1992. Warren Hough states that while the Muslims were set up, the Kissinger network was playing the “good guy-bad guy” game, which manipulators use so often. It involved the two Serb leaders, Milosevic and Karadzic. According to Hough:
“Under this scenario, Milosevic, the client of Kissinger Associates, publicly repudiated and condemned the illegal onslaught of Karadzic’s troops against Bosnian Muslims. But covertly the Milosevic government furnished the “renegade” forces of Karadzic with all the weapons and support they needed to wage an implacable ” war of extermination” against their Muslim neighbors. Muslin resupply was, of course, blocked by the UN arms embargo.”
The research also claims that Saudi Arabia, itself a fascist tyranny, was being set up by this plan. According to some sources, King Fahd was repeatedly assured that the US planned to lift the arms embargo in time to allow weapons to reach the Muslims. As a result, the King convinced other Islamic leaders to have faith in Washington. Now, the Saudi monarchy is renounced as a traitor to Islam which, of course, suits the manipulators well. In the light of all this, there are some interesting connections between the “peace negotiators” in Bosnia. Lord Carrington (Royal Institute of International Affairs, Bilderberger, Trilateral Commission, Comm 300), Lord Owen (Bilderberger, Trilaterial Commission) and Sweden’s Carl Bildt (Bilderberger) followed each other as official “peace negotiators” for the European Union in the former Yugoslavia. Cyrus Vance (CFR,TC,Bil,Comm300) was the UN “peace negotiator”, while at the same time a director of Manufacturers Hanover Trust. When Vance resigned, the UN appointed Norway’s Thorvald Stoltenberg (TC,Bil). And, when the understandably failed to “achieve peace”, Jimmy Carter (TC) flies to Bosnia as an “independent negotiator”.
Later came Richard Holbrooke (TC,CFR,Bil), the peace envoy of Bill Clinton (CFR,TC,Bil) and the US ambassador to Yugoslavia was Warren Zimmerman (TC,CFR) to reported to Warren Christopher (TC,CFR). Remember the horrific genocide in Rwanda? Who arrived in Rwanda just days before it broke out on an undisclosed “diplomatic mission”? Lord Carrington and Henry Kissinger. Can pigs fly?
So, the contrived “Bosnian Conflict” has led to the creation of the biggest multinational force assembled since World War II, made possible by deliberately-caused human suffering. The main front man for this NATO world army was Bill Clinton (CFR,TC,Bil), the “yes man” for David Rockefeller and the Elite.
On December 6, 1995 we saw a full-page advertisement in the (CIA-controlled) Washington Post placed by an organization calling itself the “Committee for American Leadership in Bosnia”, signed by Zbigniew Brzezinski (CFR,TC founder,Bil), Congressman Stephen Solarz (CFR), George Soros (Bil), Michael Armacost (CFR and President of the Elite Brookings Institute) and Leslie Gelb (TC, president of CFR). We have one-party states within a one-party world under a one-party army. How many more have to suffer before the politcal stooges stop being duped? How many more tragedies before the human race takes control of its own destiny?
What is true of Bosnia is also true of the conflict in Kosovo, stage two in the Balkans NATO-Illuminati agenda. Again we have the grotesque sight of Madeleine Albright, the US Secretary of State and High Priestess of American politics, making speeches about “peace” and “freedom” when she is responsible for implementing policies of genocide. This is the same Madeleine Albright who is involved in Project Monarch and other mind control programmes in which endless numbers of children are tortured and traumatised beyond the imagination. To her, the horrors of Kosovo are meaningless, except as a means to achieve the goal of those she slavishly serves. Look at the other major puppets in the Kosovo massacre, Bill Clinton and Tony Blair. Both are knowing players in the game of global control on behalf of their puppet masters. Both are worthy successors to the stream of deeply corrupt mass murderers who have occupied the White House and Downing Street. They know that those who implement the abuse of ethnic Albanians are controlled by the same people who enforce the NATO bombings in response to this “ethnic cleansing”. As the Millennium approaches, the creation of global chaos will be increased at every turn and there is every chance that what we are seeing in Kosovo today will escalate into a much wider conflict. Watch for the involvement of China in future hostilities also as NATO emerges as the global police force.
We need to stop looking to politicians for answers and start organizing ourselves in our own communities to build local economies and organizations which can operate outside this manipulation. A good statement of intent, in my view, would be a mass-boycott of all state and national elections. To vote under present circumstances is to give credence to a system that is designed to control us and not to set us free. By refusing to vote and have any part in it, we can show how we feel. We can say to the manipulators: ” We know what you are doing and the game is up. We will no longer be manipulated into supporting and maintaining the one-party state and a one-party world.”

………………………………………………

………………………………….. 

Total
0
Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Për siguri, kërkohet përdorimi i shërbimit reCAPTCHA të Google, i cili i nënshtrohet Politikës së Privatësisë dhe Kushteve të Përdorimit të Google.

Unë pajtohem me këto kushte.

Postime të Lidhura